Geçen haftanın ardından…Erken seçim… Rizeliler… Eğitim-İş… Türk Eğitim-Sen…Nihat Gürer’e anma… Biz İzmitiz…

Erken seçim

24 Haziran’da

Geçen hafta erken seçim kararı alındı. Önce MHP lideri Devlet Bahçeli Salı günü partisinin grup toplantısında 26 Ağustos tarihini önererek ilk erken seçim fikrini ortaya attı. Ertesi gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile yaptığı yarım saatlik toplantının ardında yaptığı açıklama ile 24 Haziran tarihini netleştirmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçimi özetle şöyle açıkladı:

“Sonuçta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık. Bir kez daha tekrarlayacak olursak, Türkiye’nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor…

Suriye’deki gelişmelerin hızlandığı, makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemiz gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Bunun için önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğumuz sayın Bahçeli ile yaptığımız istişare neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik”

Ceyhan: “24 Haziran’a

güçlü biçimde hazır olacağız”

AK Parti il başkanı Şemsettin Ceyhan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı erken seçim tarihi için sıcağı sıcağına yaptığı ilk açıklaması şöyle oldu:

“MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan basın açıklaması yaptı. Ülkenin durumu ve yaşanan süreçleri de içine alan Cumhurbaşkanımız konuşmasında açıkladığı tarihi, bekliyoruz dediğimiz bir tarih değildi.Ama artık bismillah dedik.Zaten seçimlere hazırlığını her fırsatta yapan partimiz, bu manada 24 Haziran’a daha güçlü bir şekilde hazırlanacaktır…

… İşin esası, bir belirsizlik durumu yavaş yavaş memleketin üzerine çökmekteydi. Artık bu konuyu Bahçeli’nin teklifi, Cumhurbaşkanımızın MYK’sında yapmış olduğu değerlendirmelerden sonra böyle bir durumu ülkenin gündeminden ne kadar hızlı biçimde çıkarırsak ülkenin güvenlik ve ekonomik gerekçeleri çerçevesinde alınmış oldukça güzel bir karar olduğunun da altını çizmek isterim. Hayırlı olsun diyor, 24 Haziran’a yönelik çalışmalarımıza hemen başlıyoruz”

Sarıbay: “Her ilçeye

koordinasyon merkezi”

Erken seçim kararı açıklandıktan sonra ana muhalefet partisi CHP il başkanı Cengiz Sarıbay il örgütüyle olağanüstü bir toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptı. Sarıbay açıklamasında “Referandumdan sonra hep sahadaydık. Biz seçime hep hazır olduk. Her ilçeye bir koordinasyon merkezi kuracağız ve kampanyayı bu şekilde yürüteceğiz” dedi.

Sarıbay açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Bugün bir olağanüstü toplantı ile karşınızdayız. Biz erken seçim bekliyorduk ama bunun tarihini 15 Temmuz olarak bekliyorduk. Bu erken seçim çok iyi oldu. Bunların gitmesi de erken olacak. Bunları erken göndereceğiz. Alınan erken seçim kararı ile ilgili eleştirilerimi ileriki günlerde açıklayacağım. İlçelerimizden stratejik değerlendirme ve seçim güvenliği isteyeceğim…

2002’den beri AK parti iktidarda. Bunlar geldiğinden beri milli bayramlarımızı unutturmaya çalıştılar.Son bir seneden beri Cumhurbaşkanı 50 artı 1 alma çabasında olduğu için en büyük Atatürkçü oldu. Bizden fazla Atatürkçü olmaya başladılar umarım bu Atatürkçü olmaları ebedi olur. Bir diğer konu ise 1 Mayıs İşçi Bayramı. 1 Mayıs’ta yandaş sendika burada toplanacak. Onun dışındaki STK’lar 1 Mayıs’ı Sabri Yalım’da kutlamak istiyor ama valilik bu konuya olumlu yanıt vermedi. Valimizin gereken anlayışı göstereceğini umuyorum…

… Bunlar gidici bunlara el sallayalım. Şafak 65 diyoruz. Halkımızın nezdinde güven kaybettiler Kocaeli’de de Türkiye’de de durum aynı. OHAL’in amacı FETÖ’yü temizlemekti. FETÖ temizlendi fakat OHAL hala kaldırılmıyor”

Başkan Rizelilerin

kermesinde

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Rizeliler Derneği Hanım Komisyonu’nun düzenlediği kermesin açılışını yaptı. Açılışa ayrıca AK Parti il Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu açılışta özetle şunları söyledi:

“Ülkemizin ve kentimizin bütün renklerini seviyoruz. Değerlerimize halkımızla birlikte sahip çıkıyoruz. Güzel ülkemizin huzurunu insanımızla birlikte koruyacağız. Güzel Türkiye’mizin tüm güzelliklerinin sivil toplum kuruluşları tarafından tanıtılmasını ve anlatılmasını çok önemsiyorum. Vatandaşlarımız arasında oluşan bu güzel atmosfer kentimizin bütün dinamiklerine de yansımaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak STK’ larımızın aktif bir şekilde gençlik, eğitim, spor ve kadın üzerine yapılan faydalı projeleri destekliyoruz. Bu bizim için önemlidir ve bu noktada her daim taşın altına elimizi koyuyoruz”

Şanlı: “MEB, Özel

Okula mahkum etti”

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yaşar Şanlı geçen hafta içinde bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığı’nın(MEB) yeni sistemle özel okulların önünü açtığını söyledi. Şanlı açıklamasında ayrıca meslek liselerindeki kalite ve standartı yükseltmek için sınavla öğrenci alacak liseler arasında meslek liselerinin sayısının arttırılmasını olumlu bulduklarına dikkat çekti.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şanlı şöyle konuştu:

