‘Yeni Erdoğan'lar yetiştirmeliyiz’

Karaosmanoğlu, “Gençlerimizin arasından yeni Recep Tayyip Erdoğan'lar, bilim ve sanatta dünyaya örnek, idealist, araştıran, okuyan ve vatansever bir nesil yetiştirmeliyiz" dedi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul’da Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonunun organize ettiği 10. Rize Tanıtım Günleri'nin açılış programına katıldı.

‘YENİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LAR YETİŞTİRMELİYİZ’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı törende bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, "Derneklerimizde kahve kültürü hakim olmamalıdır. Biliyoruz ki çok iyi bir şekilde görevlerini yapan vakıflarımız ve derneklerimiz de var. İşte bu STK'lar gençlerimize hizmet etmede önemli mesafeler de kat ettiler. Ve şimdi diyorum ki hep birlikte geleceğin güçlü Türkiye'si için gençlerimizin arasından yeni Recep Tayyip Erdoğan'lar, bilim ve sanatta dünyaya örnek, idealist, araştıran, okuyan ve vatansever bir nesil yetiştirmeliyiz" dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ’

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr Reşat Kasap, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Recep Albayrak ve çok sayıda davetlinin katıldığı Rize Tanıtım Günleri'nin açılış törenide konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Yöresel kültürümüzün yaşatılmasından bir çok alanda insanımıza hizmet veren derneklerimiz var. Bunun memnuniyetle karşılıyorum. Farklı çalışmalar da yapmak zorundayız. Rizeliler olarak Cumhurbaşkanımızı seviyor ve kenisiyle övünüyoruz. Ancak kendisinin de her fırsatta ifade ettiği gibi geleceğimizin sahiplerini donanımlı yetiştirmek için çalışmak zorundayız" diye konuştu.

‘DERNEKLER OKUL GİBİ OLMALIDIR’

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hangi vakıf ve derneklerimizde bulunmuş, nerelerde yetişmiş, insanlığa faydalı olmak için hangi kurumlarda yoğun mesai harcamış bunu iyi anlamıyız diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Derneklermiz bu güzel örnekleri sahiplenirse, yola yeni çıkan ve ülkemize artık faydalı çalışmalar yapmak istiyoruz diyen STK'larımız işte o dernekleri ve farklı insana hzmet eden kurumları örnek alabilir. Derneklerimizi bir okula dönüştürmeliyiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz kültürümüzden ve değerlerimizden uzaklaşmasın istiyorum. Derneklerimiz okul gibi olmalıdır" diyerek konuşmasını tamamladı. Karaosmanoğlu, Rize tanıtım günleri için RİDEF'e teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

BAK, ‘ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Çocuklarımız eve geldiklerinde onlarla yakından ilgileneceğiz, sokakta ve okulda ne yaptı bunu öğreneceğiz diyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Twitter, Whattsap ve sosyal medyanın tüm mecralarından değil, çocuklarımızı gerçekten kucaklayacağız. Çocuklarımıza dokunacağız ve sahip çıkacağız. Eğer biz dokunmazsak sokakta uyuşturucu tacirleri dokunuyor” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun gençlik üzerine çalışmalarını takdir ettiğini de söyleyen Bakan Aşkın, "İbrahim Başkanımızın STK'ların gençlik üzerinde çalışmalar yapmasını içeren ve yeni lider gençlik vurgusu yapan değerlendirmelerine katılıyorum" dedi.

STANDLARI GEZDİLER

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri ile Rize Tanıtım Günlerinin açılışını yaptı. İbrahim Karaosmanoğlu ayrıca stantları da gezmeyi ihmal etmedi.

21 Eyl 2017 - 16:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.