Biz onu bakan değil adam olduğu için seviyoruz.

2002 seçimlerinde AK Parti Kocaeli’de 6 milletvekili çıkartınca Osman Pepe ve Vecdi Gönül’le 58-59’uncu hükümette güçlü bir şekilde yer almıştık.

Osman Pepe’nin ve Vecdi Gönül’ün başında olduğu bakanlıkların kentimize çok faydası oldu. 60.Hükümet’te bakan olan Nihat Ergün kentimize çok önemli katkılar vermişti.

Sadece kentimize Onkoloji Hastanesi kazandırması ve Kocaeli’nin Büyükşehir olması Cumhuriyetten bugüne yapılan en önemli icraattır..

Kandıra Gıda İhtisas OSB Bilişim Vadisi Bilim Merkezi Cephanelik Kampus Hastanesi Yeni Kocaeli Şehir Stadı SEKA park 2.Etap Bu projelerin hepsi birbirinden değerli ve Türkiye’de sayılı illerde bulunan projelerdir.

Bu projelerin Kocaeli‘ye gelmesinde Nihat Ergün’ün ısrarlı takibi vardır.

AK Parti'nin ayrı bir önem verdiği Kocaeli sonraki kabinelerde de bakanla temsil edildi.

Ergün’den sonra bakanlık görevi Fikri Işık’a verildi.

Fikri Işık 25 Aralık 2013 tarihinden beri bu görevi bu görevi hakkıyla yerine getiriyor.

Nihat Ergün’den devir aldığı bakanlıkta çıtayı daha yükseğe çıkartmayı başardı.

Türkiye’nin, 2023 hedeflerine ulaşması için yüksek teknolojiye dayalı yerli üretimi harekete geçirip Türkiye’nin üstündeki ölü toprağını atmayı başardı. Bakan Işık, her zaman dile getirdiğimiz lider özellikli bir siyasetçi olarak sadece Kocaeli için değil, Türkiye için de son derece önemli bir şans. Türkiye’nin en zor, en çok çalışılmaya ihtiyaç duyulan bakanlık koltuğunda önemli bir iz bıraktığını söylemek hiç de zor olmayacaktır.

61, 62, 63 ve 64’üncü Hükümetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürüten IŞIK, 65’inci Hükümet’de Millî Savunma Bakanı olarak görev aldı.

Fikri Işık Milli Savunma Bakanlığında da Türkiye’nin gururu oldu.

Milli Savunma Bakanlığında kısa sürede çok önemli işlere imza attı.

Fikri Işık 2023 Türkiye vizyonu içinde siyasetin hizmet kervanının mihenk taşlarından biri olduğunu da ispatladı.

Bir süredir kabinede değişim konuşuluyordu. Dün Başbakan Binalı Yıldırım yeni kabinesi açıklandı. Fikri Işık’ın yerini kimse tartışmadı. Erdoğan'a yakınlığı nedeniyle herkes yerini 'garanti' görüyordu. Işık bu seferde terfi ederek yine kabinede...

Bir kere bunun Kocaeli için, devam eden büyük projeler için önemi tartışılmaz.

Bu manada AK Parti'yi yönetenler bir kez daha Kocaeli’ye değer verdiklerini gösterdi. Yaklaşık dört yıldır bakanlık yapan Işık, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı oldu.

Başbakan Yardımcılığı, Işık’a en uygun bakanlık...

Konuşmalarına, tavırlarına ve üslubuna bakınca Işık’ın son görevine çok yakıştığını söyleyebiliriz. Işık bu bakanlıkla birlikte Erdoğan’ın ve AK Partinin jokerleri arasına girmiş oldu.

Biz bu dönemde Fikri Işık’la gurur duyarken kazananın Türkiye ve Kocaeli olacağına gönülden inanıyoruz.

Zira biz onu bakan değil adam olduğu için seviyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.