Akar’ın deprem önerisi reddedildi

Geçtiğimiz hafta yaşanan Elazığ depremi sonrasında TBMM’de vermiş olduğu Araştırma Önergesi üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önerisi AK Parti ve MHP Milletvekillerinin oyları ile reddedildi

1999 Depremi’nden örnek veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 99 depremine tanık olmadığını bizzat yaşadığını belirterek, 45 saniye de yaşadıklarını ve çocuklarını nasıl korurum endişesinin halen belleğinde olduğunu söyledi. Akar, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Depremlerinde çok büyük acıların yaşandığının altını çizerek 18 Bin insanımızın bu depremler de hayatını kaybettiğini on binlerce vatandaşın da yaralandığını söyledi.

‘BUZ PATEN SAHASI MORG OLDU’

Yaşanan acıları örnekleri ile anlatan Akar, Kocaeli de olimpik buz paten sahasının morg olarak kullanıldığını, birçok cenazenin namazının dahi kılınamadığını ve deprem gerçeğinin hafızalardan çıkmadığını söyledi. Beklenen İstanbul depreminin boyutunun çok büyük olacağına dikkat çeken Akar, Mecliste birçok defa Depreme ilişkin araştırma önergesi verdiğini ancak sürekli AKP tarafından önergelerin reddedildiğini söyledi.

‘HALA HASARLI BİNALAR AYAKTA’

Deprem konusunda yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’de deprem sonrası yapılan çalışma da 617 binanın yıkımına karar verildiğini 2012 yılında dönemin Valisi tarafından yapılan çalışma da bu bina sayısının 3756’ya çıktığını söyledi. Akar, bu binalarda 4200 kiracının yaşadığını belirterek, geçen 7 yılda hala bu binaların yıkılmadığını söyledi. Bu binalara tabut ev dediğini belirten Akar, olası İstanbul depreminde bu evlerin yıkılacağını söyledi.

‘ÜÇ GÜN SONRA UNUTUYORUZ’

Deprem sonrasında Mecliste, televizyon kanallarında depreme ve etkilerine ilişkin birçok tartışmanın yapıldığına dikkat çeken Akar ancak bunların üç gün sonra unutulduğunu söyledi. Önümüzde deprem gerçeği olmasına rağmen hayali projelerle ülkenin zaman kaybettiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, biz canımız yanmasın diye bağırıyoruz ama iktidar Kanal projesi yapacağız diyor. Kanal İstanbul için 75 Milyar diyeceğinize 75 Milyarla Türkiye’nin tüm konut problemlerini çözelim diyerek AKP Milletvekillerine seslendi.

29 Oca 2020 - 17:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.