“Çocuklarını istedikleri okula yazdırmak için semt değişikliğine gitmeye hazırlanan, kiralık ev arayan velilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bazı okullar için ciddi yığılmalar söz konusu olacaktır. Bu sistem sahte adres beyanına da zemin hazırlamıştır. Öğrencilerin yaklaşık yüzde 95’i diğer okullara yerleşmek zorunda kalacak. Başiskele ilçemizde 2 meslek lisesi ve 1 Anadolu İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır. Ancak 2 meslek lisesine ayrılan kontenjan 60 ama gelin görün ki Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ayrılan kontenjan 90. Karamürsel ilçemizde listede İmam Hatip Lisesi dışında bir lise olmayışının mantığı nedir? Kandıra’da hiçbir lisenin listede olmayışını Kandıra’da okuyan çocuklarımıza biri çıkıp izah edecek mi? MEB, yeni ortaöğretime geçiş sistemi ile adeta özel okulların önünü açmıştır”

 

Emine Çalık ve

Köy Enstitüleri

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Emine Çalık geçen hafta Köy Enstitüleri’nin 78. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Çalık Köy Enstitüleri’nin kapatılarak Anadolu’nun en önemli aydınlanma projesinin ortadan kaldırıldığını belirterek “İlerici, demokrat ve aydınlanmacı geleneğine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Çalık şunları söyledi:

“Eğitim İş olarak amacımız; Köy Enstitülerinin felsefesini, heyecanını ve ruhunu okullarımızda yaşatmak, tüm yurtta cumhuriyetin, aydınlanmanın ateşini yeniden yakmak, ülkemizin geleceğine umut ve ışık olabilmektir. Eğitim İş, Mustafa Necati’den, Hasan Ali Yücel’den, Fakir Baykurt’ tan ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığı bu görev ve sorumluluğu yerine getirmek azim ve kararlılığındadır”

Nihat Gürer

toplantıyla anıldı

İzmit Ticaret Odası eski Başkanı olan 1977-80 yılları arasında ise MHP Kocaeli il başkanlığı yapan Nihat Gürer için ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle bir anma programı düzenlendi. Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği anma programına kardeşi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile çok sayıda konuşmacı ve dinleyici katıldı. Akşener ağabeyini anlatırken zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Aydınlar Ocağı Başkanı avukat Ruhittin Sönmez yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Nihat Gürer’i saygıyla ve şükranla anmak için bu programı yapıyoruz. Nihat ağabey o kadar çok insanın hayatına dokundu ki, programa çok insan davet etmemiz gerekiyordu.  21 Ocak 2017’de Kocaeli bir uluçınarını Türk Milliyetçileri bir büyüğünü kaybetti. Ben de kendisinde çok şey öğrendiğim ağabeyimi kaybettim. Doğuştan liderlik özelliği vardı. Karizmatik bir lider vasfı vardı. Gerçekten aydın olmayı hak etmiş bir insandı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de şöyle konuştu:

“Bu salonda sadece Nihat Gürer’in kız kardeşi olarak bulunuyorum. Allah sizden razı olsun. İyi ki geldiniz. Hepinizin ismini ilk ağabeyimden duydum. Ağabeyim özel bir insandı. Onun kız kardeşi olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Benim için büyük boşluk. Eşimle yeni nişanlıydık. Ağabeyimin bir sandalı vardı. Beni yengemi ve eşimi sandalla gezmeye götürürdü. Bir dalga geldi, düşersek ölür müyüz dedim. Ağabeyimin olmadığı bir dünyayı yakarım dedim. Kocam hala bu sözümü söyler” 

Biz İzmitiz’den

güzel bir konser

Bir sosyal paylaşım sitesi olan Biz İzmitiz grubu ilk müzikal etkinliğini Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde(SDKM) gerçekleştirdi. Biz İzmitiz Türk Müziği Korosu adı altında 34 kişinin seslendirdiği birbirinden değerli müzik eserleri konsere katılan sanatseverleri adeta büyüledi. 4 aylık bir çalışmanın sonucu 24 eser seslendirildi. Konserin şefliğini ise Esen Danyer üstlendi.70’li ve 80’li yıllara ait sanat müziklerinin hem solo hem koro olarak seslendirildiği konseri yaklaşık 500 kişi izledi. Grubun ikinci konseri 13 Mayıs tarihinde yapılacak İzmit Kertil teke şenlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Biz İzmitiz kurucusu Hüseyin Erol Konser için şöyle konuştu:

“Dört ay önce oluşturduğumuz Türk Müziği korosu ilk konserini verdi. Bu kısa zaman zarfı içinde muhteşem bir performansa imza atan koromuzu, salonu tıka basa dolduran İzmitliler ayakta alkışladı.  Koro şefimiz Esen Danyer başta olmak üzere tüm koro elemanlarımıza, saz sanatçılarımıza, bizlere çalışma ve konser salonu imkanı sağlayan KBB Başkan vekili üyemiz Zekeriya Özak’a, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan grup üyelerimize ve İzmitlilere teşekkürü bir borç bilirim”

23 Nisan kutlu olsun…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Ulus olarak hep birlikte nice 23 Nisan Bayram’larına ulaşabilmeyi diliyorum. 23 Nisan’ı ülkemiz çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de bu vesileyle bir kez daha saygıyla ve şükranla anıyorum.

Sevgili okurlar;

Bugün başlayan yeni haftanın sağlıklı günler getirmesini diliyor, işlerinizde başarılar temenni ediyorum. Hoşça kalın, esen kalın…

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.