İzmit Belediyesi'nden pazar açıklaması

İzmit Belediyesi’nde Pazar günleri kurulan “İzmit Şehir Pazar” ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada İzmit Şehir Pazarı’nda  Pazar günü yapılan uygulamanın  kapanan Kartepe Ulus Pazarı esnafı ile İzmit Şehir Pazarı’nda kaydı olmayan pazarcılara yönelik olduğunun altı çizilerek şu görüşlere yer verildi:” Kartepe Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet Ulus Pazarı mahkeme kararı ile kurulumuna son verilmiştir. Söz konusu pazarda tezgah açan pazarcıların faaliyet belgesi sunmaları kaydı ile İzmit İlçesi Şehirler Arası Otobüs Terminali bölgesinde  Pazar günleri kurulmakta olan Şehir Pazarında tezgah açabilecekleri ve kendilerine buradan yer verileceği Oda yönetimi tarafından belirtilmiştir.

Belediyemizce söz konusu alanda gerekli tedbirler alınmış ve mevzuat gereği hak sahibi olmayanlar dışındakilerin tezgah açmalarına müsaade edilmemiş, açanlar ile ilgili gerekli tespitler yapılmıştır.

ALANA KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TRAMVAY SON DURAĞI İNŞAATI YAPILACAKTIR

Söz konusu alanda çok kısa bir süre sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay durağı çalışmalarına başlanılacağı kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu kapsamda yanlış bilgilendirmelerden ötürü pazarcı esnafının mağdur olmasının önüne geçmek istenmektedir.

PAZARLARDA TEZGAH AÇILMASINA BELEDİYE İZİN VERİR

Mevzuat hükümleri gereği pazarlarda yer tahsisi Belediye Encümeni kararı ile gerçekleşebilir. Encümen kararı dışında herhangi bir şahıs, kurum veya kuruluşun daveti ile ya da yer göstermesi sonucu pazarda tezgah açılması hukuka aykırıdır.

Pazarcılar Odası yönetimi, Otogar bölgesinde bulunan pazar ile ilgili tüm işlemlerin yapılmasına dair protokolle yetkili olduklarını iddia etmektedir. Ancak söz konusu protokol tramvay projesi ile birlikte güncelliğini yitirmiştir. Kaldı ki böyle bir protokol yürürlükte olsa dahi pazarların kurulması kaldırılması, yer tahsisi ve kontrolünün yetki ve sorumluluğu yönetmelik ile Belediyelere verilmiştir.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK VE CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAKTIR

Encümen kararı ile kendilerine yer verilen pazarcılarımız dışında tezgah açılmasına müsaade edilmeyeceği gibi izinsiz tezgah açanlara gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.

TEZGAH AÇMAK AMACI İLE HİÇ BİR YERE PARA ÖDEMEYİN

Pazarcı ve üreticilerimizin ileride mağdur olmamaları için Pazar ile ilgili hiçbir şahıs, kurum ve kuruluşa ücret ödememeleri ve söz konusu alanda tezgah açmamaları gerekmektedir.

ZABITA GÖREVLİLERİNİN PAZARDAKİ TESPİT, KONTROL İDARİ YAPTIRIM TUTANAĞI DÜZENLENMESİ GİBİ İŞ VE İŞLMELERİNE ENGEL OLUNMASI SUÇTUR

Mevzuat gereği görevli Zabıta Memurlarının görevlerine engel olunması durumunda kolluk görevlilerinin görevlerini (Polis-Jandarma) engellemesi ile aynı kapsamda değerlendirildiğinden bu kanun maddesi kapsamında engelleyenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

23 Şub 2015 - 16:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.