Zabıtan’a değer katan konak

Mahalle kültürünü ayakta tutmayı amaçlayan, insanların ortak paylaşımlarını artırmayı hedefleyen İzmit Belediyesi mahalle konaklarına bir yenisi daha eklendi.

Dün açılacak olan Zabitan Mahalle konağını gezme imkânımız oldu.

3 katlı olan konağın zemin katında emekli odası, birinci katında İZMEK kurs odaları, ikinci katta öğrenciler için etüt odaları bulunuyor.

Emekli odasını görünce burada oturmak dinlenmek insanın ömrünü uzatır dedik.

İZMEK sınıfları ise gayet ferah ve temiz burada hanımların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekleri kesin.

Mimarisi tarihi dokuya uygun olarak yapılan Zabıtan konağında  engelli vatandaşların da aktivitelere rahatlıkla katılabilmeleri için engelli girişi, asansörü ve WC'si yer alıyor.

Şehir hayatı bir çok insanı kalabalık içinde yalnız yaşamaya mahkum ediyor.

Bazı apartmandaki insanlar komşularını bile tanımıyor. Şehir hayatını kolaylaştırmanın yolu birbirimizi tanımak, birbirimizle komşuluk hukukunu geliştirmek, onlara sahip çıkmak, onlarla beraber olmaktır.  İşte İzmit Belediyesinin Zabıtan Mahallesinde hizmete soktuğu bu konak mahalle sakinlerini bir araya getirip tanıştıracak beraber bazı işleri yapmalarına vesile olacak  bir mekan.

İzmit Belediyesi İzmit’e kazandırdığı mahalle konakları ile vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sportif hayatına katkı sağlıyor.

İzmitlilerde bu konaklara yoğun ilgi gösteriyorlar.

Böyle güzel bir mekanı Zabıtana  kazandıran ve mahalleye değer katan Belediye Başkanımız Nevzat Doğan  ve emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun

Perşembe Pazarındaki tuzak kalktı

Önceki gün yayınladığımız ''Perşembe Pazarında Vatandaşa tuzak kurulmuş'' başlıklı yazımızda" Dolfin karşısı Perşembe Pazarı otobüs durağının hemen birkaç metre ötesinde bir levha veya tabela sökülmüş. Ancak tabelanın koskoca vidaları yerde duruyor. Burası şehrin en hareketli yerlerinden biri

Burada vatandaşa adeta tuzak kurulmuş. Bu vidalar neden sökülmemiş anlamak mümkün değil. Bu tuzağı fark edemeyen zayıf, yaşlı bir insan kışın kar yağdığında buzlanmadan dolayı, ya da normal bir günde bile düşüp, kafasına bir yerine zarar verebilir. Yetkililer gelip burada vatandaşa nasıl bir tuzak kurulduğunu bir an önce görse iyi olacak"Demiştik.

Yazımızın yayınlanmasından sonra KBB Belediyesi Zabıta ekipleri gereğini yapıp vidaları söktüler. Vatandaşın sesine kulak veren yetkililere teşekkür ediyoruz.

Karaosmanoğlu'ndan cevap var...

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız yazımızda "Burası İzmit Türkiye’nin en çok vergi veren, en çok üreten, en çok ihracat yapan şehri. Fotoğrafta görünen yer ise İzmit Plaj yolu SGK köprüsü, her gün yüzlerce insanın kullandığı bu köprü, çok yakında büyük bir faciaya sebep olabilir. Köprünün üstündeki asfalt parçalanmış tuz buz olmuş. Koca koca parçalar var. Köprünün altından araçlar geçiyor köprüden birinin tekme attığı bir parça aşağı düşse Allah göstermesin facia olabilir. Bu köprüye kim bakar Büyükşehir mi, İzmit mi bilmiyoruz. Ama bu ayıp bir an önce giderilmeli.

Türkiye’yi besleyen bu şehir, böylesine ihmal edilmeyi, böylesine sahipsiz bırakılmayı hak etmiyor.'' demiştik. Yazımızın üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bizi arayıp şu bilgiyi verdi.'' Sayın Kolaylı hassasiyetin için çok teşekkür ederim köprünün üstünde gerekli düzeltmeleri yapacağız" dedi. Bizde yazımıza duyarlılık gösteren başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Fatma Kaplan Hürriyet tahlili

Fatma Kaplan Hürriyet’in milletvekili olmadan önceki duruşu neyse, milletvekilliğinde de öyle..

İşte Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet;

-Avukatlık döneminde olduğu gibi halkın arasında olmaya devam ediyor.

-Kendini halktan üstün görmüyor, halkla arasına duvar örmüyor.

-Vatandaşın iyi ve kötü gününde hep yanında oluyor.

-Sosyal medyayı olması gerektiği ölçüde kullanıyor

-Soğuk kanlı ve olaylara mantıklı yaklaşıyor.

–Milletvekilliği görev ve sorumluluklarını sessiz ve sakin bir şekilde hayata geçiriyor.

-Polemiklere girmiyor, gerektiği biçimi ile her olaya müdahil oluyor.

-Seçmenin bireysel taleplerini ısrarlı takibi ile sessiz sedasız yerine getiriyor.

- Sessiz çoğunluğun sesi olmaya çalışıyor.

-Mevcut il yönetimi ile çok iyi ilişkisi var.

-TBMM’sinde çalışma saatlerini hiç aksatmıyor.

-Görüntü vermekten çok icraat işine daha çok ağırlık veriyor.

Kısacası, Fatma Kaplan Hürriyet dediğimiz gibi sessiz ve sakin ama güçlü ve etkili bir milletvekilliği dönemi geçiriyor.

Reklamsal gündemden çok icraatsal gündem içinde yer alıyor..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.