Karaosmanoğlu: Çevreyi kirletmeye hakkımız yok

5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Seka Park Uçurtma Tepesi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Toprağı, suyu ve havayı kirletmeye hakkımız yok" dedi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Haftası sebebiyle düzenledikleri etkinlikler, dün Seka Park'ta bulunan uçurtma tepesi alanında gerçekleştirildi. Yoğun katılım olduğu etkinliğe Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'BÜTÜN ÜLKELERİN SORUNU'

Gerçekleşen program öncesinde Kültür Tepesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çelenk bırakılırken programın açış konuşmalarını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç konuşmasında, "Dünyada yaşanan çevre kirliliği konusu tüm ülkelerce ele alınmaya zorunludur. Yaşanan çevre kirliliğini engellemek amacıyla 5 Haziran 1972 yılında Stockholm'de de ilk uluslararası çevre konferansı yapıldı. O günden sonra da 5 Haziran günü Dünya Çevre Haftası'nın başlangıç günü olarak kutlanmaktadır" dedi.

'İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR'

"Bütün insanları ortak sorunu olan çevre kirliliği günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmıştır" sözlerini kullanan Aytaç, "Çevre kirliliğinden en çok zarar gören canlı insan olmasına rağmen çevre kirliğini insanın doğaya veren zarar olarakta tanımlayabiliriz. Çevre atılan lastik, plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kaldığını söylerken karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Bugün ülkemizde başta bakanlığımız olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve ilgili kuruluşlar çevre konusunda önemli çalışmalara yapıyorlar. Ama maalesef millet olarak çevre bilinci konusunda daha duyarlı olunmadıkça çevre kirliliği konusunda yeterli önlem sağlanamaz" diye konuştu.

'ÇEVRE BİLİNCİNİ YAYMAK LAZIM'

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç'ın ardından konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Böylesine güzel bir etkinlikte sizinle beraber olmaktan dolayı mutluyum. Ben, buraya katılan herkesin çevreye duyarlı olduklarına inanıyorum ama bu duyarlılığı yaymak lazım. Bizim toprağı, havayı ve suyu kirletmeye hakkımız yok. Eğer bunları kirletirsek kendimizi zehirlemiş oluruz. Ben Kocaeli'nde çevre bilincinin her geçen gün daha da arttığını görüyorum. Ancak daha duyarlı olmak gerektiğini vurgulamak gerekir. Özellikle atık maddeleri geri dönüşüm noktasında değerlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

'22 ARITMA TESİSİ'

Karaosmanoğlu konuşmasının devamında," Bundan 10-12 yıl önce kentimiz çok berbat durumdaydı ama bizler göreve geldiğimiz ilk günden beri çevre konusunda ciddi çalışmalar yaptık. En başta 22 tane arıtma tesisi yaptık. O zamanlar kokudan önünden geçilmeyecek sahillerimizden 3 tanesi bugün mavi bayrak aldı. Bunları hep çevreyi ve doğayı sevdiğimiz için yaptık. Ben bu anlamda çevre duyarlılığının daha da artmasını temenni ediyorum" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Konuşmaların ardından çeşitli ilçelerden gelen okul öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle hazırladıkları ürünleri sergiledi. Etkinlikler kapsamında Cahit Elginkan Lisesi Folklor ekibinin Karadeniz yöresine ait oyunu yoğun beğeni alırken Derince Atatürk Anaokulu öğrencilerinin 'Yağmur Hanım' konulu tiyatroları da büyük ilgi gördü. Programın sonunda ise okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren okullara Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından ödülleri verildi. n Bilal ÇIĞRIM

05 Haz 2016 - 16:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.