AK Parti’de yeni dönem ve Kocaeli

Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’nin genel başkanı olması ile Türk siyasetinde yeni bir döneme giriliyor.

Erdoğan’ın yeni dönemle ilgili söylediği şu iki konu çok önemli.

Biri, belediye başkanları ile olanı öteki ise, teşkilatlarda değişime gidileceğine dair sözü.

Erdoğan’ın belediye başkanları ile ilgili sözü şuydu: “Partimize ve şehirlerimize yük olan değil partimizden ve şehirlerimizden yük alan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz” Teşkilatlarla ilgili sözü de şuydu: “Gerekirse, teşkilatlarda yenilenmeye gideceğiz”

Şimdi Kocaeli Ak Parti’de gündem, teşkilatlardaki köklü değişikliğin nasıl olacağı.

Bu değişikliğe yerel seçimlerde belediye başkanları da dahil olacağı kesin.

Ak Parti önce Türkiye genelinde teşkilatlarını yenileyerek işe başlayacak.

Bunun Kocaeli’ye yansımasının nasıl olacağı şöyle tahmin ediliyor.

-Genel Merkezin başarılı il başkanları arasında bulduğu Şemsettin Ceyhan ekibinin yenilemesi ile tavsiyelerde bulunulabilir.

Kocaeli Ak Parti’de de yeni bir dönemin başlangıcı olacağı kesin. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu zamana kadar bizimle olmayanları da bizimle beraber olmaya davet edeceğiz demesinin ardından Kocaeli’de de yeni yüzlerin Ak Parti saflarında siyaset yapmaya başlayacağını göreceğiz.

Yerel seçimlerde sürpriz isimlerin Ak Parti’ye katılacak oluşu kimseyi şaşırtmasın.

Şu anda belediye meclis üyelerinin birçoğunun tekrardan aday gösterilmeyeceği hemen hemen kesin gibi.

-Genel merkezin belli süreler ile yaptığı belediye başkanlarının seçmen tarafından memnuniyet anketinde sınıfta kalan belediye başkanları ile ilçe teşkilatlarını biçimlendiren ilçe başkanları değişecek.

- 3. Döneme takılanlar başta olmak üzere Belediye başkanlarının bir çoğu yeni dönemde aday olmaları bayağı zorlaşacak.

-2019 Milletvekili seçimlerinde mevcut milletvekillerinin en az dördünün aday gösterilmeyeceğine dair bir kanaat hakim.

Hakan yandı

sen yanma!

Kırmızı Kocaeli Gazetesi Reklam Müdürü Hakan Yaz bir süre önce FETÖ soruşturmasından tutuklanmış, 59 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Hakanla yıllarca birlikte çalıştık.

Temiz efendi , çalışkan ve yardımsever bir arkadaşımızdır.

Hakan geçen gün ziyaretimize geldi. Tutuklanma gerekçesini sorduk.

Evindeki internet ağından birisi FETÖ örgütünün kullandığı haberleşme programını indirmesi.

Bu indirmeyi Hakan’ın yapmadığı kesin çünkü kendisine ait telefonda böyle bir uygulama yok. Yardımsever bir arkadaşımız olan Hakan şifresini tüm bina ile paylaşmış ve evine misafirliğe gelenlere de şifreyi vermiş.

Bu tehlike aslında herkesi bekleyen, herkesin başına gelebilecek bir tehlike.

Uzmanlar özellikle konutlardaki kablosuz internet bağlantısının şifresinin kimse ile paylaşılmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Evinizdeki kablosuz internet bağlantı şifrenizi komşunuza bile vermeyin.

Artık dünya bu hale geldi.

Biri, sizin evinizin iş yerinizin kablosuz internet bağlantısından terör örgütünün haberleşme programını indirir ve başınız da belaya girebilir.

Hakan Yaz kardeşimizin en kısa zamanda beraat etmesi en büyük dileğimiz.

Ramazan fırsatçılarına

bu sefer aman verilmesin!

Ramazan öncesi fiyatlar tırmanışa geçmeye başladı. Her ramazan istisnasız fiyat artışları yaşanıyor. Özellikle bakliyat ve meyve fiyatlarında gözle görülür artışlar oluyor. Maalesef, ramazan fırsatçıları kutsal ayı tanımıyor. Tüketimin artacağını bilen bu işgüzarlar fiyatları yükseltiyor.

Devlet yetkilileri her ramazan ayı öncesinde basının karşısına geçip haksız fiyat artışlarının önüne geçileceği, gerekli tedbirlerin alınacağı yönünde açıklamalar yapıyor. Ama bu açıklamalar hep havada kalıyor. Bir türlü uygulamaya geçilmiyor ve vatandaşın mağdur olmaması için açıklanan önlemler ne yazık ki sahada tatbik edilmiyor.

Buradan devlet yetkililerine bir kez daha sesleniyoruz. Bu uygulamaların önüne geçin. 1 kilo patates ramazan öncesi 1,5 TL iken ramazan sırasında 4-5 TL'ye çıkıyor. Makarna, bulgur, pirinç, kıyma ve et fiyatlarında da aynı durum söz konusu. Birilerinin özellikle de devletin stokçulara, komisyonculara, simsarlara, depoculara, kabzımallara ve spekülatörlere dur demesi gerekiyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.