Adamsın Hüseyin Üzülmez

70-80 lı yıllarda Kocaelispor un maskotu olan Konyalı Gariban Cemal simit satarak hayatını kazanır sevdalısı olduğu Kocaelispor’un peşinden en uzak deplasmana bile giderdi.

Kimsesiz olan köprü altlarında yatıp kalkan Konyalı Gariban Cemal yaşlandı,hastalandı ekmeğini kazanamaz duruma geldi.

Bu soğuk kış Konyalı Gariban Cemal'in son yılı olacak, beklide sokaklarda donup ölecekti. Cemal'in imdadına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez yetişti.

Kendisine Köseköy’de sevdalısı olduğu Kocaelispor'un renkleriyle boyanmış ev yaptırdı. Evi dayayıp döşeyip Konyalıya teslim etti.

Sayın Başkan Kartepelilerin sana olan sevgisinin boş olmadığı bir kez daha gösterdin.

Kartepe, seni bu yüzden çok seviyor.‘Adam gibi adam’ derler ya, bu vasfı en iyi sen üzerinde taşıyorsun…

Gariban Konyalı Cemal'e yaptığın bu iyilik asla unutulmayacak.

Selman Yıldırım’ın hayali

Bir bakıyorsunuz, Akmeşede vatandaşlarla buluşup dert dinliyor.

Ertesi gün, Cumartesi Pazarında vatandaş ve esnafla bir araya geliyor.

Türk Eğitimsen Kongresine katılıyor.

Belediye iş Sendikasını ziyaret ediyor.

Gültepe Platformunun konuğu oluyor.

Alikahya’da gençlerle buluşuyor.

Taksicilerlerle, kamyoncularla, balıkçılarla görüşüyor.

Sportif etkinliklerde yer alıyor.

Dahası Muhtarların göz bebeği.Vatandaş taleplerini alıp sonuna kadar takip ediyor..

Neticeyi muhataplarına bildiriyor..

Nerede sorun varsa, o orada… Adeta İzmit Kazan o kepçe.. Kimden mi bahsediyoruz? 

CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı Selman Yıldırım’dan söz ediyoruz.

Belediyeciliğin ve siyasetin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimi, deneyimini zirveye çıkarmış bir isim.  Zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu ise her türlü takdiri hak ediyor.

CHP, İzmit’te iddialı ise, bu başarıyı ancak Yıldırım ile yakalar.

Her partiden, her kesimden oy alabilecek, bir siyasetçi.

Bir yıldan beri de halkın içinde.. Tokalaşmadığı insan,uğramadığı mahalle,köy,dernek kalmadı..    Rüyası ise İzmit  ve İzmitlilere  hizmet etmek.

Usta öğreticilerde kadro verilsin

Yıllarca halk eğitim merkezlerinde sözleşmeli olarak çalıştırılan usta öğreticiler toplumun eğitim ve öğretim adına dinamiklerinden birini oluşturmaktadır. yeri geldiğinde çok zor şartlarda eğitim ve öğretime katkı koyan usta öğreticiler maalesef her alanda kadro dağıtılırken devre dışı kalmaktalar.

Aldıkları ücret maalesef çok düşüktür. 24 saat çalışan kadrolu bir öğretmen 3.000 TL civarında maaş alırken, 24 saat çalışan bir sözleşmeli usta öğretici aynı işi yapmalarına rağmen 1000 TL civarında maaş almaktadır.

Sözleşmeli usta öğreticinin iş garantisi yoktur. Kurs açılmadığı zaman işsiz kalmaktadır. yılda bir çoğu en fazla 9 ay çalışmaktadır. Kıdem tazminatı vb. sosyal hakları yoktur. Denetlenirken 657 sayılı yasaya göre denetlenen usta öğreticiler şu anda herhangi bir statüleri de bulunmamaktadır.

Bu insanların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için kadrolu usta öğretici statüsü verilmelidir.

Devletin kendine bağlı “Halk Eğitim Merkezleri ve Öğretmenevleri” gibi önemli kurumlarında çalıştırdığı ve sayıları on binleri bulan işçilerin isteklerine kulak verilmeli, kurumlar arasında eşit davranılmalı ve “Devlet mağdur etmez” inancı zedelenmemelidir!

Sanki tüm İzmit şifayı kapmış

Dört gündür gribiz. Burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik ve boğaz ağrısı var.

Dün bir arkadaşımızla konuştuk şunu anlattı;

Bir arkadaşının durumu ciddileştiğini, ateş ve titremeler başladığını. Kocaeli Devlet Hastanesine gittiğini fakat hastanedeki herkesi aynı şikayetten hasta olduğunu görmüş.

Beklemiş ama o kadar yoğunmuş ki tedavi olmadan geri dönmüş..

Biz dün öğlen iş yerinden şöyle çıkıp bir hava alalım dedik. Markete gittik kasiyer grip,telefoncuya gittik burnunu çekiyor, ödeme merkezine gittik veznedar şifayı kapmış.

Siz siz olun devamlı ellerinizi iyice yıkayın ve bol bol C vitamini takviyesi yapın. Biz bugüne kadar bu kadar insanın aynı anda şifayı kaptığını görmedik.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.