Şener: ‘Kıyıma başörtüsü geçirdiler’

Dünya Öğretmenler Günü sebebiyle bir açıklama yapan Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener...

...hükümetin kıyım olarak değerlendirdiği müdür atamalarını gündemden silmek için ortaöğretime başörtüsünü soktuğunu iddia etti.

1993’ten bu yana dünyada kutlanan 5 Ekim Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener şube binasında açıklama yaptı. Tüm eğitimcilerin öğretmenler günü ve Kurban Bayramı’nı kutlayan Şener, hükümetin eğitim alanında başarısızlıklarla dolu 12 yılı geride bıraktığını söyledi.

‘EĞİTİMDE SIFIR BAŞARI’

“12 yıllık iktidar süreci içerisinde AKP hükümetlerinin en başarısız oldukları alan eğitimdir” diyen Şener, “Bu başarısızlıklarının arkasında onların hür iradesinin olmadığını düşünüyoruz. Emperyalist güçler hükümet eliyle Türk eğitim sistemi ile sürekli oynayarak bu hükümetler gitse dahi eğitimde oluşturdukları tahribatın on yıllarca süreceğini çok iyi hesaplamaktadırlar” dedi.

‘MALUM SENDİKALI OLMAYANLAR ŞİMDİ ÖĞRETMEN’

Geçtiğimiz aylarda görevden alınan müdürleri hatırlatan Şener, “Hükümetin eğitimdeki son ve en ağır uygulamalarından biri de kendi yandaş sendikası harici sendika mensubu müdürleri görevden almak olmuştur. Yıllarını Türk milli eğitiminde idareci olarak geçirmiş Cumhuriyete milli ve manevi değerleri ile hiçbir sorunu olmayan deneyimli müdürleri yandaş sendikaya geçmeleri konusunda uyarılmış bunu kabul etmeyenler görevden alınmıştır” şeklinde konuştu.

‘KAOSA DAVETİYE’

“Önümüzdeki süreçte 43 bin müdür yardımcısının tamamı değişirse yerine yapılacak atamalarda derse giren öğretmenlerden yapılacağı için eğitimde çok büyük bir kaos oluşacaktır” ifadelerini kullanan Şener “Yönetici atamalarındaki bu kıyım toplumda derin bir hayal kırıklığı yarattığından bunu unutturmak için orta öğretimde ve lisede başörtüsünü serbest bırakarak bütün ortaöğretim kurumlarını İmam Hatibe dönüştüren uygulamalar yapıp kendi seçmenine mesaj göndermekte toplumu kutuplaştırmaya milli eğitim sistemi üzerinden devam etmektedir” diye konuştu.

‘YAZBOZ OYNAMAYIN’

Son olarak Milli eğitim bakanı ve iktidar vekillerine seslenen Şener, “Siyasi saiklerle milli eğitim sitemini yazboz tahtası olmaktan bu milletin geleceği ile oynamaktan vazgeçin. Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nü ve kurban bayramlarını kutluyoruz” dedi.

03 Eki 2014 - 10:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.