'7 bin 400 firma daha inceleme altında'

Pekcan, koronavirüs salgınını devam ederken, fahiş fiyat uyguladığı iddia edilen 7 bin 400 firmanın inceleme altına alındığını açıladı. Söz konusu firmalardan savunma istediklerini belirten Pekcan, "10 katına kadar ceza verme yetkimiz var" dedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün insan hayatı kadar ticari hayatı da etkilediğini ifade eden Peccan, "Esnafın kredi ödemeleri faizsiz olarak ertelendi. Çek ödemeleri ile ilgili yeni kredi paketi açıklandı. Destek paketleri istihdamın sürmesi için çıkarılıyor" ifadelerini kullandı.

"Demiryolu ağı ile ticarete ağrılık vermemiz gerek"

Sınırlarda temassız ticaret dönemiyle ilgili konuşan Pekcan, "Tampon bölgede sürücü değişiyor, ürün böyle geçiyor. Irak ile ticaretimizde 1500 tıra ulaşacağız. Dış ticaretimizin sadece yüzde 1'i demiryolu ile yapılıyor. Demiryolu ile ticarete ağırlık vermemiz lazım." dedi.

Fırsatçılara ağır darbe

Koronavirüs fırsatçılarana değinen Pekcan, "Fahiş fiyatlarla ilgili yapılan incelemede 7 bin 400 firmadan savunma istedik. 10 katına kadar ceza verme yetkimiz var" dedi.

03 Nis 2020 - 13:06 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.