Sağlıkta bıçak kemiğe dayandı!

Bu düzenlemelere sağlık dünyasından büyük tepki var.

Bu konuda Kocaeli Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Kocaeli Şubesi ortak bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Sağlık Bakanlığı yeni bir ‘torba yasa’ ile sağlık çalışanları dahil hiç kimseye görüş sorma, danışma gereği duymadan, basiretten yoksun bir anlayışla, aklına gelen düzenlemeleri yapmaya devam ediyor ne yazık ki.

Hükümet, TBMM’de Sağlık ve sosyal işler komisyonundan geçiremediği yasal düzenlemeyi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul ettirmeye çalışmaktadır.

Sağlık çalışanları, iki aydır Sağlık Bakanlığının hastane acilleri ve 112 istasyonlarında haksız ve hukuksuz nöbet dayatmasına karşı onurlu bir duruş sergileyerek nöbetlere gitmemiş ve bundan sonrada gitmeyeceklerini ilan etmişlerdir.

Aile hekimleri ve birinci basamak sağlık hizmetleri, durmak bilmez bir değişime kurban edilmektedir. Birinci basamak birimlerini hırpalayarak, mahalle aralarına acil hizmeti veren ASM ve TSM ler açarak giderilemeyeceği açıktır. Çözüm, sağlığı toplumun gereksinmelerine göre planlayan, yaşama geçiren yönetim anlayışı ile mümkündür.

ASM, TSM, ve hastane acillerinde Aile Hekimleri tarafından acil hizmet sunulmasına karşı tavrımızı koruyacağız.”

Bütün olup bitenler  hekimlerin meydanlara çıkmak zorunda  kalması bizim zorumuza gidiyor.

Hekimlik çok sıkıntılı ve çok zor bir süreçten geçiyor.

Şu anda hekimlerin geldiği yer hiç de iyi bir yer değildir.

Bakanlığın meselelere çözüm odaklı bakmasını, çalışanların görüş ve önerilerini dikkate almasını, yoksa yapılacak düzenlemelerin yaşam bulamayacağının bilinmesini bir kez daha hatırlatıyoruz.

***

Erdoğan geliyor, İhsanoğlu belli değil

Cumhurbaşkanı adaylarının bu ay başlayacak propaganda takvimleri hazırlanmaya başladı.

“Çatı aday”;

Olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 40 günde 30 kent gezeceği konuşuluyor.

İhsanoğlu’nun;

Programları henüz netleşmediği için aralarında Kocaeli’nin olup olmadığı şimdilik bilinmiyor.

CHP ve MHP’nin Kocaeli İl Başkanlıklarına da bu yönde ulaşmış bir program veya takvim yok.

CHP ve MHP’nin kulislerinde konuşulanlar, Ekmeleddin  İhsanoğlu’nun seçim propagandasının mitingler yerine salon toplantıları ile olacağı yönünde.

Seçim propaganda döneminde 40 şehir gezeceği aktarılan sloganları ise, “Milli irade, milli güç” ve “Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan” olarak belirleyen Tayyip Erdoğan’ın da Kocaeli programı belli oldu.

Bütün ilçe belediyelerini ve Büyükşehir’i  terkar AK Parti’nin kazanması nedeniyle Erdoğan’ın 3 Ağustos Pazar günü hem teşekkür hem de  miting için Kocaeli’ye gelip, son yerel seçimde olduğu üzere yine Perşembe Pazarı alanında bir mitingle Kocaelililerle buluşacak.

***

Şoför kardeş aman dikkat

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte özellikle ekmeğini şoförlük yaparak kazananlar bir hayli zorda. Çünkü, bir yandan sıcak hava, bir yandan da oruç direksiyon başında stresi arttırıyor.

Hal böyle olunca, sakinliğini kontrol edemeyenlerin kimi zaman öfkesine yenik düştüğü oluyor. Bu durum kazalara da davetiye çıkarıyor.

Uzmanlar, ramazan ayında oruç tutan kişilerin günlük yaşam ve davranışlarının değiştiğine vurgu yaparak, ‘Sabah uykulu ve yorgun trafiğe çıkmak sürücülerde gerilime yol açıyor.  Dikkat dağınıklığı olması ve kontrol dışı hareketler sergilenmesi de kaza olasılığını artırmaktadır' şeklinde konuşuyorlar.

Uzmanlar ayrıca yine oruçlu halde uzun yola çıkacak olanlara da seslenerek 'Mutlaka mola verilsin ve sürücü elini yüzünü soğuk su ile yıkasın. Önemli olan iftara yetişmek değil, sağlık, huzur ve kazasız iftar etme mutluluğunu yaşamaktır' diyorlar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurettin Kolaylı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

emre - SAĞLIK BAKANININ ÇOKTA UMURUNDA TAM GAZ YOLUNDA GEREKSİZ İNSANLARI O MAKAMLARA GETİREN DÜŞÜNSÜN RECEP AKDAĞ I ARATIR OLDU ÖNEMLİ DEĞİL NE SAĞLIĞI YAA GİTGİDE BERBAT OLUYOR HER ŞEY ÖNEMLİ DEĞİL SAYIN BAKANIMIZA AİT AVCILAR HOSPITAL A ZEVAL GELMESİN GERİSİ BOŞSAĞLIK BAKANININ ÇOKTA UMURUNDA TAM GAZ YOLUNDA GEREKSİZ İNSANLARI O MAKAMLARA GETİREN DÜŞÜNSÜN RECEP AKDAĞ I ARATIR OLDU ÖNEMLİ DEĞİL NE SAĞLIĞI YAA GİTGİDE BERBAT OLUYOR HER ŞEY ÖNEMLİ DEĞİL SAYIN BAKANIMIZA AİT AVCILAR HOSPITAL A ZEVAL GELMESİN GERİSİ BOŞ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Temmuz 19:21