Vali Güzeloğlu, Trabzonlular Derneği’ne konuk oldu

Geçtiğimiz aylarda Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret eden Kocaeli Trabzonlular Derneği, bu kez Vali Güzeloğlu’nu LukkaGarden Restoran’da ağırladı

28 yıldır ilimizde faaliyet gösteren Kocaeli Trabzonlular Derneği, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu, Yahya Kaptan Mahallesi Arasta Park yanında bulunan LukkaGarden Restoran’da yöresel kahvaltı ile ağırladı. Güzeloğlu, geçtiğimiz günlerde derneğin makamdaki ziyareti sonrası Trabzonlulara iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Kahvaltıya, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, başkan yardımcıları Ümit Kum, Av. Gözde Hilal Öner, Vedat Kuru, Cem Turan, Genel Sekreter Safinaz Gülçebi, Gençlik Kolları Başkanı Murat Tandoğan, dernek üyeleri Mustafa Küçük, Seyit Sercan Çelik, Neşe Köse, Zahide Polat, Serkan Otman, Levent Atalı, Selim Çoban, Mehmet Keskin, Eşref Erbay, Vural Altunbaş, Abidin Eşkin katıldı.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ KOCAELİ’DE YAŞATACAĞIZ’

Kahvaltı sonrası Trabzon’u ilimizde yaşatacak dernek projesini Vali Güzeloğlu’na anlatan Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu,  “Dernek binamız yaklaşık 750 bin TL’ye mal olacak. Temeli bu ay içerisinde atılacak. Derneğimizi Kocaeli Trabzonlular Derneği öncülüğünde ve Trabzonlu iş adamlarının desteğiyle yapacağız. Binayı, İzmit Belediyesi’nden yap işlet devret modeli ile 10 yıllığına kiraladık. Kocaeli’de Trabzon’u yaşatacak plan ve programlar yapmak istiyorum. Bu amaçla sayın valimiz bizi onore ederek ilk adımı atmış oldu. Yahya Kaptan’da yapacağımız dernek binasında Trabzon kültürünü tam anlamıyla yaşatacağız. Dernek binamızda bayanlarımız turşu yapmayı, hamsi kuymak yapmayı öğrenecek. Halk oyunları, kemençe dersleri verilecek. Çocuğunu okula gönderemeyen aileler dernek binamızda verilen eğitimden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ramazan ayına kadar yetiştireceğiz inşallah” dedi.

‘ÖRNEK VE MİLAT PROJE’

Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu’ndan sonra konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Trabzonluların gönül ve lezzet sofrasına konuk oldum. Çok güzel bir kuymak yedim. Yapanların ellerine sağlık. Allah ziyade etsin. Kültürümüzün çok özel ve güzel bir noktası Trabzon. Doğası Kültürü, insanı ve yemek de dahil her alanda özel ve güzel şeylerin bulunduğu bir kentimiz. Ben de Gümüşhane Samsun Valilik görevimde Trabzon’a çok yakın oldum. Trabzonlular dernek başkanı ve değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Trabzon’u Kocaeli’de yaşatacak projeyi de örnek ve milat proje olarak kabul ediyorum” dedi. n Ayşe AYDIN

06 Oca 2016 - 13:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.