CHP’lilerden liman eylemi

CHP İl Gençlik Kolları ve Derince İlçe Gençlik Kolları tarafından Derince Limanı’nın doldurulması ve genişletilmesine karşı olarak liman önünde eylem...

CHP İl Gençlik Kolları ve Derince İlçe Gençlik Kolları tarafından Derince Limanı’nın doldurulması ve genişletilmesine karşı olarak liman önünde eylem yapıldı. CHP’li vekillerin de katıldığı eylemde Derince halkının ilçesine sahip çıkması istendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Örgütü ve Derince İlçe Gençlik Örgütü önceki gün Derince’de yapılmak istenen Liman projesine karşı eylem düzenledi. Yaklaşık 200 kişinin katılım gösterdiği eylemde, Derince’de 450 metrekarelik deniz alanının doldurularak büyük bir doğa katliamına sebep olacağına dikkat çekildi. Derince Shell benzin istasyonu önünde buluşan partililer buradan ellerinde pankartlarla Safi Port Limanı girişine yürüdü

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Gerçekleşen yürüyüşte emniyet güçleri CHP’lilerin yürüyüşü sırasında trafiği kontrollü olarak kapattı. Basın açıklamasına; CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ile Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, il yöneticisi Sabriye Şahin, Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ziya Saygın, Liman-İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Aykurt, Eğitim-Sen  Şube Başkanı Suca Omurca, CHP İl Gençlik Kolları BaşkanıMurat Erinç, CHP Derince Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

‘ÇED RAPORUNUN İSTENMEMESİ SKANDAL’

Gerçekleşen basın açıklamasında konuşan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç "Yapılmak istenen doldurma ve genişletme işlerinin ihalesiyle birlikte limanlarımız her zamanki gibi yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Vekilimiz Haydar Akar bu sorunu gerek mecliste gerekse kamuoyu önünde dile getirmiş, sakıncalarını tüm ülkeye anlatmıştır.  5 milyon metreküplük hafriyat ile yapılacak dolgunun ekolojik sisteme vereceği zararın ilkokul öğrencisi tarafından bilinirken, Valilik tarafından ÇED raporuna gerek yok demesi ayrı bir skandaldır. Kocaeli halkı Derince Limanı'nın genişletilmesiyle iki bin 500 kişilik istihdam oluşturacağı yalanıyla kandırılmaktadır" dedi.

‘REFARANDUMA GİDİLSİN’

Erinç'ten sonra söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Hiçbir firmayı ihaleye sokmadan yandaşa verdiler. Derince Limanı'nı bu şekilde doldurursanız doğayı katledersiniz. Burası bir deprem bölgesi olmasına rağmen valilik ÇED raporuna gerek yoktur dedi. Bizler limanlara karşı değiliz. Ancak sizler bu limanı böyle büyütecekseniz alt yapısını genişletmeniz gerek. Derince'nin durumu bunu kaldıramaz. İlla yapacağım diyorsanız referanduma gidersiniz. Burada yaşayan Derincelilere bunu sormanız gerekiyor" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Tarhan’ın ardından konuşan Liman-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt, “Bu ihalenin sözleşme gereği zaten iptal edilmesi gerekir. Buradan Cumhuriyet Savcılarımızı uyararak suç duyurusunda bulunuyorum. Burada Mart'tan beri hiçbir bedel vermeden aylardır kullanan firma ve buna göz yuman kamu görevlileri hakkında gerekeni yapın. Safi Port'un burada yapacağı ilk iş burada kanun yok, kanunu biz koyarız diyen liman genel müdürünü işten çıkarmak olmalıdır" şeklinde konuştu.

‘SÖZLERİNİ TUTSUNLAR’

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise konuşmasında, "Denizlerimizin, yeşil alanlarımızın ulus üstü sermayeye peşkeş çekilmesine karşıyız. Fakat sadece bizim burada olmamız yetmiyor. Yer üstü ve yer altı yaşam alanlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Kocaeli bir deprem bölgesiyken ve hala yaralarını sarmaya çalışırken zamanında 1 metre bile dolgu alanı yaptırmayız diyen başkanları sözlerini tutmaya davet ediyoruz ve sözlerini tutup tutmayacaklarını merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘DERİNCE HALKI AYAĞA KALKMALI’

Programda son olarak söz alan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "AKP iktidarı döneminde halkın yeşille ve denizle irtibatı kesildi. Fakat gördüğüm kadarıyla Derince halkı bunun farkında değil. Halkımız Safi Port’a gerekli dersi vermeli. Ayrıca Liman İş Sendikası’ndan sadece başkanımız geldi fakat bu yeterli değil. Onların da üyeleri ile beraber buraya gelip konuya kayıtsız kalmaması gerekir" açıklamasında bulundu. Açıklama sonrasında grup olaysız bir şekilde dağıldı. n Bilal ÇIĞRIM

29 Şub 2016 - 10:47 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.