Geçen haftanın ardından… 12 yaşına girdik…16 Ocak… Rizeliler… Eğitim-İş… Kandıralılar… Uğur Okulları…

12. yaşımıza girdik;

teşekkürler Kocaeli

Çağdaş Kocaeli geçen hafta Salı günü(16 Ocak’ta) 12’nci yaşına girdi. 12 Aralık 2017 tarihinde vefat eden kurucumuz Nurettin Sağsöz olmadan ilk kez yeni yaşımıza girdik. Hem bu anlamlı günümüzü hem de 16 Ocak Basın Onur Günü’nü birlikte andık.

Sade tören…

Gazete binasında pasta kesip, sade bir tören düzenledik.Biz bütün çalışanları ve Sağsöz ailesi birlikte bu fotoğrafı da sizler için çektirdik. Acımız taze ve üzüntümüz büyüktü ama yolumuza devam etmek zorundaydık. El ele, omuz omuza bu şehre ve siz okurlara layık olmaya devam etmek için ”Nice 12 yıllara” diyerek ant içtik. Siz okurlardan, meslektaşlardan, iş ve spor dünyasından, siyasilerden, belediye başkanlarından iyi dilek temennileri aldık. Ve herkese,“teşekkürler Kocaeli, sağ olun, var olun” dedik.

Basın Onur Günü

coşkuyla kutlandı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i kurmadan önceki ilk basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te gerçekleştirmesi nedeniyle her yıl kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü bu yıl da Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. 

Öncelikle Atatürk’ün İzmit’e trenle gelişini temsilen sabah 09.00’da İzmit tren garında buluşan gazeteciler, yürüyerek Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Anıtı’na gidip çelenk bıraktılar. Sonra KOGACE Başkanı Çetin Gürol ve gazeteciler Kasr-ı Hümayun’a geçerek temsili basın toplantısı yapıldı. Ardından törenlere Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla Sabancı Kültür Sitesi’nde devam edildi.

SKM’de KOGACE Başkanı Gürol özetle şöyle konuştu:

“Büyük Atatürk bedenen aramızda yok. Fikirleri hala yolumuzu aydınlatıyor ise o yüzden bizimledir. Hoş geldin Atam. Gün geldi bağımsızlık mücadelemizi 15 Temmuz’da gösterdik. 95 yıl önce büyük Atatürk 1923’te Kasr-ı Hümayun’da ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu kent için gazeteciler için çok önemli. Nitekim 1.5 yıl önce hain bir darbe girişimi yaşandı. Medya da demokrasiden yana, bağımsızlıktan yana oldu”

Vali Hüseyin Aksoy konuşmasında şunları ifade etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yurdun dört bir yanından kurtuluş mücadelesini tüm halkın desteğiyle birlikte verdi. O dönemde basınımızın desteğini de almak amacıyla halkı bilgilendirmek ve cumhuriyeti anlatmak amacıyla bu basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirdi”

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise şöyle konuştu:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu toplantıyı İzmit’te gerçekleştirmesi oldukça önemlidir. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından önemli olan bu toplantıda ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti İstanbul olmayacaktır’ maddesi de yer alıyor. Atatürk Cumhuriyet fikrini ilk kez İzmit’te ortaya atmıştır. 

Medya insanlar ile gerçekler arasında yer almaktadır. Medyanın ortada olması ve haberin tüm taraflara eşit durması önemlidir. Medya 15 Temmuz’da demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. 2004’te çıkardığımız basın kanunu, hükümetimizin attığı önemli adımlardandır. Geçen hafta Başbakanlık’ta önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda yerel medya çalışanlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi konuşuldu. Medya çalışanlarımızın ne koşullarda çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Özellikle sahada çalışan arkadaşlarımızın ne kadar yoğun çalıştıklarına en yakın şahitlerden biriyim”

Rizelilerin kongresine

Milletvekilleri akın etti

Kocaeli Rizeliler Derneği 8’nci olağan genel kurul toplantısına ilimiz milletvekilleri adeta akın etti. Seka Park Deniz Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye AK Parti milletvekillerinden Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır ile CHP’den de milletvekili Fatma Kaplan katıldı. Kongrede ayrıca milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda siyasi de hazır bulundu. 

4’ncü kez başkanlığı üstlenen Osman Çakır kongrede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bizler inanç ve kültürümüzün öğretileriyle Türkiye sevdalısı insanlarız. Mikro milliyetçilik yapmadan ülkemizin birlik ve bütünlüğünü sonuna kadar savunuyoruz. Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak, esas başarı budur. Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam ve mevkide olursak, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım, hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur…

… Etkinliklerimizin daha rahat yapılabilmesi için bir arsa alıp kendi binamızı yapmak istiyoruz. Dernek merkezimizi bir Rize Kültür Evi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu düşüncelerimizin sizlerden gelecek öneri ve katkı ile zenginleşerek hayata geçeceğini de biliyoruz. Rize tanıtım günleri etkinliği kapsamında futbol turnuvası şöleni, folklor çalışmaları ve gençlik çalışmaları gibi etkinlikler düzenleyeceğiz”

