AKV öğrencilerine kanser semineri

Anadolu Kalkınma Vakfı M.T.A.L. öğrencileri, kadınlarda sık görülen kanser türleri hakkında bilgilendirildi

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doktor Sena Dilek Aksoy ve Necati Çelik Devlet Hastanesi Kanser Kayıt Birimi Sorumlusu Hemşire Gülay Karakaş sosyal sorumluluk projesi kapsamında Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kadınlarda sık görülen kanserler ve bu kanserlerden korunma yolları hakkında bilgi verdi.

KENDİ KENDİNE MUAYENEYİ ANLATTI

Sağlık Bilgisi öğretmeni Elif Oğut’un organize ettiği buluşmada Doktor Sena Dilek Aksoy konuşmasına kadınlarda sık görülen kanserlerle ilgili bilgi vererek başladı. Aksoy, “Kadınlarda en sık görülen başlıca kanser türleri; meme kanseri, rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri, troid, cilt, gırtlak, pankreas, mide, bağırsak ve karaciğer kanseridir. Ancak meme kanseri tüm kanser türleri arasında görülme sıklığı açısından açık ara ile birincidir. Her sekiz kadından biri hayatının bir evresinde meme kanserine yakalanmaktadır. Meme kanseri erken evrede teşhis edildiğinde tedavi başarısı yüzde 95’lerin üstündedir” dedi. Aksoy ayrıca öğrencileri kendi kendine meme muayenesi yapma konularında bilgilendirdi. Program sonunda Teknik Müdür Yardımcısı Nurcan Güren, Doktor Sena Dilek Aksoy ve Hemşire Gülay Karakaş’a teşekkür çiçeği takdim etti. Ayşe AYDIN

17 Oca 2020 - 15:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.