Hasan Ayaz’ın ziyaretinden notlar…

Geçen gün ilk ziyaretçimiz AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve arkadaşları oldu. Ardından Şemsettin Ceyhan ve arkadaşları geldi. Arkadaşım Nurettin Kolaylı ile birlikte Ayaz ve arkadaşlarıyla yaklaşık bir saat süreyle keyifli bir sohbet yaptık. Ayaz’ın yanında yıllardır tanıdığım, çalışkanlığını, efendiliğini beğendiğim Ceyhun Yalçın ile birlikte Ayfer Uğur ve Hüseyin Polattimur vardı.

“Ayaz kilo vermiş”…

Ayaz’a “Başkan koşturmaktan kilo vermişsin” diye takıldım. O da “Zeki ağabey(Aygün) ile Cemal Amca’nın(Turgay) cenazesine gelmiştik abi sen de bana kilolarımın artığını söylemiştin. Bunu kulağıma küpe ettim ve birkaç kilo verdim” diyerek karşılık verdi.Ayaz 30 Eylül’de göreve geldikten sonra ne söylemiş ise yapıyor. İzmit’i karış karış geziyor. Herkese dokunmaya çalışıyor. Hasta ziyaretlerini ihmal etmiyor. İzmit’in yaşlı çınarlarını ziyaret edip, hal hatır sorarak vefasını gösteriyor.

İzmit’te biz 45, CHP 29…

Ayaz’a bir kez daha takıldım; “Sayın Başkan, Fikri bey yerel seçimler için ilimizde ‘yine 13-0 yapacağız’ demesi galiba senden kaynaklandı. Öylesine koşturuyorsun ki, galiba İzmit’te partinizin bozuk görüntüsünü düzelttiniz. Elinizde yoksa bir kamuoyu araştırma sonucu mu var?” Ayaz hemen cevap verdi: “Evet Sadun ağabeyelimizde bir araştırma sonucu var. Son anketten çıkan sonucuna göre, İzmit’te biz AK Parti olarak yüzde 45, CHP’ ise yüzde 29 oranında bulunuyor. Yani aramızda 16 puan var”

“İzmit kazansın”…

Ayaz İzmit’i sürekli olarak gezip, halkın arasında bulunduğu için onların dertleriyle de ilgileniyor. Kendisine iletilen sorunları çözüme kavuşturmak için çaba sarf ediyor. Mesela geçen hafta sonu muhtarları Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile buluşturmuş. Muhtarlar dertlerini doğrudan Işık’a iletebilsinler diye düşünmüş. Kendisine ulaşan sorunları hiç küçük büyük diye ayırmayıp, hepsiyle mutlaka ilgileniyormuş. Tüm bunları yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Hangi konu olursa olsun, “İzmit kazansın” sloganı ile her konuya yaklaştığının altını çizdi.

Yürüyüş Yolu Projesi…

Ayaz İzmit’in geleceği için önemli bulup önerdiği projeler ve akıbetini ısrarla takip ettiği sorunlardan da söz etti. Yürüyüş Yolu’nu buna örnek verdi. İzmit’in simgesi halinde olan bir yer diye tanımlayarak burası için proje hazırlandığını ifade etti. Ulaşım konusunun İzmit’in en büyük derdi olduğunu ve bu konuyla ilgili bütün şikayetlerle yakından ilgilendiğini vurguladı. 42 evler ve sanayi sitesi ile İzmit’in kuzey tarafının araç trafiği için birbirine bağlanması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle 65 yaş üstü için bazı şoförlerin davranışlarını sert bir dille eleştirdi. Sonuç olarak; “Seni seviyoruz İzmit” sloganını şiar edinmiş,  İzmit ile yatıp kalkan, İzmit’in ve İzmitlinin dertleriyle ilgilenmek için koşturan bir Hasan Ayaz buldum karşımda.

Kadıköy’deki otopark ve

Gündoğdu’nun önerileri…

Geçen gün Özgür Kocaeli’ den Ali Gündoğdu yazdı. Ali kardeşim Mehmet Ali Paşa’yı çok iyi bilir. Orada büyüdü yani oranın evladıdır. O nedenle hassasiyetleri dikkate alınıp, görüş ve önerilerine itibar edilmelidir. Kadıköy’deki katlı otoparkın ücretsiz olması konusunu ele almış ama çok farklı bir yaklaşım içinde gördüm. Özetle diyor ki; “Mesele, katlı otoparkı ücretsiz hale getirmek değildir. Mesele, Bekirpaşa bölgesine trafik ekiplerini getirmektir”

Büyükşehir 805 araç kapasiteli katlı otoparkı ücretsiz yaparak hem bölgedeki trafik yükünü hafifletmek istiyor hem de caddelerin üzerinde yapılan ve pek çok sıkıntıya neden olan parkları ortadan kaldırmak istiyor. Yani bölgede böyle bir anlayış ve kültür oluşsun istiyor. Bu anlamda baktığımda katlı otoparkın ücretsiz yapılmasını çok doğru bir karar olarak görüyorum. Ama Ali Gündoğdu’ nun önerdiği gibi, trafik polisi bölgede daha fazla görünmeli, şehrin bu doğu bölgesinin “üvey evlat” muamelesi bitmeli, yaya kaldırımlara gelişigüzel yapılan parklar mutlaka engellenmeli ve elbette katlı otoparktaki hizmet de 7 gün ve 24 saat üzerinden kesintisiz ve memnun edici biçimde sürmeli.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sadun Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.