100. yılda 100 sanatçı 100 eser

19 Mayıs 1919 milli mücadelenin başlangıcının 100. yılında Atatürk ve Kurtuluş Savaşı anısına Fikrîye Bayraktar Aslandere küratörlüğünde 100 ressamın 100 eseri sanatseverlerle buluştu

100. yılda 100 sanatçı 100 eser
100. yılda 100 sanatçı 100 eser
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle 19 Mayıs 1919 milli mücadelenin başlangıcının 100. yılında Atatürk ve Kurtuluş Savaşı anısına Fikrîye Bayraktar Aslandere küratörlüğünde 100 ressamın 100 eseri sanatseverlerle buluştu

İzmit Tarihi Tren Garı Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışa Vali Yardımcısı Aytaç Akgün, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, ressamlar ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılışında söz alan ressam Fikriye Bayraktar Aslandere göz yaşlarına hakim olamadığı duygusal konuşmasında, "Sevgili sanat severler bu önemli günde katıldığınız için teşekkür ederim. Yüz ressam yüz eser diye duyuru yaptık. Yurdun dört bir yanından ressam arkadaşlarım resim gönderdi. Ortaya güzel bir şey çıktı. Herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

25 MAYIS TARİHİNE KADAR AÇIK

Vali yardımcısı Aytaç Akgün, "Bu vesileyle ben tüm milli mücadele kahramanlarımızı başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramımız hepimize hayırlı olsun" dedi. Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çoksesli Gençlik Korosu tarafından seslendirilen şarkılarla devam eden programın sonunda Vali Yardımcısı Akgün ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yamen il dışından katılan ressamlara teşekkür belgeleri takdim etti. Resim sergisi 25 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

20 May 2019 - 15:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.