Sarıbay, yolsuzlukla mücadeleye davet etti

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları’nın yıldönümünde yaptığı açıklamada, “CHP önderliğinde tüm halkımızı ve...

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları’nın yıldönümünde yaptığı açıklamada, “CHP önderliğinde tüm halkımızı ve STK’ları yolsuzlukla ve rüşvetle mücadeleye davet ediyoruz” dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Türkiye'yi sarsan 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları’nın ikinci yıldönümünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında Sarıbay tüm halkı ve STK’ları yolsuzlukla ve rüşvetle mücadeleye davet etti. Sarıbay, “Başbakan, bakanlar, bürokratlar ve bakanların yakınlarının adının karıştığı yolsuzluk iddiaları ve iddialarda geçen parasal büyüklükler karşısında sadece Türkiye kamuoyu değil, dünya kamuoyu da infiale uğramıştır. Türkiye hızla itibar kaybetmiştir. Savcıların talimatlarıyla emniyet kuvvetlerince düzenlenen operasyonlarda yolsuzluk iddialarına adı karışan Bakan çocukları, yakınları, siyasilerin güdümünde yine adları rüşvet iddialarına karışan üst düzey kamu yöneticileri ve bürokratları gözaltına alınmışlardır” dedi.

‘YOLSUZLUĞA HUKUKSUZLUK DA EKLENDİ’

Soruşturma kapsamında hukuk ihlalleri yaşandığını belirten Sarıbay, “Türkiye Cumhuriyet’inin kaynaklarını kemiren, tüm halkın birikimlerini gasp eden rüşvetçilerle, yolsuzluğa bulaşmışlarla mücadele edileceği ümidi doğmuştu ki; tıpkı rüşvet iddialarındaki dozda bu kez de hukuk ihlalleri yaşanmaya başlandı. Yolsuzluk iddialarına karışanların  ve bu nedenle gözaltına alınanların soruşturmalarının derinleştirilmesi yerine  bu süreci başlatan, devam ettiren emniyet mensupları, savcılar ve hakimler soruşturulmaya, yargılanmaya başlandı. Yolsuzluk iddialarıyla gözaltına alınanlar, tutuklananlar serbest bırakıldı; onlara hukuksal işlem başlatanlar, operasyonlar düzenleyenler gözaltına alınmaya, tutuklanmaya başlandı. Bu bağlamda, yolsuzluk iddialarına bir de hukuksuzluk uygulamaları ve iddiaları eklemlendi. Ülkemizdeki hukuksuzluğun ve yolsuzluk iddialarının felaket verici boyutları bir kez daha gözlemlendi” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE, 72. SIRADA’

Sarıbay, “Evet, ülkemizde CHP olarak sürekli gündeme getirdiğimiz gibi; Ülkemizin 3 kök-ana sorunu gelir dağılımı adaletsizliği, adalette adaletsizlik ile birlikte devasa boyutlara ulaşmış yolsuzluktur. Bu yargımız uluslararası kuruluşlarca da teyit edilmektedir. Uluslararası Şeffaflık Örgütüne göre ülkemiz yolsuzlukla mücadelede çok geridedir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İnsani Gelişmişlik Endeksi’ne göre Türkiye 188 ülke arasında 72. Sıradadır. Konu ne zaman işçilerin, emeklilerin, köylülerin, çiftçilerin, memurların sorunlarının çözümüne gelirse; “kaynağı nerden bulacağız, ülkemizin kaynakları yetersiz” diyen iktidar temsilcilerine bir kez daha söylüyoruz ki; kaynaklar yolsuzluklarla ve usulsüzlüklerle heba edilmektedir.

‘YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI KUTLU OLSUN’

Halkı ve STK’ları yolsuzlukla mücadeleye çağıran Sarıbay, “İşsizlik, enflasyon, terör, eğitimde fırsat eşitsizliği, halkın ekonomik geçim sıkıntısı, yoksulluk gibi sorunların kaynağında yolsuzluk, rüşvet ve usulsüzlükler vardır. Yolsuzlukla ve rüşvetle gerçekleştirilecek etkili mücadeleyle toplumsal sorunların çözümü için ve refaha ulaşılması için gerekli kaynaklar oluşturulmuş olacaktır. Bu yargıdan olarak, CHP önderliğinde tüm halkımızı ve STK’ları yolsuzlukla ve rüşvetle mücadeleye davet ediyoruz. 17-25 Aralık Hırsızlık ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

17 Ara 2015 - 15:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.