Kubilay’ı katledenlere Kuran okudular

İnsan Hakları Savunucuları Derneği, İzmir Menemen olaylarında Kubilay’ı şehit eden ve idam edilenler için Kuran okudu. Olaydan CHP sorumlu tutularak, Atatürk ve CHP İngiliz ajanı olmakla suçlandı

Sabri Yalım Parkı’nda yapılan basın açıklamasına İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyeleri katılırken basın açıklamasını Dernek Genel Başkanı Behlül Metin okudu. Metin okuduğu basın açıklamasında ilginç ifadeler kullanarak, “Bundan 4 yıl önce, 23 Aralık 1930 yılında, Danıştay’a başörtüsü baskısını tertibinin bir benzeri olarak gerçekleşen Menemen provokasyonunda asılarak katledilen Müslümanların ruhları şad olması için okuduğumuz Kuran’ı Kerim’in ardından Allah şahadetlerini mübarek kılsın diyoruz. Bu insanları katleden zorba CHP anlayışını kınıyoruz. İngilizlerin başına bela olan İslam’ın kökünü kazımak amacıyla, giderken bıraktıkları CHP ve ulusalcı anlayışı, senelerce İstiklal Mahkemeleri vasıtasıyla Müslümanları dar ağaçlarında sallandırarak katletti. Hilafeti kaldırdı, şapkayı dayattı, halkın yaşam biçimine müdahale etti. Müslümanları sindirebileceğini sanıyordu fakat bu halk yine özüne dönmeye başlayınca Menemen provokasyonuyla Müslüman halkı tekrar sindirmeye kalktı” diyerek CHP ve Atatürk’ü İngiliz ajanı olmakla suçladılar.

“KUBİLAY’I ŞEHİT EDEN CHP’Lİ ESRARKEŞ”

Kubilay’ın katledilişini anlatan Metin, “Kurulduğu günden beri bu ülkenin Müslüman halkını ve inancı olan İslamı kendine tehdit olarak gören CHP anlayışı, 6 tane esrarkeşin, esrar çektikten sonra çıkarttığı bu olayı utanmadan Müslümanlara mal etmekte ve bunu bahane ederek Müslümanlara, halkın İslam inancına sövmektedir. Ey bu halkın inancı İslam’ın düşmanı CHP; bu olayda kullandığınız esrarkeş piyonlari İslam’ın değil, olsa olsa Allah’tan korkmayan, haramdan sakınmayan, sizin dinsiz anlayışınızın temsilcisi olabilir. Nitekim elebaşı durumunda olan Derviş Mehmet adında kişi çevresinde tescilli bir esrarkeş olup, mehdiyim diye piyasaya çıkmış ve ona karşı çıkan Kubilay’ı katletmiş, olaydan sonra üzerinde esrar bulunmuştur” dedi.

“YAHUDİYİ ŞERİATÇI DİYE ASTILAR”

Yaşanan olaylarda 17 İzmitlinin de asıldığını söyleyen Metin, “Cani katil, Mustafa Muğlalı başkanlığında kurulan divanı harpte, olayı çıkartan 6 kişi ile beraber, olayla alakası olmayan 99 kişi yargılanmıştır. Suçsuz yere yakalananların 17 tanesi de İzmitli hemşerimizdir. Bu olayda asıl mağdur olansa, olayı çıkartan 6 kişilik esrarkeş çetesi dışında, hiçbir suçu olmadığı halde idam edilen 22 kişi ve hapse atılan yüzlerce kişidir. İdam edilenlerin biride Hayim oğlu Josef adlı bir Yahudi’dir. Suçu da o gün esrarkeş Mehmet ve arkadaşlarına, parasıyla ip satmış olmak. Mahkeme irticacılıkla suçladığı zaman verdiği cevap çok ilginçtir; ‘Şeriat kim ben kim? Ben Yahudi’yim ama Havraya dahi gitmem, dinle alakam yok’ . Katil CHP zihniyeti bu Yahudi’yi şeriatçı diye asmıştır” ifadelerinde bulundu.

“CHP TAZMİNAT ÖDESİN”

CHP’nin idam edilen kişilerden özür dilemesi gerektiğini savunan Metin, “Menemen provokatörü 6 esrarkeşin dışında asılan bu insanların itibarı iade edilmeli. Yakınlarından özür dilenerek tazminat ödenmeli. Ders kitaplarıyla bu olay Menemen İrtica Vakası olarak değil, CHP’nin Müslüman halkı sindirmek için kurguladığı, ‘CHP’nin Menemen provokasyonu’ olarak değiştirilmeli. Ders kitaplarında bu olay kınanmalıdır. İdam edilen varisleri İnsan Hakları Savunucuları Derneği ile birlikte dilekçe ile başvurmaya davet ediyoruz. Hukuk kurumlarından netice alınamadığı takdirde Uluslararası kurumlara müracaat edeceğiz. Menemen olayları tekrar incelenmeli, gerekenler yapılmalıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

23 Ara 2014 - 15:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gökhan - Bu nasıl bir haber laaa ?? Nakşibendi tarikatına bağlı olan Derviş Mehmet ne alaka CHP'liydi demek? Yahudi sevici bile oldunuz.isinize geldi mi yahudiler kötü dersiniz .. İşinize gelmedi mi yalanlarınız ile masum Yahudiyi bile CHP öldürdü dersiniz . Yahudinin ip verdiği, alkış tuttuğunu görgü tanıkları söylemiştir. Yazık bu ülkede iyice kayış koptu halk arasında iyice bölündük.. Bunlardaki CHP, Atatürk düşmanlığı bunlari her yalanı söyletip her kılığa büründürüyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 00:50