‘Direnince oluyormuş’

Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan tramvayın geçiş güzergâhlarından biri olan Yahya Kaptan Mahallesi’nde 4 gün boyunca direnen mahalle sakinleri y...

Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan tramvayın geçiş güzergâhlarından biri olan Yahya Kaptan Mahallesi’nde 4 gün boyunca direnen mahalle sakinleri yolun sağından ve solundan ikişer metre çekilmesini sağladıklarını açıklamak üzere Prestij Kafe’de bir araya geldiler

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan tramvay geçiş güzergâhını değiştirmek için Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerde bulunan Yahya Kaptan Mahallesi sakinleri, dün Prestij Kafe’de bir araya gelerek görüşmenin sonucunu kamuoyuna duyurmak üzere basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklamasını yapan mahalle sakinlerinden Atilla Yüceak, “Bizler kazandık. Yaşam alanlarımıza, çocuk oyun alanlarımıza ve bahçelerimize sahip çıktık. Yolun sağından ve solundan ikişer metre çekilmesini sağladık. Demek ki direnince oluyormuş” dedi. Yüceak, açıklamasında Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu’nun desteğini görmediklerini dile getirirken sitem dolu sözlerde bulunarak “Başımıza bela olan pısırık, basiretsiz, sözde muhtar bozuntusu Ahmet Mirzaoğlu’nun oluşturduğu kaos cephesinin mahalle halkına günlerdir zulüm çektiren nasıl da sinsice yer aldığını gördük” ifadelerini kullandı.

‘HALKIMIZIN GÜVENİNİ KAZANDIK’

Mahalle sakini Atilla Yüceak, “Bizler bir avuç insan kaldık, ama asla birileri gibi azık olmadık. Direndik kaybettiklerimiz var, ama gururla, onurla diyebiliriz ki bir o kadar da kazandıklarımız var. Birbirimizi kazandık, Yahya Kaptan halkının güvenini kazandık. İhaneti gören ve tepki duyan halkımız Haziran-Gezi Direnişinde olduğu gibi ekmeklerini, çaylarını, simitlerini bölüşenlerin dostluğunu, sevgisini paylaşmacı yüreğini kazandık” dedi.

‘SÖZDE MUHTAR MİRZAOĞLU’

Zabıtanın, polisin direnen Yahya Kaptanlı kadınları tartaklayarak gözaltına aldığını iddia eden Yüceak,  “O anda orada bulunan göz ucuyla seyir yapan, yüreği ve inancı olmayanları da tanımış olduk. En önemlisi de yağma ve yalan üzerine kurulu kent yöneticileri, onlarla işbirliği yapan yalaka medya takımı ve Toplu Yapı yönetimi ile tükenmişlik sendromu yaşayan başımıza bela olan pısırık, basiretsiz, sözde muhtar bozuntusu Ahmet Mirzaoğlu’nun oluşturduğu kaos cephesinin mahalle halkına günlerdir zulüm çektiren kor içinde nasıl da sinsice yer aldıklarını gördük. Görülen o ki uzun bir zamanda bu rantçı çete, sessiz kalırsak mahalle halkına daha çok çektirecek” şeklinde konuştu.

‘İKİŞER METRE ÇEKİLMESİNİ SAĞLADIK’

“Bizler ağaçlarımıza sahip çıktık” diye devam eden Yüceak, “Yaşam alanlarımıza, çocuklarımızın oyun alanlarına ve bahçelerimize sahip çıktık. Üç-beş ağacın katledilmesi değildi olay. Yıllar boyu sürecek rantçı trafik terörüne karşı çıkarak yükün artmasına engel olmaya çalıştık; kazandık. Yolun sağından ve solundan ikişer metre çekilmesini sağladık. ‘Adamlar karar almış yapacaklar, biz ne yapabiliriz ki’ diyen muhtar ve artık kasklaşan toplu yapı yönetimi avenesi bu başarı karşısında utanmalıdırlar. Demek ki direnince geri adım atılmasını başarabiliyormuşuz. Keşke çok önceden mertçe mahalle halkının önüne çıkıp bilgi verseydiler. Saklamasaydılar, çok daha başarılı olabilirdik” sözlerine yer verdi.

‘HAKLIYDIK, MANTIKLIYDIK, KARARLIYDIK’

Yüceak, eylemleri sırasında yanlarında yer almayanlara da sitemde bulunurken “Perde arkasından, okey masalarından, meyhane mezesi olanların yayvan yalpalamalarından, kafelerdeki geyiklerden kurtulamayanlar, ikili-üçlü oynayanlar da oldu. Daha çok başarabilecekken ancak bu kadar yapabildik. Biz en başından beri tramvaya karşı olmadık. Hatalı olan bu güzergâha karşı çıktık ve düzeltilmesini sağladık. Haklıydık, mantıklıydık ve kararlıydık, geri adım atılmasını sağladık. Başta direnen Yahya Kaptanlı kadınlarımıza, bizden desteğini esirgemeyen basın emekçisi kardeşlerimize, basın açıklamamıza katılan tüm emek dostlarımıza yüreği yeten herkese sonsuz teşekkürler. Kimi zaman tek bir ağaç için onurluca direnmektir insanlık” diyerek konuşmasını tamamladı. n

Pınar GÜL

09 Şub 2016 - 17:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.