Veterinerlerde 2 aday yarışacak

Kocaeli Veteriner Hekimler Odası 10. Genel Kurulu dün başladı. 199 üyeli Odanın başkanlık seçimi ise bugün yapılacak. Başkanlık için mevcut Başkan Orhan Altuntaş ve Akın Ziya Ünal yarışacak

Kocaeli Ticaret Odası’nda iki gün sürecek olan Kocaeli Veteriner Hekimler Odası 10. Genel Kurulu’nun birinci günü dün Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Başkanlık için mevcut Başkan Orhan Altuntaş ve geçmiş dönemlerde Veteriner hekimleri odasında başkanlık yapmış Akın Ziya Ünal’ın yarışacağı genel kurulda bugün ise seçimler gerçekleştirilecek.

DİLEK VE TEMENNİLER

Kocaeli Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan genel kurulda ilk olarak oluşturulan Kongre Divan Teşekkülü oluşturuldu. Kongrenin Divan başkanlığını Ahmet Yavuz, kâtipliklerini Deniz Yayla, Hakan Erdoğan yaptı. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu raporlarının okunması ve Yönetim ve Denetleme Kurulunun aklanmasının ardından, 2014-2016 dönemi bütçe taslağı görüşüldü, dilek ve temennilerle birinci gün görüşmeleri son buldu.

‘TÜRKİYE’DE HAYVANCILIK BİTİRİLMEK ÜZERE’

Kongrede söz alan mevcut Başkan Orhan Altuntaş Türkiye’nin önemli geçim kaynaklarından olan hayvancılığın bitirilmek üzere olduğunu söyledi. Altuntaş, “Kocaeli’de ve Türkiye’de ‘mavi dil’ ciddi bir hastalık. Bakanlığın aşılama çalışması yapmasında büyük bir fayda vardı. Kocaeli’de hayvan pazarı yok. Koca ilde tek bir hayvan pazarı yok. Bu yatırımların içinde bir hayvan pazarının olmaması çok ilginçtir. Ciddi bir planlama olsa bu hastalıklar görülmez. Türkiye’de hayvancılık bitirilmek üzere”dedi. Sözlerine devam eden Altuntaş Kocaeli’de de Sakarya’daki gibi bir hayvan borsasının kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.Kongrede listesini ikinci gün açıklayacağını belirten ve başkanlıkta 6.dönemini geçiren Orhan Altuntaş, bırakmadığı sürece başkan olarak kalacağını da iddia etti.

BAŞKAN ADAYI AKIN ZİYA ÜNAL’IN YÖNETİMİ:

YÖNETİM (ASİL) : Akın Ziya Ünal, Adnan Karadağ, Ali Atiker, Cihat Ekinci, Gökmen Arslan

YÖNETİM (YEDEK) : Kubilay Kurmuş, Ender Erkoç, Ejder Dalkıç, Cüneyt Özer, Özge Altınay

20 Eyl 2014 - 16:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.