432 dairenin anahtarları teslim edildi

Başkan Karaosmanoğlu, Kent Konut Çınarlıkent birinci ve ikinci etap konutlarının anahtar teslim törenine katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konut Derince Çınarlıkent projesinin birinci ve ikinci etap hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özön, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altay ile Ali Yeşildal, hak sahipleri katıldı.

‘432 DAİRENİN ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ’

Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özön, “Bugüne kadar 10 bin 120 adet konut, 90 adet işyerinden oluşan projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu kapsamda 924 konut ve dört işyerimizin de yapımı devam etmektedir. Derince Çınarlıkent Projemizin arsa alanı 34 bin 416 m²’dir. Projemizin % 74’lük bölümü otopark, yol ve yeşil alanlara ayırdık. Projemiz, 584 daire ve 3 adet işyeri ile 17 adet bloktan oluşmaktadır. Bugün birinci ve ikinci etapta ki 432 adet dairenin anahtar teslimi yapıyoruz. Bu projemizde satışına 9 Ocak’ta çıkılan 152 adet daire ve 3 adet işyerinin teslimi de Haziran ayı içinde yapılacaktır. Bu programda teslimi yapılacak daire tipleri ve sayısı 150 adet 3+1, 240 adet 2+1, 42 adet 1+1’dir. Teslimi Haziran’da yapılacak daire tip sayısı 152 adet 2+1 ve 3 adet işyeridir” dedi.

‘BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemize olan hizmetleri ve bize destekleri içinde ayrı olarak teşekkür ediyorum. Bu projeler insanımızın daha huzurlu bir yaşam sürdürmesini sağlayacaktır. Birlik ve beraber içerisinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ARABADAN ÖNCE EV ALINMALIDIR’

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yüzde 75’i otopark ve yeşil alan olması, yüzde 25’nin sadece binalardan oluşması da ayrı bir önem arz etmektedir. Konutlarımızı sağlam ve depreme dayanıklı yaparsak çok daha iyi önlem almış oluruz. Bununla beraber deprem bilincini de elde etmeliyiz. Deprem anında nasıl hareket etmeliyiz bunları da öğrenmemiz gerekmektedir. Ayrıca insanlarımıza şunu da hatırlatmak istiyorum, arabadan önce ev alınmalıdır” dedi.

‘GÜLE GÜLE VE HUZUR İÇERİSİNDE OTURUN’

Karaosmanoğlu, “Yaşadığımız bölge ve çevre insanın yaşamını etkiliyor. Bunun için rahat konutlar yapmalıyız. Çocuklar, parkına rahat ulaşmalıdır. Sosyal yaşam alanları oluşturulmalıdır. Güle güle ve huzur içerisinde oturun” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra, temsili olarak İbrahim Kalkan, Recep Yakan, Adnan Kaynak, Vural Vural ve Çetin Vural hak sahiplerine evlerinin anahtarlarını teslim etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özön ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal hak sahiplerine temsili olarak anahtarları veren diğer isimlerdi.

26 Mar 2017 - 13:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.