Kocaeli’de ticaretin babayiğitleri…

Tatilimizi geleneksel yapısını koruyan sakin adaları ve yeşille iç içe geçmiş deniziyle Kuzey Ege bölgesinde Kaz Dağlarında geçirdik.

Bölgede gezerken Altınoluk Köyü Kundakçı Dede Camisi’nin bahçesinde lokma döküldüğünü kazanlarda İzmit menşeyli Gökkız markalı yağ kullanıldığını gördük.

Bir İzmitli olarak sevinip gurur duyduk.

Yiğidin hakkını verelim istedik..

Ticaret hayatına 1971 yılında Körfez ilçede at sırtında yağ satarak başladılar.

Yıllarca sokaklarda ‘Yağcı’ diye bağırarak ev ev dolaşıp yağ sattılar.

1976’da ise işi büyütüp mahallelerdeki bakkallara toptan yağ satış işine girdiler.

1985 yılında aile içi istişare ile bu işi artık İzmit’te yapma kararı aldılar.

Kırlangıç, Piyale, Ülker gibi bir çok önemli markanın distribütörlüğünü yaptılar.

Akıllarında hep yeni hedefler, yeni projeler vardı. 1993 yılında sıcak satış anlayışından soğuk satış anlayışına geçip pazarlama ekibini kurdular.

Haftanın belirli günlerinde konulan servis ağıyla alınan siparişleri müşterilerin kapılarına kadar ulaştırdılar.

2000 li yıllarda ise bir yandan toptancılık faaliyeti devam ederken diğer taraftan da perakende satış mağazası olarak RİMAL marketleri kurdular.

RİMAL marketler Değirmendere, Topçular, Yeniköy, Bahçecik, Mehmet Ali Paşa ve Yuvam’da faliyet gösteriyor.

Vezir Kara ve kardeşleri her bir adımda “Durmak yok yola devam” dediler.

2007’de adını annelerinden alan kendi ürünleri Gökkız’ı piyasaya sürdüler.

Yağdan, bakliyata kadar 148 çeşit ürünle İzmit, Adapazarı, Düzce, Yalova ve Gebze ve Zonguldak’a ulaşıyorlar.

20 dönümlük alanda 197 kişi istihdam ediyorlar.

Bu başarı hikâyesinin kahramanları gerçek babayiğitler Vezir Kara, Duran Kara ve Burhanettin İlhan Kara kardeşler.

Hep çalışmışlar, parasızlık görmüşler, para kazanmanın ne kadar değerli olduğunu en iyi bilenlerdenler..

İki kardeşin dahi bir araya gelip ortaklık yapamadığı bir ortamda 3 kardeş 45 yıldır birlikte yürüyorlar. “ Türkiye genelinde Gökkız toptan bayilikleri vereceğiz, her bayide 6 -7 tane personel çalışacak, bu vesileyle istihdama katkı sunacağız” diye çaba sarf ediyorlar.

Kısa yoldan ve hızlı zenginleşmelerin arttığı bir ülke ve şehirde alın teri ile yükselen, alın terinin hakkının teslimi ile yücelen, paylaşmayı seven, hayırsever güzel insanlar.

Allah yolculuğunuzu daim yolunuzu açık etsin.

Tüm Kara ailesini tebrik ediyoruz.

Böyle şahsiyetli ve başarılı hikayelerin çoğaldığı bir Kocaeli görmemiz dileğiyle..

Kongreler neden ertelendi

Ankara’dan gelen haber kongre hazırlığı yapan ilçeleri şok etti. Bildiğiniz üzere AK Parti Kocaeli 12 ilçe kongresinin 9’unu gerçekleştirmişti.

Önümüzdeki günlerde ise Derince, Başiskele ve Körfez kongreleri yapılacaktı. AK Parti Genel Merkez kongreler devam ederken ani bir karar aldı. Tüm şehirlerde ilçe kongreleri ileri bir tarihe ertelendi.

Yaptığımız araştırmalar neticesinde genel merkeze şu iki hususta giden yoğun şikayetler nedeniyle kongreler ertelenmiş. Birinci FETÖ ile bağı olduğu herkesçe bilinen bazı isimlerin ilçelerde listelerde veya yedeklerde yer aldığı hususu. Bununla ilgili bir isim, belge bilgi olmaksızın birçok şikayet genel merkeze gönderilmiş. Bir diğer şikayet konusu ise değişim olmaması. İddialara göre giden şikayetlerde ‘İlçe kongrelerde gerekli değişimler yapılmıyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın metal yorgunluk uyarısı dikkate alınmıyor’ ifadeleri kullanılmış.

Kocaeli’de yapılan kongrelerin sonucunda yüzde 50 değişim olmuştu. Demek yüzde 50 genel merkez nezdinde yeterli bir rakam değil veya ertelemelerin arkasında başka bir neden var, kamuoyuna açıklanmayan.

‘Yüksek gerilimin altına park yapmıyoruz’

2 Ekim Pazartesi günü yayınladığımız ‘Yüksek Gerilimin altına park mı olur mu’ başlıklı yazımızda

‘ İzmit Belediyesi Serdar Mahallesi Burak sokakta yüksek gerilim hattı bulunan bir mevkide çocuk parkı yapmak için harekete geçmiş. Oysa yüksek gerilim hattının kanser riskini artırdığı ve çeşitli rahatsızlıklara yol açtığı biliniyor. Buraya Park yapılmasına karar verenler acaba çocuklarını bu parka gönderirler mi?Serdar Mahallesinde hatlarının altına yapılması planlanan çocuk parkı iptal edilmeli.Umarız yetkililer bu sese kulak verir ve bu yanlıştan geri dönerler.’ Demiştik.

Bu yazımız üzerine İzmit Belediyesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle;

‘Serdar Mahallesi Burak Sokakta yüksek gerilim hattı altında yapılan çalışmanın amacı bölgeyi temizlemek güzel bir görüntüye kavuşturmaktır. Yüksek gerilimin altına çocuk parkı yapmamız söz konusu değildir. Bölgeye yapılacak olan park hattın dışındadır.’

Bu manzara İzmit’e yakışmıyor!

Yaşadığımız şehrin her metre karesinin düzenli olması, göz zevkine hitap etmesi önemli.

Hani hep söylenir ya, "herkes kapısının önünü süpürse, temizlese, yere çöp atmamış olsa, sokakları, caddeleri temizleyenlere gerek kalmaz".

Gelin görün ki, bu söz hep slogan olarak kalıyor.

Gördüklerimiz karşısında üzülüyor, hayal kırıklığına uğruyorsunuz.

Geçenlerde Serdar Mahallesi Anadolu sokakta gördüğümüz manzara gibi.

Pislikten çöpten, molozlardan oluşan bu manzara İzmit’e hiç yakışmıyor.

Bizden söylemesi…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.