Alo Vefa Hattı gönülleri ısıtıyor

Derince Belediyesi bünyesinde hizmet veren Alo Vefa Hattı, gönülleri ısıtmaya devam ediyor

Sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlar ve kronik hastaların yanında olan Alo Vefa Hattı ekipleri bir haftalık süreçte bin 200 kişiye hizmet ulaştırdı.

BİR HAFTADA BİN 200 KİŞİYE HİZMET

Derince Belediyesi Alo Vefa Hattı, koronavirüs salgını dolayısıyla tedbirlerin arttırıldığı son bir haftalık süreçte 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaş ve kronik hastalığı bulunan bin 200 kişiye hizmet ulaştırdı. İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı karar doğrultusunda 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma sınırlandırılması Derince’de Alo Vefa Hattı ile çözüme kavuşuyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün tarafından gönül belediyeciliği anlayışıyla 2019 yılı içerisinde faaliyetlerine başlayan Alo Vefa Hattı, yaşanan süreçte çözümün merkezi oluyor.

ALIŞVERİŞLER EVLERE TESLİM EDİLİYOR

Kurumsal yapısı ve güçlü ekibi ile birlikte hizmet veren Alo Vefa Hattı, 239 0 444 ve 0552 8390153 numaralı telefonlardan Derince Belediyesi’ni arayan 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Vatandaşların temel gıda, ilaç, fatura ödemeleri başta olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayan ekipler alışveriş sonrası evlere kadar giderek aldıkları ürünleri teslim ediyor. Derince Belediyesi ekipleri bu ziyaretler esnasında hane sahiplerine alışveriş yaptıkları ürünlerin yanı sıra içerisinde maske ve dezenfektanın bulunduğu hijyen seti de takdim ediyor. Alo Vefa Hattı ekipleri ayrıca vatandaşları arayarak süreçle ilgili çeşitli bilgilendirmede de bulunuyor.

29 Mar 2020 - 09:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.