“Çöp işinde düğme yanlış iliklendi”

Bir bilene danışmak her zaman yararlıdır ve kararlarınızı daha emin adımlarla atmanızı sağlar.

Biz  Kocaeli’de tartışılan bir konu olduğu zaman hemen bir bilene danışırız.

Bir bilen kim mi ?

AK Partinin geçmişte yöneticiliğini yapmış, halen de parti içinde etkin olan bir isim.

İsmini vermeyeceğiz.

Zira…

İsmini vermemiz halinde, zor durumda kalabilir.

Bir bilene yakın zaman önce şu soruyu sormuştuk.

“ REAL alanına kurulması planlanan çok katlı AVM AK Parti Kocaeli kurmayları tarafından alınan bir karar. Sen de AK  Partinin içinde bulunan bir isimsin. Gerçekten yapılacak olan bu AVM’yi onaylıyor musun?”

Demişti ki;

“Alınacak bu karar AK Partiye bir şey kazandırmaz, çok şey kaybettirir. CHP daha şimdiden AVM meselesini AK partiye karşı silah olarak kullanmaya başladı bile. Buradan söylüyorum bu iş bize İzmit’te seçim kaybettirir. Artık birileri bunu idrak etmeli.”

Bir bilenin bu tavsiyesi dinlendi ki REAL  AVM işi askıya alındı.

Bu kez bir bilene Umuttepe’ye yapılan Çöp fabrikası için ne düşünüyorsunuz diye sorduk.

Dedi ki ;

“ Çöp fabrikası gerekli olmazsa olmaz. Hatta iki tane biri Gebze’de biri İzmit’te olmalı. Ama bizimkiler çöp işini iyi yönetemedi. Baştan hata yapıldı. Düğme yanlış iliklendi. Önce Çöp fabrikasının Dilovası’nda yapılması düşünüldü. Dilovası tek yürek oldu. Zaten adımız kanser ovasına çıktı bir de çöp fabrikası yapmayın diye isyan ettiler. Bizimkiler geri vites yaptı. Bunu yapmayacaklardı.

Daha sonra “Çöp fabrikası İlimtepe’de yapılsın” denildi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran benim mezarımı çiğnemeden buraya çöp fabrikası yapamazsınız diye meydan okudu. Bizimkiler yine geri vites yaptı. Böylelikle bu işin suyu iyice çıktı. Sonra Umuttepe’ye yapacağız dediler. Kardeşim vatandaş diyor ki Dilovası’na yapılmayan, Körfez’e yapılmayan neden İzmit’te yapılıyor. Sen kararlılık gösterip hem Dilovası’na hem İzmit’e İzaydaş alanına yapsaydın kimsenin sesi çıkmazdı. Bu işte düğme yanlış iliklendiği için sorunlarda bir türlü bitmiyor, bitmezde”

Ardından çözümde önerdi.

“ İzaydaş çevresinde istimlak yapıp yeni depolama alanları açsın. Bu işi de yerel seçimlerin sonuna bırakılsın. Bunda inat etmek İzmit’te bize seçim kaybettirir”

Bir bilen böyle söylüyor,bizce kulak ardı etmemek gerek.

Bu Derginin İçinde Hayat Var

Türkiye’de dergi çıkartmak meşakkatli bir iştir, hele ki  bir şehirde dergi çıkartmak çok daha meşaketli bir iştir. Bu yüzden ülkemiz dergi mezarlığına dönmüştür. Derginin tasarımı kendine has olmalı, sayfa yapısı iyi ayarlanmalıdır.

Dergiciliğin en zor kısımlardan biri de yazı bulmaktır.

Satış ve/veya dağıtım ise ayrı bir derttir.

Dergi ücretli ise insanlar para vermek istemez.

Ücretsiz ise kimse kıymetini bilmez.

İşte ilimizde bütün bu zorlukları aşmış, 23 sayıdır kesintisiz yayınlanıp kendini ispat etmiş bir dergi var.

Bu derginin adı Kocaeli Life tüm gazete bayilerinde 10 TL ye satılıyor.

Serpil Çolak ve Zeynep Akar tarafından çıkartılan bu derginin her sayısını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu dergide saçma sapan yazı yok. Bu derginin içinde hayat var.

Her şey Kocaeli’ye özel.

Bu dergi oturmuş, işler rayına girmiş dergi kendi kendini çıkarıyor.

Kocaelililer dergide var olmaya çalışıp yerlerini edinmeye bakıyorlar.

Nisan sayısında 2. Yılını bitirecek olan Kocaeli Life dergisine nice nice yıllar

Cesur Yürek Fatma !

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Cuma akşamı. Halk TV’ de Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu 'Halk Arenası' programında ülke gündemini değerlendirdi

Fatma Kaplan Hürriyet, programda çok rahat ve güzel konuşup fikirlerini son derece etkileyici bir şekilde ortaya koydu.

Hürriyet'in Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi ile ile ilgili 'Önce Tekel sonra Şeker artık YETER' sözleri salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

CHP’nin birçok milletvekili var. Ama hiçbiri düşüncesini Hürriyet,gibi söylemiyor..

Muhalefette ve iktidarda korkusuz siyasetçilere ihtiyacımız var…

Ve hepimizin bildiği bir tespit daha var. Kadın siyasetçiler her zaman daha cesur, her zaman daha korkusuz oluyorlar!

Aman öldürmeyin....

Önceki sabah Akçakoca Mahallesinde arkadaşımız Volkan Arslan  oldukça büyük bir yılan görmüş ve fotoğrafını çekip bize göndermiş.

Bizde sosyal medyada yayınladık. Yılanlar özellikle ilkbahar ve yaz aylarında görülen bir hayvandır. Yine bu sene yağmurların çok olması, havaların aniden sıcak-soğuk olması tabiatta bir hareketlilik meydana getiriyor. Biz buradan bir uyarı yapalım kesinlikle yılan görüldüğü zaman belediye ekiplerine haber verin öldürmeyin. Çünkü yılanların tabiatın dengesinde çok büyük rolü var. Özellikle tarla fareleriyle mücadelede çok büyük faydaları var. Belediye ekipleri onları sağ salim yakalayıp, uygun bir alana bırakıyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.