İYC ile KOÜ arasında işbirliği

Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti ile Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eğitimde işbirliği yapacak

İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Yönetimi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile ortak proje geliştirme ve işbirliği yapma kararı aldı. İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Başkanı Feyzi Utaş başkanlığında yönetim kurulu, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ve ekibiyle Antikkapı’da  bir araya gelerek proje detayları görüşüldü.  İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Başkanı Feyzi Utaş “Kocaeli’de İlahiyat Fakültesi’nin öğrenci kaydedip eğitime başlaması hepimizin ortak arzusuydu. Kısa bir sürede İlahiyat Fakültesi’ni eğitime hazır hale getiren Prof. Dr. Abdullah Kahraman ve ekibine ayrıca İlahiyat Fakültesi’nin Kocaeli Üniversitesi’ne değer katacağına inanan, destek olan başta Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Saadettin Hülagü’ye içtenlikle teşekkür ederiz. ‘dedi.

’60 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLAYACAĞIZ’

İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı tanıtım toplantısında KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman fakültenin kuruluş ve öğrenime açılması ile ilgili bilgi verirken,  “En hızlı kurulan ve eğitime hazır hale gelen İlahiyat Fakültesi olmanın gururunu ve sorumluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 60 öğrenci ile öğretime başlayacağız. Şu anda İlahiyatlar arasında 7’nci sırada 367-414 puan arasında öğrencileri kaydediyoruz. Akademik kadromuzu yeni isimlerle güçlendiriyoruz. Örnek bir İlahiyat Fakültesi olabilmek için akademik ve idari kadromuzla çalışıyoruz. Bizlere destek olan sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapacağız‘ dedi.

‘ÜNİVERSİTEYE DE DESTEKLERİMİZ SÜRECEK’

Toplantıda, İmam Hatip Liselerini geliştirmek desteklemek için kurulan İlim Yayma Cemiyeti misyonunun İlahiyat fakültelerini de destekleyerek sürdüğünü belirten İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş, “İlahiyat Fakültesi yönetimiyle uzun süreli işbirliği yaparak, ‘Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerine yönelik ‘İlahiyat İhtisas programı’ projesini başlatacağız ‘ dedi. Programda yetenekli ve azimli öğrencilerin sınavla seçilerek ve eğitimin yanında günümüz eğitim metotları ile doğu ve batı dillerini iyi konuşan, islami ilim ve sanatlara hakim, geleneğine değerlerine bağlı, modern ve batılı kavramlar yerine kendi kavramlarını üretme kabiliyetine sahip, reflektif değil planlı hareket eden din alimleri yetiştirilmesi amaçlanıyor.

12 Eyl 2015 - 11:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.