Akşener, MHP ve doğum sancısı…

Dünyanın her yanında veya ülkemizin neresinde olursa olsun bir bütünden parça ayrılması, hele ayrılacak parça biraz büyük olursa o iş çok zor gerçekleşir. Buna doğum sancısı da denilebilir. Sıkıntılıdır, çok acı verir. İçinde ayrılık bulunduğundan aynı zamanda hüzünlüdür de. Böyle ayrılıklar sertliğe çokça gebedir çünkü gözler hiçbir şey görmez. Bu tariflerimi MHP ve Meral Akşener ilişkisi için yaptım.

Devlet Bahçeli’nin

açıklaması…

Geçen Cumartesi günü İzmit’e gelen Meral Akşener’e sevgi gösterileri yapılırken, bir grup ülkücü de tepkisini ortaya koymaya kalktı. Ertesi günü Mersin’e giden Akşener daha büyük olayların meydana geldiği benzer bir tepkiyle karşılaştı. Üzülerek belirtmek isterim ki; Bunlar sadece birer kıvılcım olup ne ilk ne de son olacaktır. Çünkü artık ok yaydan çıkmıştır. Geçenlerde MHP’den atılan diğer muhalif lider Sinan Oğan konuşurken kürsüsünün devrilmesi üzerine Devlet Bahçeli tarafından yapılan “Bir ülkücü başladığı işi hiçbir zaman yalnız bırakmaz” mealindeki açıklaması bugün meydana gelen olayları özetlerken yarınlar için de işaret vermektedir.

Ülkü Ocakları

Genel Başkanı…

Ülkü Ocakları(ÜO) Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un bu iki olay ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın özeti de şöyleydi: “Davamız adına her kim olursa olsun, ülkemiz adına iş başa düştüğünde arkamıza bakmayız. Bu millet dardaysa, memleketimizin bize ihtiyacı varsa, biz elimize silahımızı alırız, gerekirse de savaşırız”

Ünlü,”Protesto

yerinde olmuştur”…

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü de Akşener’in İzmit’teki toplantısında çıkan olaylarla ilgili olarak, olayı çıkaran ülkücüleri çok net biçimde sahiplendi. Ünlü bu konuda özetle şunları söyledi; “Cumartesi günü yapılan konferansta bizim helallik vermediklerimiz, MHP’nin söylemleri ile siyaset yapmaya çalışanlara biz hakkımızı helal etmiyoruz. Ülkücüler adına konuşacak olan makam MHP’dir, Ülkü Ocakları’dır. Biz kimsenin MHP’nin kurumsal yapısına zarar vermesine izin vermeyiz. Bu protesto yerinde olmuştur”

MHP için prestij

meselesi…

Böyle bir tablonun gösterdiği gerçek ise; bu tür olayların bitmeyeceği, durmayacağı hatta daha büyüklerinin meydana gelme ihtimalinin yüksek olduğudur. Referandum meselesi MHP için bir prestij meselesine dönüştü. Referandumdan eğer hayır sonucu çıkacak olursa bunun vebalinin tümüyle MHP’ye ait olacağı yönünde, hem Bahçeli hem de parti yöneticilerinin üzerinde çok ciddi bir psikolojik baskı oluştu. “Partiye hakim olamıyorlar. Meral Akşener altlarını oyuyor” algısı ister istemez MHP’yi rahatsız edip, geriyor.

Devlet MHP’den

yana olur…

Bir gerçek var o da şu; MHP bir tüzel kişilik. Meral Akşener ülkücüler arasında büyük itibar görüyor olabilir, salonlara sığmıyor olabilir, MHP tabanında bir heyecan yaratmış olabilir. Ancak Akşener sadece bir fert, henüz bir hareket bile değil. Dolayısıyla çıkacak olaylarda devletin göstereceği müsamaha doğal olarak Akşener’ den yana değil, MHP’den yana olacaktır.

Kan davasına

dönerse…

Sonuç olarak daha büyük olayların meydana gelmesi kaçınılmaz gibi görünüyor. Bu iş korkarım bir kan davasına dönecek. Akşener ve taraftarlarının bu saatten sonra artık yeni bir parti kurmaktan başka seçenekleri kalmadı. Kavga, gürültü, dayak hadi neyse ama bir de işin içine Allah korusun kan dökülmesi girerse, iki taraf birbirlerinin bu dünyadaki en büyük düşmanları haline gelir. Büyük bir içtenlikle umuyor ve diliyorum ki bu öngörülerde yanılan ben olurum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.