Yürüyüş Yolu’nda yere bakmayın…

Zemine hiç bakmadan yürüyecek olursanız, son 15-20 gündür İzmit Yürüyüş Yolu’nun hali pek keyif veriyor. Çünkü reklam panoları (billboard ve raketler) ışıl, ışıl. Elektrik direkleri boyasız ve dökük vaziyette ama maşallah bütün lambalar eksiksiz yanar vaziyette. Reklam panoları bütünüyle yenilenmiş, temizlenmiş ve çok bakımlı vaziyette. Tek, tek saymadım ama bin 500 metre uzunluğundaki Yürüyüş Yolu’nda sanırım sağlı sollu 70-80 tane reklam panosu bulunuyor. Yürüyüş Yolu ile her iki yanında bulunan Cumhuriyet ve Hürriyet caddelerinin üzerindeki billboardlar da dahil Büyükşehir’in son iki aydır bu alanlarda başlattığı reklam atağı sürüyor. Tabi bütün reklam alanlarını sadece Büyükşehir kullanıyor değil. Her tür firmayı görüyorsunuz.

Her akşam yürüyüş yaptığım için, özellikle hava karardıktan sonra gerçekten çok güzel bir manzara oluşuyor. Ama ilk cümlede söylediğim gibi yürürken hiç yere yani zemine bakmadan yürüyorum. Herkese de böyle bir yürüyüşü tavsiye ediyorum. Çünkü yürürken göreceğiniz o ışıl ışıl haldeki bütün güzellikleri, yere baktığınızda hemen kaybediyorsunuz. Yaza yaza dilimde tüy bitti. Sözler verildi, proje hazırlanıyor denildi ama ortada maalesef icraat yok.

Büyükşehir reklam panolarına çıkıp, yaptığı projeleri halka tanıtma ihtiyacı duyuyorsa demek ki bu güzergahı etkili bir iletişim alanı olarak görüyor. Ancak her gün burada yürüyen on binlerce insanımıza şöyle bir uyarıda bulunması gerekiyor; “Zemine bakmadan yürüyün” Yoksa Büyükşehir’in reklam panolarından projeleri hiç inandırıcı olmayacaktır. Yürüyüş Yolu’nun zemini bakımsız kaldığı sürece, bana göre o bitirilmiş projeleri Büyükşehir hiç reklam panolarına çıkarmasın.

İlhan Bayram’ın

Fenerbahçe tutkusu…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram tutkulu ve çok iyi bir Fenerbahçelidir. Kombine bilet alır ve sürekli olarak küçük büyük maç ayrımı yapmadan Kadıköy’e gider.Benim Fenerbahçeli olmam İlhan beyin yanında solda sıfır kalır.

Geçenlerde gazetedeki arkadaşlarla birlikte bir öğle yemeğinde İlhanbey ile buluşmuştuk. Her zaman olduğu gibi ilk mevzu “Ne olacak bu Fenerbahçe’nin hali” sorusuna yanıt aramak oldu. Ben dedim ki; Aziz Yıldırım’ın yerine Ali koç gelirse FB kurtulur. Yaşadığı bu bunalım sürecinden ancak öyle kurtulabilir”

İlhan bey buna itiraz etti; “Aziz Yıldırım 15 Temmuz hain darbe girişiminin mağduru olmuştur. 3 Temmuz’da kendisine kumpas kurulmuştur. O nedenle Aziz Yıldırım’ın devam etmesi gerekir. Ali Koç ise Gezi Parkı olayları sırasında otelini onlara açmış biridir. Dolayısıyla Fenerbahçe’ye gelecekte faydalı olacak biri değildir”Ben Ali Koç ve Aziz Yıldırım rekabetine hiç bu yönü ile bakmamıştım. Sonra şehrimizdeki bazı FB tutkulularında da aynı kanaatin yaygın olduğunu fark ettim.

İlhan bey aynı zamanda Fenerbahçe’nin kongre delegesi dolayısıyla 3 Haziran’daki seçimde oy kullanacak.

Hurşit Güneş’in

yoğun trafiği…

CHP ilimiz eski milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş ile geçen gün telefonla görüştük. Bazen kendisi arar bazen de ben arar birbirimize hal hatır sorarız. Sonra da ben hem ülke hem de şehrimiz ile ilgili siyasi değerlendirmelerini alırım. Hurşit hoca geçen hafta her zamanki gibi çok yoğundu. Iğdır’a davet edilmiş oraya gidip, İl Başkanını ziyaret edip partililerle sohbetler yapmış. Türkiye’de ziyaret etmediği iki il kalmış. Bunlar Tunceli ile Ağrı imiş ve en kısa zamanda da buralara gitmeyi kendine hedef seçtiğini aktardı.

İstanbul’un CHP’li ilçelerinden sürekli talepler alıyormuş, panellere katılması için. En son Maltepe’den almışdaveti ve panelin konusunu da Hurşit hocaya bırakmışlar. Yani tek amaçları hocayla birlikte olup, O’nu dinlemek istiyorlarmış. Bu siyasi faaliyetlerin yanı sıra cemiyet hayatında da yapılan davetleri hiç geri çevirmiyormuş. Mesela Almanya Büyükelçiliği bilim, iş ve sanat dünyasının insanlarına İstanbul Boğazı’ndaki yalısında davet vermiş. Hoca aldığı davet üzerine katıldığı bu resepsiyon ile ilgili kısa anekdotları aktardı. Anlayacağınız, bizim kentimizde CHP’deki bazı yöneticiler Hurşit hocayı görmezden gelseler de, bu durum O’nun Türkiye çapında gördüğü ilgiyi engelleyemiyor.

Bulut ve Derince’nin

sonunculuğu…

İnsani Gelişme vakfı adında bir kurum İstanbul Üniversitesi’nden bir profesörün koordinatörlüğünde bir araştırma yaptırmış ve Derince sonuncu(161’nci) çıkmış. Derince’yi özel olarak seçmemişler. Nüfusu 150 binin üzerinde olan ilçe belediyeleri araştırılmış ve 65 parametre esas alınarak incelenmiş. Bu kentimizde büyük yankı uyandırdı. Elbette yalnız Derince değil, ilimiz adına da üzüntü duyulacak bir durum. Ancak, “Bu Ali Haydar Bulut’a haksızlık” diye kentten yoğun bir tepki yükselmedi. Sanki malumun ilanı gibi algılandı.

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut bunu önce dikkate almadı. Günler sonra, “Bizim için yok hükmünde. Bu bir siyasi hareket” özetinde bir açıklama yaptı. Yapılan araştırmanın sonuçlarını ben de okudum. İlk 5 sırada sadece CHP’li belediyelerin bulunması kuşkusuz inandırıcılığa gölge düşürebilir. Bulut’un bu konudaki çekincesini haklı bulurum. Ama sonuncu sıraya da özellikle seçilip niye yerleştirilsin ki diye düşünmeden de edemiyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.