Demir:Devlet okullarının içi boşaltıldı

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, ilimizi ziyaret etti. Basın Müzesi’ne de ziyarette bulunan Demir, burada Cemiyet Başkanı Çetin Gürol ile bir araya gelerek eğitimdeki belli başlı sorunları dile getirdi

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, önceki gün Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Basın Müzesi başta olmak üzere ilimize ziyarete geldi. Öncelikle Valiliği ziyaret eden Demir, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun programının yoğunluğundan dolayı kendisiyle görüşemediğini dile getirdi. Ardından Basın Müzesi’ne de gelerek KOGACE Başkanı Çetin Gürol ile bir araya gelen Demir’in yaptığı ziyarete Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, Şube Sekreteri Bülent Uğrasız, Şube Mali Sekreteri Barış Ünsal, Şube Eğitim Sekreteri Emine Çalık, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Genel Sekreteri Seyhan Sirmen de katıldı. Ziyareti sırasında Genel Başkan Demir, Çetin Gürol ile yaptığı sohbetinde eğitimde yaşanan ciddi sıkıntıları paylaşırken “Devlet okullarının içi boşaltılmış, bu okullar adeta öküz bırakılmıştır” ifadelerine yer verdi.

‘AKP İŞE EĞİTİMDEN BAŞLADI’

Basın Müzesi’ne ziyareti sırasında Genel Başkan Veli Demir, eğitimdeki sıkıntıları ana başlıklar halinde ele alarak yaptığı konuşmasında, “AKP iktidarı döneminde her iş kolunda çeşitli sorunlar yaşanıyor. Ülkemizin dış siyasetinden iç siyasetine kadar, sosyal ve kültürel alanlarına kadar her yerinde ciddi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. En büyük tahribat eğitimde yaşanıyor. Çağdaş bir eğitim veremiyorsak, çağdaş Cumhuriyet’i ayakta tutamıyorsak bu büyük bir sorundur. 2002’de AKP, hükümeti kurar kurmaz işe eğitimden başladı. Müfredatı yozlaştırdılar. Sonra ulusal bayramlarımızı kaldırdılar, halktan uzaklaştırdılar. Bir başka eğitimin tahribata uğradığı yer de kamusal eğitim alanlarıdır” şeklinde konuştu.

‘KADROLAŞMALAR CUMHURİYET’E KARŞI’

Demir, sözlerine devam ederken “En büyük sıkıntılarından biri de ikili eğitimdir. Şu anda 11 bin civarında okulda ikili eğitim yapılmaktadır. Okullaşma oranları da çok düşüktür. Örneğin ilkokulda okullaşma oranı yüzde 16’dır. Bizzat ilkokulda okullaşma oranı yüzde 100’ü bulamazsa burada çok büyük bir sıkıntı var demektir. Ülkenin geleceği için ciddi bir sıkıntı demektir. Kadrolaşma da büyük sorunlarımızdan biridir. Bu dönemde yapılan kadrolaşma sıradan bir kadrolaşma değil, Cumhuriyet’e karşı tehlike oluşturabilecek bir kadrolaşmadır. Bu ülkede bir gecede yüzlerce müdür yer değiştirmiştir. Onların yerine bilgiden, eğitimden uzak kişiler atanmıştır” diye konuştu.

‘657 YOKSA HUZUR DA YOK’

Rotasyon konusunun da ciddi sorun içerdiğini vurgulayan Demir, “Eğitime ve pedagojiye bir katkısı var mıdır? Hayır. Doğal<rotasyon uygulanırken tecrübeli öğretmenlere rotasyon uygulamaya kalkarsanız eğitim için ciddi bir sıkıntı yaratmış olursunuz. Sağlıklı bir eğitim için altyapı oluşturulmalıdır. Buradan diğer siyasal iktidarın yandaşı olan sendikalara sesleniyoruz: Taşeronlaşma riskimiz var. Eğer böyle bir tehlikeyle karşılaşırsak biz iş bırakmaya gidecek kadar karar alırız. Diğer sendikalar da buna izin vermemelidir. 657 yoksa huzur yok, bizim için durmak yok” ifadelerine yer verdi.

‘DEVLET OKULLARI ÖKSÜZ BIRAKILMIŞTIR’

Genel Başkan Veli Demir sözlerini tamamlarken yeni açılan Temel Liseler ile ilgili de bir eleştiride bulunarak“Temel Liseler alışveriş merkezi konumundadır. Biz buna şiddetle karşıyız. Öğrenciler dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye karşı açık konumdadır. Eğitim bir haktır. Siz bunu parasal hale getirirseniz eğitim ciddi yara alır.Bugün geldiğimiz noktada devletin kendi okulları öksüz bırakılmıştır. Devlet okullarının içi boşaltılmıştır. Bu da yoksul halk adına büyük bir tehlikedir” dedi. Ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol; Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’e, Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener’e ve katılımcılara Basın Müzesi’ni gezdirdi. n Pınar GÜL

13 Kas 2015 - 10:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.