398 Bin 315 öğrenci 1. dönemi tamamladı

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan 26 Bin 466 öğretmen, 398 Bin 315 öğrenci iki haftalık yarıyıl tatiline başladı. Birinci dönem karne töreni Aksoy’un katılımıyla Dilovası Çerkeşli Nuh Çimento İlk ve Ortaokulu’nda düzenlendi

398 Bin 315 öğrenci 1. dönemi tamamladı
398 Bin 315 öğrenci 1. dönemi tamamladı
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Anaokulunda 12, ilkokulda 58, ortaokulda 86 ve toplamda 156 öğrencisi bulunan Dilovası Çerkeşli Nuh Çimento İlk ve Ortaokulu’nda 1. dönem karne töreni gerçekleştirildi. Karne törenine Vali Hüseyin Aksoy, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, İl Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Dilovası İlçe Müftüsü Osman Barış,Okul Müdürü Kemal Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut, milli eğitim şube müdürleri, okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

2. DÖNEM 3 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. 1 dönem ilimiz genelinde Bin 409 okul ve 17 Bin 666 derslikte 26 Bin 466 öğretmen tarafından 398 Bin 315 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti verildi. Bu öğrenciler 1. dönemi tamamlayarak karnelerini aldı ve iki haftalık bir tatile çıktı. Öğretmenler ve öğrenciler 1. dönem tatilinin ardından 3 Şubat 2020 tarihinde ikinci döneme başlayacak. Bu kapsamda Dilovası Çerkeşli Nuh Çimento İlk ve Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi.

KEŞFEDİLEN YETENEKLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program okulun öğrencilerinin folklor gösterisi ile sürdü. Akabinde ‘Keşfedilen Yetenekler Projesi’ kapsamında Dilovası Hasan Ali Yücel İlkokulu’ndan 7. sınıf öğrencisi Kerem Başoğlu piyano dinletisi ile kulakların pasını sildi. Şehit Mehmet Kocabay Ortaokulu öğrencilerinin müzik gösterisi, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Öte yandan Dilovası ilçesinde 12 okulda 2 Bin 180 öğrenci ‘Keşfedilen Yetenekler Projesi’ kapsamında eğitim alarak çeşitli enstrümanlar çalabiliyor.

VELİLERİ NOT KONUSUNDA UYARDI

Karneleri öğrencilere dağıttıktan sonra bir açıklama yapan Vali Hüseyin Aksoy, “Bugün eğitim öğretim yılının yarısının son günü. Bugün çocuklarımıza karnelerini veriyoruz. Çocuklarımız karnelerini alarak 15 günlük tatile girecek. Temennimiz bu tatili en iyi şekilde geçirmeler, dinlenmelerive fırsat bulursa kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Karnelerinde düşük notolabilir. Velilerimiz bu konuda duyarlı olmalı ve bunun nedenleri konusunda okul yönetimiyle öğretmenleriyle iş birliği içinde olmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle çocukların başarılarını daha üst noktaya taşımak adına neler yapabilirizkonusundakarnelerden dehareketleikinci döneme daha iyi bir şekilde hazırlanma içerisinde bu çalışmalara devam etmelerini arzu ediyoruz” dedi.

EĞİTİME KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sözlerini sürdüren Vali Aksoy, “1. dönem sorunsuz olarak tamamlandı. Bu anlamda ilçe ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz olmak üzere okul müdürü, öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlçelerimizde kaymakam arkadaşlarımızı koordinatörlüğünde eğitim öğretimde önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Eğitim çalışmalarımıza başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz de önemli katkılar sundu. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Velilerimiz oldukça duyarlı. Velilerimizin destekleri ve gayretleriyle eğitimdeki başarımızı daha üst noktalara taşıyoruz” diye konuştu.

AKSOY, ‘2. DÖNEME İYİ HAZIRLANIN’

Velilere de seslenen Vali Hüseyin Aksoy, “Çocuklarımızla ilgilenen destek veren bütün velilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün Kocaeli’nde Bin 409 okulumuzda 26 Bin 466 öğretmen nezaretinde 398 Bin 315 öğrenci bugün karne alarak 1. yarıyılı tamamlamış olacak. Önümüzdeki yarıyıla en iyi şekilde hazırlanmak için şuandan itibaren arkadaşlarımız çalışmaya devam edecek. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık noktasında bugünden itibaren çalışma yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İyi tatiller diliyorum öğrencilerimize” ifadelerini kullandı. Ayşe AYDIN

17 Oca 2020 - 14:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.