Valilikten Zafer resepsiyonu

Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu geçtiğimiz akşam Başiskele The Ness Otel’de gerçekleştirildi

Valiliğin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu, The Ness Otel'de önceki akşam yapıldı. Programa Vali Ercan Topaca, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Garnizon Komutanı İsmail Metin Temel, İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, İzmit Belediyesi eski Başkanı Erol Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Muhlis Öztürk, Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kırman ve çok sayıda davetli katıldı.

CHP KATILMADI

Vali Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca’nın davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona bu yıl Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilleri de dahil olmak üzere katılan olmadı. Davetli sayısının oldukça fazla olduğu resepsiyonda öncelikle İzmit Belediyesi eski başkanlarından Erol Köse, davetlilere şarkılar seslendirdi. Program İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği Türk Sanat Müziği konseri ile devam etti. Gecenin sonunda ise havai fişek gösterileri yapıldı.

‘AĞUSTOS AYI ZAFER AYI’

Vali Topaca, programdaki konuşmasında Ağustos ayının Türk milleti için zafer ayı olduğunu söyleyerek, “Bugünkü bu yürüyüş sırasında, Ağustos ayına baktığımızda çok güzel anlar vardır. 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun kapıları milletimize sonuna kadar açıldı. 11 Ağustos 1453 Otlukbeli savaşı ile bu topraklarda kalıcı olduğumuzu gösterdik. 30 Ağustos ile de bu toprakların bizim memleketimiz olduğunu tüm dünyaya duyurduk. Ağustos ayı milletimiz için zaferler ile doludur. Milletimizin yaptığı bu zafer yürüyüşü, aynı zamanda insanlık için bir barış, kardeşlik ve zafer yürüyüşüdür” ifadelerini kullandı.

FEDAKARLIĞA DEVAM

Topaca, Atatürk ve silah arkadaşlarının zorlu mücadelesine ve Türk milletinin fedakarlıklarına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Bu büyük zaferi kazanamasaydık, bugünkü refah düzeyini yakalayamazdık. ‘Eğer bir millet vatanını sevmezse, zaman geçmeden vatanını başka milletlerin istilası altında görür’ diyor Namık Kemal, çünkü vatan aynı zamanda onurumuzu ve şerefimizi koruduğumuz önemli manevi bir varlıktır. Atalarımız bu memleketi büyük zorluklar ile kazanmıştır. Bizler de buna layık olabilmek ve bunu devam ettirebilmek adına bu vatan için fedakarlığa devam edeceğiz”

31 Ağu 2014 - 17:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.