Doğan: Yanlış yapan herkes cezasını çekmeli

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'yı parti binasında ziyaret etti. Doğan OHAL kapsamında kapatılan 3 ye...

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'yı parti binasında ziyaret etti. Doğan OHAL kapsamında kapatılan 3 yerel gazetenin kapatılmasına ilişkin, "Darbe'nin yapıldığı akşam ve sonraki dönemde darbe yanlısı söylemler kullanarak kaos yaratmak isteyenler cezalarını çekmeli" değerlendirmelerinde bulundu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zekeriya Özak, Ak Parti izmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, ve Ak Parti İzmit Meclis üyesi İbrahim Ergin dün CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'yı parti binasında ziyaret etti. CHP İzmit Belediye Meclis üyeleri Ersin Albayrak, Veli Beyaztaş, Uğur Koştur ve Ercan Umutlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde ve sonrasında yaşanılan olaylarda CHP'nin gösterdiği sağduyulu tavır nedeniyle CHP'li Küçükkaya'ya teşekkür etti.

'BÜYÜK BİR BADİRE ATLATTIK'

Ziyarette konuşan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Nevzat Doğan ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Ülke çok büyük bir badire atlattı. Ama bu süreçte toplum tüm kesimleri lakinsiz, amasız, hep birlikte bu saldırıyı bertaraf etme noktasında birlik oldular. Bu süreçte gördük ki Türkiye birlik olmayı, beraber olmayı özlemiş. Bundan sonraki süreçte cezalandırılması gereken herkesin kesinlikle cezalandırılması konusunda hemfikiriz. Daha önceki yargılamalarda Egenekon, Balyoz gibi davalarda kantarın topuzunun kaçtığını gördük. Bundan sonra böyle bir şeyin olmamasını umut ediyoruz" dedi.

 

'OTOBÜS DEVRİLMİŞTİR'

Küçükkaya,"Bu süreç, isteyerek yada istemeyerek yanlış kararlar verebilme ihtimali yüksek bir süreçtir. Bu anlamda herkesin çok sağ duyulu olması gerekmektedir. Herkes geçmişe yönelik değil, geleceğe yönelik tespitlerin kurgulanması gerekmektedir. Ben mümkün olduğunca bunu yapmaya çalışıyorum. Örgütümdeki arkadaşlarıma da bunları yapmalarına yönelik sözler söylüyorum. Artık bu otobüs devrilmiştir. Otobüsün devrilme süreci ile ilgili yol bozuktu, motorunda sıkıntı vardı tartışmalarını geri de bırakıp, bu otobüsü yeniden nasıl ayaklandırabiliriz bunun çalışmalarını yapmamız gerekmektedir" diye konuştu.

 

'KİMSE MAĞDUR EDİLMEMELİ'

Kentimizde kapatılan gazetelere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Küçükkaya,"Beni patroların ilişkileri falan ilgilendirmez, umurumda da değil. Beni oralarda çalışan onlarca, yüzlerce emekçi arkadaşım ilgilendiriyor. Bu anlamda kurumlara yapılacak müdahaleyi engellemek lazım. Yani, TSK içerisinde darbeciler var diye TSK'yı kapatma şansımız yok, yada belediyelerde yanlış yapanlar var diye belediyeleri kapatma şansımız yok.Bu anlamda kurumları kapatmak yerine orada çalışanların mağdur edilmemesine yönelik çalışmaların yapılması daha sağlıklı olur diye düşünüyoruz" dedi.

 

'MİLLET DİMDİK DURDU'

Küçükkaya'nın ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Hepimiz aynı geminin içindeyiz, aynı gemide yaşıyoruz. Bu geminin batmaması için bir ve bütün olmak herkes için önemlidir. Farklı görüşlerde olmamız son derece doğal ve olması gerekendir. Zaman zaman siyasi tartışmalarımız olabilir olmalıdır da. Bizler ülkenin yaşadığı bu müsibetten çok daha hayırlı işlerinde çıkacağını umut ediyoruz ve görüyoruz. Türkiye'de yönetimi değiştirme ötesinde bir darbe girişmiş olmuştur. Ama milletimiz bunun önünde dimdik durmuştur" sözlerini kullandı.

 

'CHP'Yİ TAKTİR ETTİK'

Türkiye'nin çok ciddi bir eşikten ve sınavdan geçtiğini dile getiren Doğan,"Bu süreçte herkes bu geminin içinde olduğumuzu gördü ve bu darbeyi yapmak isteyenlere karşı elinde sadece Türk Bayrağı ile sokaklara çıkmıştır. Bizler de buraya bunun için geldik. CHP Genel Merkezi'nin bu dönemdeki sağduyulu yaklaşımını taktirle karşıladık ve karşılıyoruz. CHP bu anlamda tam bir ülkeye sahip çıkma refleksini göstermiştir. Bizler bu anlamda sizin nezninizde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere sizlere de teşekkür ediyoruz" dedi.

 

'KARŞILIĞINI ALIYORLAR'

Kapatılan gazetelere ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Doğan,"Kurum ve kuruluşlarda konuşlanan hainler bertaraf edilmelidir. Ancak bunu yaparken de son derece dikkatli olunmalı ve sapla saman  karıştırılmamalıdır. Ancak bazı gazeteler yaşanan durumları farklı noktalara çekebiliyorlar. Biz bunun örneğini de gördük.  Biz belediye olarak bu temizleme operasyonlarını destekliyoruz. Bütün kurum ve kuruluşların bu çalışmaları yapması lazım. Ben basınımıza bu anlamda teşekkür ediyorum. Bazı kuruşlar o dönemde bazı olumsuz davranışlar sergiledi. Onlar zaten şuan da o dönemde yaptıklarının karşılığını buluyorlar ve bulacaklar" dedi.

 

'MÜCADELEYİ ALÇALTTILAR'

"Yerel de ve Genel de bu darbeyi destekler derecede, sonraki dönemde de yine darbe ile ilgili mücadeleyi alçaltan, farklı söylemlerle kaos çıkartan bir kuruluş varsa elbetteki gereği yapılmalıdır. Yapılmıştır da. Şuan da adli ve hukuki bir konu olduğu için bu konu ile ilgili bir şeyler söylemek pek doğru olmaz. Bu süreçte yaptıkları haberlerle halkı proveke etmek isteyenler oldu, hiçbir şey gözden kaçmıyor. Sonuç olarak biz buraya teşekkür için geldik. Bu anlamda çalışmalarımız da başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı. n Bilal ÇIĞRIM

28 Tem 2016 - 16:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.