BENDE TÜRK APOLETİ TAKMAK İSTİYORUM NE OLACAK …!!

HDP li milletvekilinin askeri üniformalar üzerine takılan armaları gündeme getirmiş. Ülkenin bunca sorunu varken ( işsizlik, savaştehlikesi, ülke bütünlüğü terör, geçim sıkıntısı …)tam özgürlükler konuşulurken isteyen Kürtçe, Çerkezce, Lazca… vs öğrenmeye başlamışken, üniversitelerdedersler, bölümler başlamış hatta mezun vermeye bile başlamışken.

Sen çık Türkiye ‘de Türk ‘lerin ülkesinde aşırı milliyetçi semboller kullanan güvenlik güçleri olduğunu iddia et ve basını kullan ve kaldırılmasını iste. Buraya kadar sorun olmayabilir …!!

Esas endişe verici ve çok komik olan TürkSilahlı Kuvvetlerinde alınan karar gereği ve yayınlanan yönetmelikle TSK’da yeni düzenleme yapılmış askerin kıyafetinde 'Göktürkçe', 'kurt' ve 'Türk Bayrağı' apoletleri kullanmaları yasaklanmış olması.

Yönetmelikte, özellikle (eski Türkçe yazısı) şeklinde tabir edilen Gök Türkçe’nin altı çizilirken, kararın takip edileceği ve denetimlerin arttırılacağına ilişkin maddegerçekten dikkatçekici.

Kıyafet disiplini altında yayınlanan yönetmelik şöyle

1. Yapılan kontrollerde bazı personelin eğitim kıyafeti üzerine ilgili yönetmeliğe uygun olmayan sivil piyasadan temin edilmiş aksesuar, teçhizat, yazılı armalar (eski Türkçe yazısı) taktığı tespit edilmiştir.

2. Kıyafet üzerine ilgili yönetmelikte belirtilen isimlik, birlik arması, şerit rozet, brove haricinde başka bir aksesuar bulundurulmayacaktır.

İşte Yönetmelik böyle, bu insanlar teröristlerle vuruşmaya gidiyor, stres, vatan sevgisi ve bizlerin huzuru için mücadele ediyor, siz Türk Bayrağı apoletini yasaklıyorsunuz.

Askerlerin özellikle görev ve operasyona giderken omuzlarına taktığı üzerinde Göktürk alfabesiyle TÜRK yazılmış armaları kullanması yayınlanan bir emirle yasaklıyorsunuz. Yayınlanan emirde yapılan kontroller sonucunda askerlerin kıyafetlerinde yönetmeliğe aykırı arma ve teçhizatalara rastladığı belirtilirken Göktürkçe armalara özellikle vurgu yapılması dikkat çekiyor.

Bunu anlamak mümkün değil, savunmak hiç mümkün değil. Beyler, asker ve polisler milliyetçi duygular ile bu apoletleri takıyorlar sizi rahatsız etmesin biz nasıl sizin renklerinizden rahatsız olmuyorsak, sizde rahatsız olmayın. Bırakın kendilerini güçlü, motive edilmiş nasıl hissediyorlar ise öyle olsunlar. İşleri çok çok zor .. Ayrıca burası Türkiye ve bu ülke üzerinde yaşayanlar Türk ‘dür . İtiraz edersin ama sen zaten kimliğini koruyorsun, bırakın ülkesinin apoletini de taşısın.

Kendi dilinde isimler yazılıyor tabelalar yazıyor, bu beni rahatsız etmiyor seni hiç rahatsız etmesin. Hani Tabelalar bile Türk ‘çe olacaktı, ortak alanlarda olanlara karışılmıyor polisin üzerindeki apoletlere karışılıyor…

Koruma, Güvenlik güçlerini rahat bırakın arma ve sembollerine takılmayın, hatta takılmasını istiyorum.. ben de bunu istiyorum. Hatta vekil olarak değil asil olarak ..Şimdi ne olacak .

SAYGILARIMLA

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fazile Özkurt - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.