Ak Parti’nin adayları Cuma günü açıklanıyor

Fuar içinde bulunan Beytül Kebap’ta düzenlenen aday adaylık tanıtım toplantısında konuşan Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan Milletvekili aday listesinin Cuma günü açıklanacağını söyledi

Ak Parti 26.dönem Kocaeli Milletvekili aday adayları bugün Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın başkanlığında düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Fuar içinde bulunan Beytül Kebap salonunda yapılan toplantıya Ceyhan’ın yanı sıra İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, İlçe Başkanları ve il yöneticileri de katılım gösterdi. Toplantının basına açık kısmında konuşma yapan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan düzenlenen programa katılan aday adaylarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek önümüzdeki Cuma günü aday listelerinin belirleneceğini ve kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

‘ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ’

Konuşmasına başlamadan önce Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten Ceyhan hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ise baş sağlığı diledi. Ceyhan konuşmasında bu zor günler hep beraber aşacaklarını ifade etti.

‘ADAYLIK LİSTESİ CUMA GÜNÜ’

Milletvekili aday adaylık sürecinin sona erdiğini söyleyen Ceyhan “Bu toplantı daha önce yapılacaktı. Ancak olaylar sonrasında bu zaman kalmıştır. Cuma günü milletvekili aday listesi açıklanacaktır. Cumartesi günü partimizin olağan büyük kongresi yapıldı. Yapılan kongreye Kocaeli damgasını vurmuştur. MKYK’da iki başkan yardımcısı daha eklendi. Zeki Aygün’ün listeye girmesi bizleri sevindirdi” dedi.

‘TÜZÜĞE KOCAELİ’NDEN MADDE’

Konuşmasında Kocaeli olarak parti tüzüğüne madde koydurduklarını dile getiren İl Başkanı Ceyhan “AKP Genel başkan adaylığı için yüzde 20 delege onayı gerekirken bizde il ve ilçe başkanlıklarına aday olacaklar için yüzde 10 şartı eklenmesini istedik. Bunu komisyona ilettik. Tüzüğe bu madde de girmiştir. Yüzde 5 delege imzasıyla ilçe ve il başkanı adayı olacaklar. Bu kararı il ve ilçe yönetimleri birlikte karar çıkmıştır. Kocaeli’nden AKP tüzüğüne girmiştir” dedi.

‘BİRLİĞİMİZ BOZULMASIN’

Artık aday listelerinin açıklanmasını beklediklerini dile getiren Ceyhan “Bu süreci hiçbir adayın hukukuna helal getirmeden götürmeyi hedefliyoruz. İki ay boyunca 7 Haziran genel seçimleri eksiklerini değerlendirdik. 1 Kasım seçimlerine eksikleri gidererek hazırlanıyoruz. Kocaeli teşkilatlarının olmazsa olmazı birlik ve beraberliktir. Partinin değerlerini savunmak her şeyin başında gelmektedir” şeklinde konuştu.

‘SOĞUKSU’DA AÇIKLANACAK’

Milletvekili aday listelerinin Cuma günü Saat 17.00 itibari ile açıklanacağını belirten Ceyhan “Listede kim olursa olsun herkes 1 Kasım seçimleri için çalışacaktır. Milletvekili aday adaylarımız partimize bir yük getirmeden çalışmıştır hepsine teşekkür ediyorum. Listenin açıklanacağı zaman heyecan olacaktır. Ancak duruşumuzu bozmadan çalışacağız. Soğuksu tesislerinde milletvekili adayları açıklanıyordu aynı yerde saat 14.00’den sonra başlayacağız” ifadelerini kullandı.

n Bilal ÇIĞRIM

15 Eyl 2015 - 12:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.