Ceyhan: Tedbirleri abartmamak gerek

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Danışma Meclisi toplantısında alınan olağanüstü önlemlerin günün şartları nedeniyle normal olduğunu ve abartmamak gerektiğini belirtti

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Pazar günü yapılan İl Danışma Meclisi toplantısındaki güvenlik önlemleri ve partinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. İl Danışma Meclisi toplantısındaki güvenlik önlemlerinin kendi kararı olduğunu belirten Ceyhan, 2 bine yakın teşkilat üyesinin geldiği bir yerde tedbir almamalarının sorumsuzluk olacağını kaydetti. Toplantıda bir ilke imza attan Ceyhan, teşkilatların milletvekili, belediye başkanı, il başkanı ve bakana yönelik sorularının tek tek cevaplandığını ve bu uygulamayı ilçelere taşıyacaklarını kaydetti.

‘ÇOK ABARTMAYIN’

Danışma Meclisi toplantısına 1500 ile 2 bin kişi arasında üyelerini davet ettiklerini belirten Ceyhan, gelen tüm üyelerinin can güvenliğinin sağlanmanın görevleri olduğunu kaydetti. Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmeler ve bomba ihbarları nedeniyle önlem aldıklarını ifade eden Ceyhan, “Suruç’ta yaşanan olay biraz da tedbirsizlikti. Binden fazla insanın geldiği bir yerde biz tedbiri elden bırakamazdık. Çok abartmamak gerekiyor. Terör örgütleri bu tür kalabalıkları fırsat olarak biliyor. Ben bu kadar güvenlik olmasını istedim” dedi.

CESUR BİR ADIM ATTIK

Danışma Meclisi toplantısında ilk kez uyguladıkları teşkilat üyelerinin milletvekili, bakan, belediye başkanı ve il başkanına yazılı soru sorması uygulamasına da değinen Ceyhan, “Partimizin dinamik bir yapı olması için bu tür çalışmalar çok önemli. Sorgulayan, değerlendiren düşünceler olmasını istiyoruz. Teşkilat üyelerimizin milletvekillerine, bakana, il başkanına, belediye başkanına gönlünden geçeni sormasının önünü açıyoruz. Bizim açımızdan cesur bir adım oldu” dedi.

EN FAZLA SORU BAKAN’A

En fazla sorunun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a yöneltildiğini ifade eden Ceyhan, “Elimize 150 soru kağıdı geldi. Ama bu kağıtlarda iki ya da üç soru oluyordu. Sorulan tüm sorulara yanıt verildi. Sorularda hükümetin çalışmaları, seçim çalışmaları, emekliler ve asgari ücretlilerle ilgili soruların yoğun olduğunu gördük. Bu çalışma teşkilatlar açısından iyi oldu. Her ay olmasa dahi iki ayda bir böyle soruların olduğu danışma yapacağız. bu çalışmayı ilçelerde de yapmayı planlıyoruz” dedi.

İSTİŞARE TOPLANTILARININ FORMATI DEĞİŞECEK

Önümüzdeki günlerde ilçelere gidip partiye emek verenleri evinde ya da iş yerinde ziyaret edeceklerini belirten Ceyhan, “Partililerimiz ve emektarlarımızla gönül köprüleri kurmak istiyoruz. İstişare toplantılarımıza devam edeceğiz ama bu toplantıların formatını değiştirebilirim. Toplantıları yemek ve kahvaltıyla değil, daha dar çerçevede bol sohbet edilen bir formatla yapmak istiyorum. Erken seçim olursa bu toplantıları seçim sonrasına bırakırız. Ama olmazsa istişare kurulu üyelerimizle bir araya geliriz” dedi.

 

ÇALIŞMALARI YERİNDE TAKİP EDİYORUM

Sık sık Ankara’ya gitmesi ve burada ne tür çalışmalar yapıldığı ile ilgili soruya yanıt veren Ceyhan, “İl Başkanı olarak burada oturup il başkanlığı yapmayacağımı söylemiştim. Geçmiş dönemde olduğu gibi çalışıyoruz. Teşkilatlarımız ve kent ile ilgili konuları gidip yerinde takip ediyorum. Aynı zamanda partimiz koalisyon kurulması için elinden geleni yapıyor. Bunu yaparken terör örgütleri ile de mücadele ediyor. Hükümet geçici bir hükümet olmasına rağmen sorumluluklarını yerine getiriyor” dedi.

29 Tem 2015 - 13:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.