CHP İzmit Kongresi’ni AK Parti ile mukayese…

Önceki günkü yazımda CHP İzmit İlçe kongresine gidip 30 Eylül tarihinde aynı salonda yapılan AK Parti İzmit ilçe kongresi ile mukayese edeceğimi söylemiştim. Her iki kongreyi de yaklaşık olarak iki saat süre ile izledim. İktidar ile ana muhalefetin Hasan Gemici Spor Salonu’nda gösterdiği fotoğraf baktığımda, CHP’nin çok ama çok fazla çalışması gerektiği kanaatine vardım. CHP bana “2019 için hazırım” mesajı vermedi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya dünkü kongre için 2 bin 500 kişi toplayıp, salonu dolduracağını hatta iktidar partisinin ilçe kongresinden daha kalabalık olacağını söyleyince, bendeki beklenti de bu yönde oluşmuştu. Bunu gerçekleştiremedi.

Dezavantajlar…

Ancak şu kaydı düşmeliyim; AK Parti’nin kongresine Başbakan Binali Yıldırım katılmıştı. İktidar olmanın maddi ve manevi avantajları vardı. Buna rağmen kalabalığı ve salondaki coşkuyu beğenmediğimi, kongredeki coşkunun ağırlıklı olarak Başbakan Yıldırım sayesinde oluştuğuna dikkat çekmiştim (3 Ekim tarihli yazımda var). CHP’nin dünkü kongresinde ise hiçbir ağır top yoktu. Divan Başkanlığını İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt yaptı. Bir de iktidar partisinin aksine maddi ve manevi yoksunluklar içinde kongre yapıyordu. Elinde hiçbir belediye yoktu. Kuşkusuz, bunlar da CHP’nin dezavantajlarıydı.

Her şeye rağmen…

Ancak her şeye rağmen Küçükkaya ve arkadaşları mahallelerin kılcal damarlarına girebilmeliydi. Saat: 10’da(İlan edilen başlama saati) kongreye yeterince kimsenin gelmeyeceği hesap edilip, tedbir alınmalıydı. Tek listeli kongrede salonu doldurmanın zorluğu düşünülmeliydi. İl delege listesi ile yönetim kurulu yapmanın dışında yapılacak en önemli faaliyet, salonun tıka basa dolabilmesini sağlayabilmekti. Böyle bir görüntü, bütün CHP’lilere moral verirdi.

Kadın ve gençler…

Salonda kadınların fazlalığı dikkat çekiciydi. Hem de kongreye ilk gelenler de onlar oldu. Kongrede heyecan ve coşku çok fazlaydı. Üniversite gençleri salona erken saatlerde“Hak-Hukuk-Adalet” sloganı atarak geldi. 250-300 kişilik bu genç grubun doğu tribünlerinin yarısını doldurup sürekli biçimde slogan atmaları kongreye ayrı bir renk kattı. Yani üniversite gençleri ile kadınların fazlalığı kongreye damga vurdu.

CHP İlçe başkanlığına yeniden aday olup tek liste ile kongre gerçekleştiren Mehmet Ümit Küçükkaya’nın dünkü icraatı zayıf kaldı. Hedeflerini ve iddialarını salonda  ortaya koyamadı. Dilerim bu eksikler, Küçükkaya için ders olur.

