HOŞ GELDİN ARDA TURAN

Her gün yazılı basında olsun, görsel basında olsun; Arda geldi, Arda Avrupa'da falan takıma gitti, Arda'ya İngilizler göz dikti veya Arda Çin'e karar kıldı gibilerden kulaktan dolma safsatalarla, Arda Turan'ın medyada güncelliğini koruduğunu gördük ve şahit oluk. Çünkü bizim medyada salgın bir hastalıktır; ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak'' Tabi ki buda haber sahibinin yazacak bir şey bulabilme çabasından kaynaklanıyor sanırım.

Aslında bu tür yazarlar hayatımızı yönlendiren, ihtiyaç duyduğumuz her şeyi kulaktan dolma bilirler, bunları paylaşmaktan kaçınmazlar, zira manşetleri atanlarda kaçınmamışlardır. Çünkü bunların bir şekilde ben onun yalancısıyım diyerek işin içinden sıyrılabilme şansları vardır.

Maalesef en kötü tarafı da yakalanmadığı sürece de ahkam kesebilirleridir.

Nereden başladık nerelere geldik, evet değerli okurlarım, Sevgili Arda Turan'ın ne özel hayatından, ne çevresinden, ne de ilişkilerinden bahsetmeyeceğim, nasıl olsa bunları kulaktan dolma bilgilerle dile getirecek olan çok insan vardır, daha da katlanarak olacaktır. Benim için önemli olan Arda Turan'ın Türk futboluna kazandırdıkları ve bundan sonrada kazandıracakları ile genç futbolcu adaylarına futboluyla örnek olabilmesidir.

Evet değerli okurlarım, 30 Ocak 2018 Sevgili Arda Turan'ın doğum günü, yani 30 ocak günü, Arda Turan 30 yıl 30 günlük olacaktır. Kimileri için otuz, kimileri için otuz bir yaş, ama önemli değil önemli olan bu yaşlardaki bir futbolcunun yaşamış olduğu kariyeri ve vizyonudur.

Düşünün bir kere, İstanbul Bayrampaşa'da mahalle arasında başlayan futbol aşkı, 2000 senesinde 12 yaşında Galatasaray alt yapısına gelip, 2002 yılında, 16 yaş altı Milli Takım gençler kadrosunda yer bulması ve 2006 yılında Türkiye A Milli takımın kadrosuna girene kadar gençler takımında oynadığı 79 maçta 15 gol atmayı başarması.

2004 - 2005 sezonunda daha 16 yaşında Galatasaray takımının ana kadrosuna girme başarısını gösterip,  henüz 22 yaşında gencecik bir delikanlı iken 10 Temmuz 2009 tarihinde Galatasaray'ın kaptanlığına getirilmesi,  kulüp tarihine en genç kaptanı olması.

Milli Takım ile 16 yaş altı kadrodan başlayan uzun bir ilişkiden sonra 25 mayıs 2008 tarihinde 21 yaşındayken, Türkiye - Uruguay maçında ilk resmi golünü atan Arda Turan, yine aynı sene 11 Haziran 2008 tarihinde ulus için çok büyük bir önem arz eden İsviçre - Türkiye maçında attığı son dakika golüyle gönüllere taht kurması.

Bitmedi sevgili okurlarım, 2011 Ağustos ayında Atletico Madrid'le 4 yıllık sözleşme imzalarken Galatasaray'a ve devlet bütçesine de ihracattan 12 milyon Euro katkıda bulunması.

Atletico Madrid'le geçen başarılı günler ile kariyerini attırırken, 7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında her futbolcunun hayali olan İspanyol takımı Barcelona'ya 5 yıllığına transfer olması, Türkiye'nin de gurur kaynağı haline gelmesi.

Barcelona'da başarılarına başarılar katan Arda Turan son zamanlarda  teknik direktör değişikliği veya diğer nedenlerle forma bulamazken sahalardan ziyade saha dışında gazeteler manşet olması. Gündemi belirleyen konuların başında geliyordu.

Evet değerli okurlarım, hayatımızı düz bir çizgide tutmak mümkün değildir.

Hele futbolculardaki yüksek form seviyesini asla bir seviyede tutamazsınız. Aslında hayatımız düz bir çizgide değilse daha güzeldir zaten.

Hayatta inişler çıkışlar olmaması doğa kanunlarına bile aykırı değil midir?

Bir zaman gelir kendimizi çok iyi hissederiz bir bakarsın ertesi gün karalar bağlamışızdır. Bir gün kendimizi zirvenin en tepesinde hissederken, ertesi gün ufak bir başarısızlıkla çukurun dibine ulaşmış oluruz. Yeryüzünde bu inişleri yaşamamış insan yoktur. Çoğumuzun hayatı iniş ve çıkışlarla doludur, kimi bu iniş çıkışlarla güçlenir, kimi yıkılır gider.

İşte Arda Turan Medipol Başakşehir'e imza atarken kendisini bu silkeniş içinde daha da güçlenmiş, moralli gördüm ve çok sevindim.

Bütün temennim Türk futbolu adına, uyumlu ve istikrarlı yönetimi ile bütün dikkatleri üzerine çeken Medipol Başakşehir'in Arda Turan ile daha başarılı olması, güzel futbolları ile futbol sevenlere güzel vakitler geçirtmeleri, Spor Toto Süper Lig'ine kalite ve  heyecan katmalarıdır.

Başarılar dilerim Arda Turan.

Sevgilerimle.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Erimiş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.