FENERBAHÇE AŞKI

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Fenerbahçe'yi penaltı atışları sonrası eleyen Medipol Başakşehir, finalde Atiker Konyaspor'un rakibi oluyordu.

2-2 biten ilk maçın rövanşı da aynı skor ile tamamlanınca uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da gol olmayınca, seri penaltılara geçildi.

Heyecanın tavan yaptığı, solukların kesildiği anlarda, atılan 26 penaltıda, Medipol Başakşehir 3, Fenerbahçe 4 penaltı kaçırınca, maçı 10-9 üstünlük sağlayan Medipol, Başakşehir kazandı.

Evet sevgili okurlarım, bilhassa ikinci yarıda nefes kesen bir mücadele izledik, tam Medipol Başakşehir işi bitirdi derken, arkasından Fenerbahçeli futbolcular biz bitti demeden bu iş bitmez gibilerden cevaplar verince izleyenlere de heyecanı ve coşkuyu yaşamak düşüyordu.

Aslında coşku ve heyecanın yanı sıra maçın üstüne çıkan hikayelerde vardı.

Çocukluğundan beri üzerinde Fenerbahçe forması ile mahalle aralarında top koşturan, Fenerbahçe'ye büyük bir aşk ile bağlı olan Emre Belözoğlu'nun, Başakşehir forması altında, takımının başarısı için mücadele ederken, büyük aşkı olan Fenerbahçe'yi de hüsrana uğratıyordu.

İşte profesyonellik buydu, bu profesyonelliğin en gerçek ve acı yüzüydü.

Hani derler ya; ''Büyük aşklar ya sonsuzdur ya da o'nsuz'' Emre'de büyük aşkını sırtında Fenerbahçe forması olmadan yaşayanlardandı. Fenerbahçe'ye attığı ilk golden sonra göz yaşlarına hakim olamayan büyük bir aşıktı o.

Ben şahsen sahalarda böyle bir olayı ilk defa görüyorum; Kaptanı olduğun, Formasını giydiğin takımına, final kapısını açacak olan maçta gol atıyorsun ve sonra üzüntüden göz yaşlarına boğuluyorsun. Sonra gidip penaltı atışlarından da iki güzel gol ile noktayı koyuyorsun.

Sözün bittiği yer derler ya; İşte burası tam sözün bittiği yer.

Evet değerli okurlarım, seyreden ve yazan bizler için bu duyguları değerlendirmek, yorum yapmak imkansız ancak biz gördüklerimizi yansıtabiliriz, bu karmaşık duyguları yaşayan ve yaşatanlar, futbol maçlarına ayrı bir renk ve heyecan katan özel kişilerdir, onların mevcudiyeti futbolun heyecan verici, seyredilmesi güzel bir oyun özelliğini getirmiştir.

Bu özelliklerden bahsederken, yazımıza kaleci Volkan Demirel'i de katmazsak, Milli kalecimize haksızlık etmiş oluruz.

Evet sevgili okurlarım. Emre'nin def-i bela kabilinden vurduğu topta, zeminin ve yağmurun da azizliğin uğrayan Volkan Demirel hem kendini, hem takım arkadaşlarını, hem de taraftarlarını şaşırtırken yaptığı inanılmaz kurtarışlarla da şaşırtmalarına devam ediyordu.

Hatta penaltı atışlarında yaptığı kurtarış sonunda takımına final yolunu açmışken, takım arkadaşı Mehmet Topal bu fırsatı değerlendirememiş topu üst direğe vurdurarak dışarı gönderdiğinde heyecan kasırgası son haddini buluyordu.

Bu işin sonu yoktu, birinin eleneceği, birinin de finalist olacağı maçta, seri penaltı atışları büyük bir heyecanla eşitlik bozulmadan devam ederken penaltı atma sırası Volkan Demirel'e geldiğinde, nefesler tutulmuştu.

Ancak laubali bir şekilde topun arkasına geçip anlamsız bir vuruş ile topu dışarı gönderince takımına ve kendine en önemli ''çelmeyi takıyordu''.

Böylelikle, takımının Ziraat Türkiye Kupası finaline gitme şansını yitirip Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesine neden oluyordu.

Aslında bu gece heyecanla başlayıp, aşkla devam eden ve sonuçta, oynadığı oyun ile hak ederek finale çıkan bir Medipol Başakspor izledik. Atiker Konyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası finalini oynayacak olan Medikal Başakspor aynı zamanda Spor Toto Süper Ligi'ne de renk ve heyecan katan, sezonun bitimine üç maç kala lider Beşiktaş'ın iki puan gerisinden olup yarışa ortak olma başarısını göstermiştir.

Bu üstün başarılarda emeği ve katkısı olan herkesi candan kutlar, başarılarının devamını dilerim.

Sevgilerimle,

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Erimiş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.