KOÜ’ye nice

25 yıllar…

Ne KOÜ’yü şehir olarak yeterince sahiplenebildik ne de KOÜ bizler ile kaynaşabildi. Yani karşılıklı eksiklikler, birbirini gerektiği kadar benimseyememe gibi zafiyetlerle birlikte çeyrek asrı geride bırakmışız. Kurucu Rektör Atıf Ural çok emek verdi, zorluklarını fazlasıyla çekti. İkinci Rektör rahmetli Baki Komsuoğlu ise 1999 depreminde Arslanbey’de enkaz altından çıkardığı KÖÜ’yü Umuttepe’de adeta yeniden inşa edip, kimlik kazandırdı. Üçüncü Rektör Sezer Komsuoğlu KOÜ’yü hem yatay büyüttü hem de dikey. KOÜ’ye ülke çapında saygınlık uluslararası platformlarda da prestij kazandırdı. Dördüncü Rektör Saadettin Hülagü’nün dönemini henüz nasıl tanımlayacağıma karar veremedim. Dileğim Hülagü hocanın KOÜ’nün çıtasını gerek ülke genelinde gerekse dünya çapında daha yükseklere çıkarabilmesidir. Umutlu musun? Evet umutluyum. Ancak şehir olarak da üzerimize düşenlerin bulunduğuna inanıyorum. Ev sahibi olarak bizler yani şehir olarak hepimiz, KOÜ’ yü sözde değil gerçek anlamda “Gözbebeğimiz” olarak görmeliyiz. Daha çok sahiplenmeliyiz, daha çok sevip, daha çok kucaklamalıyız: bunları yaptığımız zaman inanıyorum ki, KOÜ’ de bizlerle daha sıcak ilişkiler içine girecek, yaşamımızın bir parçası olduğunu hissettirecektir. Böylece anketlerde çıkan “Üniversite öğrencisini, hocasını yeterince sevmeyen, sahiplenmeyen” biçimindeki olumsuz algımızı da değiştirmiş oluruz. Bu dilek ve temennilerimle KOÜ’ ye nice 25 yıllar diliyorum.

Gölcük Milli Eğitim

Müdürü Ercan Gülsuyu…

Çağdaş Medya Grubumuza dahil Çağdaş Kocaeli Gazetesi, Çağdaş Radyo ve Gölcük Postası adına geçen gün Gölcük’te uzun zamandır yapamadığımız bazı iade-i ziyaretleri yerine getirdik. Önce Kaymakam Mustafa Altıntaş’tan başladık ondan hemen sonra bu ilçemizin başarılı ve sevilip sayılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’na konuk olduk. Gülsuyu’na yaptığımız bu iade-i ziyaret sırasında Yazı İşleri Müdürümüz Orhan Balcı, köşe yazarımız Nurettin Kolaylı, Gölcük Postası gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Armağan Teke ile birlikte ile keyifli bir sohbet yaptık.

Gülsuyu yaklaşık 2.5 yıldır Gölcük’te hizmet veriyor. Bizim Çağdaş Medya Grubumuzun Gölcük Postası adlı günlük yayınlanan bir gazetesi nedeniyle bu ilçemizdeki tüm gelişmeleri günlük olarak takip etmek imkanına sahibiz. Hatta bu bizim işimizin bir parçası. O nedenle Gölcük’teki bütün bürokratlar gibi Gülsuyu’nun çalışmalarından da haberdarız. Gülsuyu geldiği günden bu zamana kadar Gölcük ilçemizin Milli Eğitim’ine çok önemli projeler kazandırdı. Sosyal yönü kuvvetli, ilçenin eğitimdeki başarı çıtasını yükselten bir önemli rol üstlendi. İlçe halkına kendini sevdirmeyi başardı.

Bölgemizi iyi tanıyor. Çünkü daha önce(2004’te) Altınova’da İlçe Milli eğitim müdürlüğü yapmış. Daha ötesi Artvin-Murgul kökenli olduğu için(Gürcü) Gölcük’ü adeta kendi evi gibi görmüş. Makamına girip oturduğumuzda hemen bize vermek için sekreterinden iki dergi istedi. Biri, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yıllık dergisi. İkincisi ise, Murgul adlı kültür ve sanat dergisiydi. Gülsuyu kendi dönemi ile birlikte Gölcük’te eğitimin yükselen başarı grafiğini örnekler vererek aktardı. Gülsuyu’nu yakından tanıyınca, hakkındaki olumlu düşüncelerim arttı ve Gölcük Milli Eğitim’inin emin ellerde bulunduğu yönündeki kanaatim pekişti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.