Alkışlar ‘Günün Çorbası’na

Kocaeli Kongre Merkezi’nin bin 300 kişilik salonu, şehrin tiyatrosunun oynadığı ‘Günün Çorbası’ müzikali ile ilk tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Devlet sanatçısı ünlü oyuncu Haldun Dormen de oyunu izledi

Alkışlar ‘Günün Çorbası’na
Alkışlar ‘Günün Çorbası’na
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Kongre Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahneye koyduğu ‘Günün Çorbası’ müzikali ile ilk tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda uzun yıllar birçok ödüle imza atmış Taner Tunçay’ın yönettiği ‘Günün Çorbası’ müzikali Kocaeli Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Kongre Merkezi’ndeki ilk oyuna Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, devlet sanatçısı ünlü oyuncu Haldun Dormen, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

BROADWAY MASALI TADINDA

Canlı orkestra eşliğinde şarkıları, danslarıyla Broadway masalı tadında eğlenceli bir romantik komedi özelliğini de taşıyan ‘Günün Çorbası’ Kocaelili sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Taşıdığı tarihsel süreci dekor ve tasarımlarla sahneye başarılı bir şekilde yansıtılan 2 perdelik müzikal, 2’nci Dünya Savaşı’nın başladığı günlerde, bu savaşı ‘Avrupalıların kendi içinde bir hesaplaşması’ olarak yorumlayan ABD’nin New York şehrinde tanık olduğumuz gündelik hayatlar; bir çorba tarifinin, sosyetik düğünün, tiraj-para, terfi ve aşkın merkezinde dönüyor.

‘ŞEHİR TİYATROLARI MUTLU’

Her anı meraklı gözlerle izlenen ‘Günün Çorbası’ müzikali, ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda emeği geçenler sahneye çıktı ve seyirciyi selamladı. Kısa bir konuşma yapan Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, Kocaelispor’un başarısına atıfta bulunarak; “Kocaelispor mutlu olmaya başladı. Şehir Tiyatroları da aynı şekilde mutlu olmaya başladı. Burası görkemli bir yer. Yapımında emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkürlerimi sunuyorum. Burası için görkemli bir oyun gerekiyordu. ‘Günün Çorbası’nı burası için hazırladık. Daha büyük projelerimiz de olacak” dedi.

18 Ara 2019 - 15:29 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.