İZMİT-KANDIRA,duble yoluna kavuşuyor

İlimizin trafiği her geçen gün rahatlıyor. Kent merkeziyle ilçeler arasında da kolay ulaşım için yeni yatırımlar bir bir gerçekleşirken Bilim, Sanayi...

İlimizin trafiği her geçen gün rahatlıyor. Kent merkeziyle ilçeler arasında da kolay ulaşım için yeni yatırımlar bir bir gerçekleşirken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık müjdeyi verdi. Işık, “Duble yol için yakında ilk kazmayı vuruyoruz. 2018'de Kocaelimizin iki önemli merkezi arasında kolay ulaşım sağlanacak, turizm canlanacak" dedi.

                                                                  

İzmit Kandıra arası artık duble yol olacak. Genellikle duble yollar iller arasında yapılırken, özel konumu gereği İzmit-Kandıra arasında da ihtiyaç olan duble yol hayata geçiriliyor.

İnşaat başlıyor

Daha önce ihalesi yapılan duble yolun sözleşmesi 19 Şubat'ta tamamlanarak inşaatın başlaması aşamasına geçildi. Yolun yapımı yaklaşık iki buçuk yıl sürecek.Müjdeyi, çalışmayı yakından takip eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık verdi.İlk kazmanın yakında vurulacağını belirten Bakan Işık, İzmit-Kandıra arasının iki gidiş iki geliş duble yol olması için tarih de verdi.2018 yılında İzmit ve Kandıra arasında ulaşım sorununun kalmayacağını kaydeden Işık, duble yola eklenen otogar kavşağının da bölgeye derin bir nefes aldıracağını söyledi.

Turizme büyük katkı...

Duble yolun Yalova ve Bursa’yı da içene alan bölgenin Karadeniz’e daha rahat açılması için de çok önemli olduğunu anlatan Işık, şöyle devam etti, "Artık yapılacak duble yol ile güvenli seyahat imkanına kavuşulacak, iki milyonluk İzmit nüfusu ile çevre kentlerin Karadeniz’e ulaşması çile olmaktan çıkacak. Deniz turizmi hızlanacak. Kocaelimizin iki önemli merkezi arasında kolay ulaşım sağlanacak, turizm canlanacak. Özellikle yazın hafta sonlarında Cebeci, Kefken, Kerpe gibi Kandıra sahillerine yoğun talep nedeniyle yaşanan aşırı araç trafiği ortadan kalkacak. İller arasındaki hem ticareti hem de turizmi canlandıracak projenin en geç 2018'de bitirilmesini hedefliyoruz” dedi.

28 Şub 2016 - 16:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.