CHP’li gençler, Körfezlileri bilgilendirdi

CHP Körfez İlçe Örgütü, Körfez Barbaros Güney Mahallelerinin Kabakoz mevkiinde belediyenin 652 dönümü kapsayan imar planı değişikliği hakkında vatandaşı bilgilendirdi. Geçler, vatandaşa konuyla alakalı broşür dağıttı.

Körfez Barbaros Güney Mahallelerinin Kabakoz mevkiinde belediyenin 652 dönümü kapsayan imar planı değişikliğine istinaden CHP Körfez Gençlik Örgütü vatandaşı bilgilendirme çalışması yaptı

‘VATANDAŞLARIN EVLERİ ÜST ÜSTE’

CHP Körfez Gençlik Örgütü Başkanı Bahadır Doğan yaptığı açıklamada, “Ufak ufak arsaların birleştirilip 2 dönüm ve üzerine tamamlanmasıyla birbirini tanımayan ve hiç bir hak sahibi olmayanlar birbirlerinin ev ve arsaları üzerinde hak sahibi olmuştur. Örneğin 3 hisseli ev 8 hisseye çıkmış. 5 hisseli yer 15 hisseye çıkmış. Hisse sahipleri birbirinin onayını almadan evini arsasını satamayacak duruma getirilmiştir. Bölgenin bir kısmında vatandaşın arsasının yerleri değiştirilmiş. Bölgede şuan alttan alttan arazi toplayanlar türemiştir. Bölge halkının bilgisi dışında gerçekleşen bu yaptırımın neresinde vatandaşı düşünen bir uygulama vardır?” dedi.

‘YETKİLİER KAÇIYOR’

Doğan, “Körfez Belediyesi hiç bir kimsenin mağduriyet yaşamayacağını dile getirmesine rağmen, bölgeye bu zamana kadar bölge halkını bilgilendirme amaçlı ne bir belediye memuru, ne bir muhtar gelmiştir. Tam bir kargaşa havasının yaşandığı bölgede kimsenin bir şeyden haberi yok. Vatandaş ciddi anlamda tedirgin. Kendi imkanlarıyla belediyeye gidip bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Yetkililer net bir bilgi vermekten kaçınıyor. Uygulama tamamen paralı şirketlerin haklarını gözetirken vatandaşı direk mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘HUKUKİ DESTEK VERECEĞİZ’

Vatandaşlarla birebir görüşen CHP Körfez Gençlik Örgütü bu süreçte neler yapılması gerektiğini aktardı. Konuyla ilgili 3 haftalık itiraz süresinin kaldığını, itiraz etmek isteyenlerin bu süre içinde belediyeye itiraz etmesi gerektiğini aktaran CHP Körfez İlçe Örgütü, her türlü hukuki platformda hukuki desteğin parti tarafından sağlanacağını, vatandaşın asla ve asla mağdur edilmemesi için konunun yakından takip edileceğini aktardı. Bölge halkı CHP Körfez Gençlik Örgütünün bu bilgilendirme çalışmasından memnuniyet duyduğunu ve bu zamana kadar kendileriyle bire bir görüşen başka hiç bir partinin olmadığını aktardı.

16 Mar 2015 - 13:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.