Görme engelli öğrencilere satranç eğitimi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla açılan satranç okullarında görme engellilere de satranç öğretiliyor

Yetkililer, İzmit’te halen 5 ayrı yerde satranç okulu bulunduğunu ve bu okullardan şimdiye kadar 5-16 yaş arasında 4394 çocuğun yararlandığını belirterek” Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, çocukların mutlaka

  

bir akıl sanatı olan satranç öğrenmelerini istiyor. Bu yüzden de şehrin çeşitli yerlerinde satranç okullar açtırdı” dediler. Belediye ilgilileri, Belsa B Blok’taki satranç okulunda 15 görme engelli öğrencinin de gelerek satranç öğrenmeye başladığını ifade ederek” uzman kişilerimizce görme engellilerimiz de satranç öğrenmenin heyecanını yaşıyorlar” dediler.

  

Satranç kursuna devam eden görme engelliler de “ önemli olan insanın gözlerinin görmemesi değil, kalp gözünün kapalı olmamasıdır. Bir çok kişi için imkansız denilen şeyler bizler için hiç de zor değildir.

 

Satranç öğrenmek de bizler için ayrı bir zevk. Belediye Başkanımıza bizlere böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

28 Şub 2015 - 17:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.