Yılda 480 bin tavuk yetişiyor

Derince İshakçılar Mahallesi’nde 18 dönüm üzerine kurulan ve 2 bin yılından bu yana faaliyet gösteren Sert Tavukçuluk Tavuk Çiftliği yılda 480 bin tavuk yetiştirerek entegre tesislere gönderiyor

Ayşe AYDIN - ÇAĞDAŞ KOCAELİ / Kocaeli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Sezgin Sert ve Cemil Sert’in Derince’ninİshakçılar Mahallesi’nde 18 yıldır ortaklaşa işlettiği tavuk çiftliğinde yılda 5-6 kez üretim yapılıyor. Bir dönemde(45 gün) 80 bin, yıllık 480 bin tavuk üretiliyor. Bölgede(Körfez ve Derince) 15 kümes tesisi, dönemlik 2 milyon kanatlı bulunuyor. Kilo bazında canlı tartılıp civciv halinde tesise alınan hayvanlar, hazır hale gelince 50 kuruştan satılıyor. Hayvanların yemini de şirketler karşılıyor.

1,5 AYDA 80 BİN TAVUK

Tesiste, entegre tesislerden gelen veteriner hekimler görev yapıyor. Firmaların rutin kontrollerinde ve kümeste herhangi bir sorunun olduğu durumlarda entegre tesislerden gelen veteriner hekimler sürekli denetleniyor. Tesiste, devamlı olarak üç kişi çalışırken yükleme ve boşaltma zamanında 15 kişi çalışıyor. 80 bin tavuk bir buçuk ayda üretime hazırlanıp tesislere servis ediliyor. Besi (Broiler) olarak 80 bin adet tavuğun bulunduğu çiftlikte, entegre tesislere üretim yapılıyor.

22 Oca 2018 - 12:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.