Rizeliler Derneği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Osman Çakır(Başkan), Ahmet Karadağ, Ahmet Yıldırım, Ali Saroğlu, Ali Çakır, Bülent Karadağ, Bünyamin Tanta, Ekrem Kumuşoğlu, Ercan Adem Kandemir, Erkan Bakırcıoğlu, Erkan Saroğlu, Fikret Ergün, Hasan Bostan, Hayrettin Olgun, Hüseyin Demirkol, İbrahim Karaman, İsmet Temizel, Kadir Özer, Muhammet Yılmaz, Muharrem Hicri Güneş, Murat Özkaraaslan, Mustafa Yılmaz, Nuri sancak, Osman İsmet Demir, Ramazan Bozdağ, Resul Şan, Sedat Köse, Sefer Şan, Serdar Eren, Süleyman Çiftçi, Yasin Kara, Yaşar Fındıkçı ve Yaşar İtmiş.

Eğitim İş Kocaeli 

bordroları yaktı

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, hükümetin kamuda çalışanlara yüzde 4 enflasyon farkına göre yaptığı 5.69’luk zammı İzmit’teki Alemdar Vergi Dairesi önünde maaş bordrolarını yakarak protesto etti. Eyleme Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık ve sendika üyeleri ile CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, DSP il başkanı Halim Dedeoğlu, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, DSP yöneticileri, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, Demokrasi Girişim Sözcüsü Bekir Yurdagül, CHP Emek Bürosu Başkanı Suca Omurca katıldı.

Eğitim-İş Şube Başkanı Çalık açıklamasında şunları ifade etti:

“Bu yılbaşında enflasyon farkı ile birlikte yapılan yüzde 5.69’luk zam da 1 Ocak 2018’den itibaren enflasyon törpüsüyle, vergilere, harçlara, köprüye, otoyola, elektriğe, suya, ekmeğe kısaca iğneden ipliğe yapılan zamlarla törpülemeye başlamıştır. Türk parası hızla değer kaybetmekte, faiz oranları yükselmekte, enflasyon çift rakamlarda ilerlemekte ve Türk ekonomisi kötüye gitmektedir. Ülkede milyonlarca emekçinin yaşam koşulları her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır”

Kandıralılar Derneği

25. yaşını kutladı

Kandıralılar Derneği kuruluşunun 25. Yıldönümünü yoğun bir katılım ile Otel Asya’da kutladı. Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Mehmet Bayrak ve yönetimi ile çok sayıda Kandıra’nın eski çınarı gecede hazır bulundu. Konuklar arasında ayrıca CHP il Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti Kurucularından ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez de yer aldı.

Programda konuşan dernek başkanı Bayrak şunları söyledi:

“Kandıralılar Derneği kurulduğu yıllarda küçük bir kartopu gibiydi. İlerleyen zamanlarda çığı gibi büyüdük. Değerlerimizi bir sonraki nesillere aktarmak için 24 saat çalışıyoruz. Dernek olarak gençlerin meslek hayatına yetişmesini sağlıyoruz. 3 Şubat’ta Kandıra Akademi programı başlayacak. Mezun olmuş genç kardeşlerimize birçok alanda uzman kişiler tarafından eğitim verilecek. Eğer çevrenizde böyle genç kardeşlerimiz var ise bize isimlerini verebilirsiniz”

Uğur’dan Başiskele’ye

30 milyonluk kampüs

Özel sektörün eğitim alanında kentimizde yaptığı yatırımlara Uğur Okulları da katıldı. Başiskele’de yapılacak eğitim kampüsünün maliyeti 30 milyon lira olarak açıklandı. Uğur Okulları’nın İzmit’te Ramada Plaza’da gerçekleştirdiği tanıtım toplantısına Genel Müdür Yardımcıları Nil Çiçek, Barış Sezgin, Müzeyyen Yalçın ile il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Başiskele Kampüsü kurucuları Yücel Erdoğan ve Necip Katırağ’ın yanı sıra okul müdürleri katıldı.

Baişkele kampüsü kurucusu Erdoğan şunları söyledi: 

Ailesinin bir üyesi olmaktan gurur duyduğumuz Uğur Okulları bugün yeni bir sayfa açıyor. 12 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir okulumuz var. Sosyal donatılarıyla en nitelikli okul bu. Uğur eğitim kurumu yöneticilerine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonra da büyük bir gayretle çocuklarımızın eğitimi için çalışacağız”

Genel Müdür Yardımcısı Yalçın ise özetle şöyle konuştu:

“Yatırımımız 30 milyon Türk Lirası değerinde. Öğrencilerimize hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim öğretim hizmeti sunacağız. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar eğitim veren bin 300 öğrenci kapasiteli yeni kampüsümüzde, 54 derslik, STEM, Robotik, Fizik, Kimya Laboratuvarı ile Görsel sanatlar ve müzik Laboratuvarı ve Uğur sınava hazırlık merkezi, Kapalı Yüzme havuzu, konferans salonu, açık-kapalı spor alanları gibi bir çok imkan yer alıyor”

Sevgili okurlar; 

Bugün başlayan yeni haftanın sağlıklı günler getirmesini diliyor, işlerinizde başarılar temenni ediyorum. Hoşça kalın, esen kalın…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.