Ünlü: Son umut bu masanın etrafındakiler

Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanlığı’nın kahvaltısında konuşan İl Başkanı Aydın Ünlü, “Bugün hepimiz bir bir ölüyoruz ve bizler inanıyoruz...

Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanlığı’nın kahvaltısında konuşan İl Başkanı Aydın Ünlü, “Bugün hepimiz bir bir ölüyoruz ve bizler inanıyoruz ki Türk milletinin son umudu bu masanın etrafında bulunan Türk milliyetçileridir” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmit İlçe Teşkilatı, dün Negra Cafe’de düzenlenen kahvaltılı programda mahalle temsilcileriyle bir araya geldi. Kahvaltıya İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda mahalle temsilcisi katıldı. Programda 4 Nisan 1997 tarihinde yaşamını yitiren MHP Kurucu Başkanı Alparslan Türkeş de anıldı. Programda konuşan İl Başkanı Aydın Ünlü, son bir haftada 36 şehit ve son 6 ayda 436 şehit verdiğimizi vurgularken “biz bugünleri bas bas bağırarak anlattık. Kimilerine duyurduk kimilerine duyuramadık. ‘Sen Bilirsin Türkiye’ dedik ve bugün bir bir ölüyoruz. Biz de diyoruz ki bugün Türk milletinin son umudu bu masanın etrafında bulunan Türk milliyetçileridir” dedi.

‘SİYASETE YENİ BİR SOLUK’

İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, kurucu lider Alparslan Türkeş’i anarak başladığı konuşmasında “Merhum Türkeş Bey ömrünü ülkülerine adayan, varlığını milletinin bekasına ve devamlılığına hasreden örnek bir dava insanıdır. Hepimiz biliyor ve şehadet ediyoruz ki, fani hayatı mücadeleler içinde geçmiştir. Lefkoşe’de başlayıp Ankara’da sonlanan 80 yıllık yaşamında zorluklardan asla yılmamıştır. Derecesi, seviyesi ve boyutu ne olursa olsun hiçbir tehditten korkmamıştır. İnandığı doğrulardan tertemiz hedeflerinden taviz vermemiştir. Türk siyasetine yeni bir soluk, yeni bir yorum ve yeni bir vizyon getirmeyi başarmıştır” dedi.

‘FİLİZ, ARTIK ÇINAR OLDU’

Yalçınöz, “Milletimizin kutlu bağrında bir cevher gibi işlenmeyi bekleyen milli, manevi ve tarihi değerlerden bir siyaset modeli kurmuş ve Türk milletinin vicdanına tercüman olmuştur. Türk milliyetçiliği akımı, MHP ile tarihte ilk defa siyasi bir partinin programı ve dünya görüşü olmuştur. Türk milliyetçiliği artık millete mal olmuştur. Ne mutlu bizlere ki 8-9 Şubat 1969 tarihinde dikilen filiz bugün 47 yaşını dolduran bir çınar olmuştur. Şunu unutmayınız ki, MHP yalnızca oy oranlarına, yüzde hesaplara bakılarak anlaşılamaz. Türkiye haritasının değişik renklere boyanmasıyla tanımlanamaz, tasvir edilemez. Sahip olduğumuz potansiyelimiz, ilke ve ülkülerimiz birilerinin idrak edemeyeceği kadar derin, kuvvetli ve engindir” ifadelerini kullandı.

’47 YILIN YÜKLEDİĞİ SORUMLULUK’

Yalçınöz son olarak, “Çağların paslı kilidini açacak anahtar bizdedir. MHP Türk milletinin özeti ve son ümididir. İstikrarlı büyüme, Türk milletinin parlayan yıldızı olmayı 47 senelik tecrübe ve birikimiyle hak etmiştir. Dinamik, donanımlı, ahlaklı, inançlı Milliyetçi-Ülkücü kadrolar bugün ülke yönetimine tam olarak hazırdır. Geçmişimizi unutmadan, devamlı ileriye devamlı geleceğe bakarak 47 yılın yüklediği sorumluluk şuurunun gereği daha fazla yerine getirilecek ve layıkıyla taçlandırılacaktır” şeklinde konuştu.

‘SON UMUT BU MASANIN ETRAFINDAKİLER’

Ardından konuşma yapan İl Başkanı Aydın Ünlü, son bir haftada 36 şehit, son 6 ayda 436 şehit veren bir ülke olduğumuzu belirterek “Her zaman söyledik. Biz bugünleri bilerek siyaset yaptık. Bas bas bağırdık anlattık. Kimilerine duyurduk kimilerine duyuramadık. ‘Sen Bilirsin Türkiye’ dedik ve bugün bir bir ölüyoruz. Biz de diyoruz ki bugün Türk milletinin son umudu bu masanın etrafında bulunan Türk Milliyetçileri. Kimse ‘Benden ne olur’ demeyecek. Her ülkücü, her Türk Milliyetçisi bu milletin kurtuluş ümidi olduğunu bilecek. Onun için biz bize yüklenen misyonun, sorumluluğun farkındayız. Bu amaçla siyaset yapıyoruz. Yarın belki de çok daha zor günler olacak. Ama ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar. Bu milletin birlik ve beraberliğini biz olduğumuz sürece kimse bozamayacak. Bugün nasıl burada bir araya geliyorsak yarın mahallelerde, sokaklarda, evlerde daha çok teşkilatlanarak 2019’da MHP’nin iktidar zaferini hazırlayacak olan buradakilerdir” ifadelerini kullandı.

‘YARIN ANKARA’DA OLACAĞIZ’

MHP olarak 2019’da iktidar olacaklarına inandıklarını dile getiren Ünlü, “Biz buna inanıyoruz. Bu inançla siyaset yapıyoruz ve devam da edeceğiz. Biz değerlerimizle yükselmeyi bilen bir parti olacağız. Kimin ne yaptığı bizi bağlamayacak. ‘Biz ne yapıyoruz’a bakacağız. Bugün o siyasi partide şunlar oluyor bu siyasi partide şunlar yapılıyor gibi söylemlerden ziyade biz Türk Milliyetçileri ülkücü camia olarak ne yapıyoruz, planımız, programımız, projelerimiz ne diye sorulduğunda bizim yol haritamız belli. Bizim rotamız bellidir. Yarın Başbuğumuzun ölüm yıldönümü ile ilgili Ankara ziyaret programımız var. ben de Başbuğumuzun ölüm yıldönümünde kendisini rahmet ve minnetle anıyorum. Yarın da o programa katılım sağlayacağız. Geldiğiniz için teşekkür ederiz” diyerek konuşmasını tamamladı. n Pınar GÜL

03 Nis 2016 - 16:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.