Afrikalılar için su kuyusu

Özel Nadide Eğitim Kurumları tarafından ‘Afrika’da Ki Kardeşlerim İçin Resim Yapıyorum’ sergisi Gar Sanat Galerisi’nde açıldı

Özel Nadide Eğitim Kurumları tarafından ‘Afrika’da Ki Kardeşlerim İçin Resim Yapıyorum’ sergisi Gar Sanat Galerisi’nde açıldı. Tüm geliri ile Afrika’da su kuyusu açılacak olan sergiye; AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Okul Müdürü Mümtaz Alkan, Okul Koordinatörü Süleyman Mavuş,Değer Eğitimi Zümre Başkanı Fatma Açıkgöz ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Şakire Aytürk, veliler ve öğrenciler katıldı. Sergiye katılım gösteren Milletvekili Yılmaz, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek serginin Türkiye’ye model olduğunu belirtti.

‘AFRİKA’DA SU KUYUSU AÇILACAK’

Sergi hakkında bilgilendirme de bulunan Değer Eğitimi Zümre Başkanı Fatma Açıkgöz ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Şakire Aytürk, “Öğrencilerimiz görsel sanatlar dersinde öğretmenleri ile beraber resim yaptılar. Tamamen kendi emekleri ile hazırladılar. Daha sonra bir sergi hazırlığı yaptık. Bu sergiden elde edilen gelirle de inşallah yine Afrika’da bir su kuyusu daha açılacak. Burkina Faso’da açılacak. İnşallah Afrika’da su kuyusu açılacak ve insanların yaşadığı bir köyde olacak” diye konuştular.

‘MODEL OLDUNUZ’                                           

Vakfın göstermiş olduğu çalışmalara ve başarıları tebrik ederek konuşmasına başlayan AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Gerçekten bu vakfımız kurulduğu günden bu yana Kocaeli’de öğrencilerimize eğitim hizmeti vermenin gayreti içindedir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızı geleceğe mükemmel şekilde hazırlamanın gayreti içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Samimi gayretler ile ortaya konan çalışmalar çok kısa zamanda meyvesini verdi ve sizlerin yetiştirdiği öğrencilerimizle el ele vererek ortaya koymuş olduğu değer eğitimi çalışmaları Türkiye’ye yayılarak bu örnekliğiniz çok hayırlı işlerin olmasına vesile oldu. Geçen yıl her sınıfın bir yetim kardeşi var projesini başlaratak Türkiye’de ilk defa model oldunuz” ifadelerini kullandı.

‘ÖRNEK BİR ÇALIŞMA’

Serginin, Afrika’da susuzluktan dolayı zorluk çeken insanların dualarına cevap olacağını söyleyen Yılmaz, “Hayırlı bir işe vesile oldunuz. Güzel Sanatlar öğretmeni Şakire  hanım ve Fatma hanımın öncülüğünde başlatılan ve inşallah Afrika’da ki adını bilmediğimiz, tanımadığımız, o kurak coğrafyalara hayat verecek, su verecek çok örnek bir çalışma. Hem çocuklarımızın sanatsal ve kültürel gelişimine katkıda bulunacak önemli bir çalışma icra ettiniz. Bunu farklı bir boyuta taşıyarak, çocukların çizdiği resimlerin yaptığı örnek çalışmaların Afrika’da susuzluktan kıvranan, bizlere bir yardımcı yok mu diye her gün yatarken Allah’a dua eden tanımadığımız insanların dualarının bir cevabı olacak. Bu galerideki sanat eserlerinin satımından ortaya çıkacak parayla inşallah bu sene Bukina Faso‘da Özel Nadide Eğitim Kurumları’nın bir su kuyusu olacak” dedi. Son olarak Yılmaz, ay yıldızlı ebru çalışmasını alarak katkıda bulundu. n Diren ÇELİK

03 Nis 2016 - 11:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.