Öğretmen adaylarına müjde! Sonuçlar açıklandı

MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda bugün merakla beklenen 37 bin öğretmen atama sonuçları açıklandı

MEB öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 37 bin öğretmen atamasını bugün yaptı. Başvurular gibi atama işlemleri de elektronik ortamda yapıldı. Ancak sosyal bilgiler ve coğrafya öğretmenlerinin ataması için yargı kararı beklenecek.

37 BİN ÖĞRETMEN ATANDI

İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmenin ataması yapıldı. İlk kez ataması yapılacakların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyordu.

EN FAZLA ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR

En fazla atama yapılan 10 branş arasında sınıf öğretmenliği 4 bin 189 ile ilk sırada yer alıyor. Bunu İngilizce 3 bin 964, din kültürü ve ahlak bilgisi 3 bin 819, ilköğretim matematik 2 bin 574, okul öncesi öğretim 2 bin 90, Türkçe bin 974, özel eğitim bin 593, fen bilimleri-fen ve teknoloji bin 535, rehberlik bin 440, matematik ise bin 334 sayısı ile takip etti.

İKİ BRANŞ YARGI KARARI BEKLEYECEK

Ancak 988 kadro ayrılan sosyal bilgiler ile 321 atama yapılacak coğrafya öğretmenlerinin atamaları yapılmadı. Zaten bu öğretmenler başvuru da yapamadı. Çünkü geçtiğimiz 12 Temmuz’da ve sonuçları 28 Temmuz’da açıklanan KPSS’de Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde (ÖABT) yer alan sorularda hata olduğu gerekçesiyle eğitimciler soruların iptali istemiyle yargıya gitti. Dava sonuçlanmadığı için bu öğretmenlerin puanları daha hesaplanmadı. İki branşta toplam 1309 öğretmen atanmak için “yargı” kararını bekleyecek.

15 Eyl 2015 - 12:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.