Fikri Işık Cumhurbaşkanı yardımcısı

Ankara kulisleri hareketli.

Siyasi kulislere göre, hükümette bir revizyon yapılacak.

Bunun için YSK’nın resmi seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Sonra, partili Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan 27 Nisan, 28 Nisan günlerinde partiye davet edilerek üye yapılacak.

Ardından da kongre tarihleri netleştirilecek.

Ramazan sonrasında başlayacak kongrelerin, bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

AK Parti, taze kan, yeni heyecan ile yoluna devam etmek istiyor.

Bunların planları tamam.

Hükümetteki revizyona gelince...

Birkaç bakanın değişmesi bekleniyor.

Fikri Işık’ın bakanlığına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Işık’ın Milli Savunma Bakanı olarak devam etmesi veya Milli Eğitim Bakanı olması bekleniyor.

Yeni kabinenin 2019’a da işaret fişeği yakması bekleniyor.

2019’da Erdoğan, Cumhurbaşkanı, Işık, Cumhurbaşkanı yardımcısı.

Bizim dileğimiz bu.

Neden olmasın.

AK Parti Belediyeleri

kaybeder mi?

Pazar günü gerçekleştirilen referandumdan, sonra birileri AK Parti Kocaeli’de kan kaybediyor ilk yerel seçimde İzmit , Derince,Körfez ve Karamürsel Belediyelerini kaybedebilir diye konuşmaya başladı.

Biz de bu sorunun peşine düşerek küçük bir araştırma yaptık.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yüzde 44,3 ile belediye başkanı seçildi. Ama Kocaeli’den yüzde 56.69 “evet” oyu çıktı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz yüzde 54.7 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 66.84 oldu.

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut yüzde 42.4 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 52.43 oldu.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yüzde 48.8 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 60.15 oldu.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yüzde 43.3 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 60.63 oldu.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yüzde 45.4 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 54.61 oldu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yüzde 45.4 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 49.82 oldu.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken yüzde 51.3 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 61.99 oldu.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yüzde 43 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 56.66 oldu.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez yüzde 52.7 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 62.76 oldu.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran yüzde 44.3 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 54.03 oldu.

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci yüzde 45 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 59.77 oldu.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yüzde 50.1 ile belediye başkanı seçildi. Ama ilçeden çıkan "evet" oyları yüzde 57.55 oldu.

Rakamlar ortada.

Bu rakamlara bakınca belediye başkanlarının hiç birinin performansında sıkıntı yok.

Hepside ilçelerinde seçildikleri rakamların oranların üzerinde evet oyuna ulaşmışlar.

Her ne kadar referandum sonuçları yerel seçimle ilişkilendirilmesede bu sonuçların siyasal olarak da değerlendirilip işkembeden konuşmamak gerekiyor.

Yabani kiraz çiçekleri

yağdı başınıza

Bu yıl Cemre ile Bahar’ın arasına kara kedinin girdiğinden şüpheleniyorduk.

Nevruz’u da kutladık ama hala doğru dürüst çiçeklenemedik.

Pazar günü ailece Sapanca’da yöresel kahvaltısı ile adından sıkça bahsettiren Kiraz bahçesinde faaliyet gösteren Kafkas Izgaraya gittik. Burada baharı doya doya yaşadık.

Kahvaltımızı yaparken kiraz çiçekleri başımıza kar gibi yağdı.

Mekan sahibiyle görüştük.

Bu güzellik en az bir hafta daha devam eder dedi.

Bizde okurlarımıza hararetle tavsiye ederiz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.