Artık ahbap çavuş ilişkisi dönemi bitmiştir

Artık ahbap çavuş ilişkisi dönemi bitmiştir

Artık ahbap çavuş ilişkisi dönemi bitmiştir
Artık ahbap çavuş ilişkisi dönemi bitmiştir
+1
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti İl İstişare Kurulu toplantısı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Programa Kurtulmuş’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık, Cemil Yaman, Emine Zeybek, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediyesi eski Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl eski Başkanları Şemsettin Ceyhan, Mahmut Civelek, eski ve yeni ilçe belediye başkanları, il istişare kurulu üyeleri ve partililer katılım sağladı.

KOCAELİ TEŞKİLATLARININ YERİ HİÇ TARTIŞILMADI

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş selamlama konuşmasının ardından, “Kocaeli Teşkilatlarının kuruluşundan bugüne Türkiye’deki yeri hiç tartışılmadı. Her zaman parmakla gösterildi. Bu yapıyı, bu mirası koruyarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü bu harekatta yer aldığınız için teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

İLK GÜNDEN BERİ KARARLILIĞINI GÖSTERDİ

Öncelikle Barış Pınarı Harekatı’nda sınır dışında haklı mücadelemizi sürdüren tüm silahlı kuvvetlerimize teşekkürlerimizi sunuyor, şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm dünya bir kez daha gördü. Eğer siz bulunduğunuz yolda emin ve haklı olursanız amacınıza ulaşırsınız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kararlılığı ilk günden beri gösterdi” diye konuştu.

BU GÜÇLÜ YAPI HİÇ BOZULMADAN DEVAM ETTİ

“Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıma il başkanlığı görevini verdiği günden itibaren siz değerli dava arkadaşlarımızla birlikte görevi icra ettik” diyen Ellibeş, “Partimizin kuruluşundan itibaren devam eden bu güçlü yapı hiçbir zaman bozulmadan devam etmiştir. Kocaeli teşkilatları ilk günkü gibi diri ve canlı bir şekilde tüm teşkilatlara örnek olmaya devam ediyor” sözlerini kullandı.

EN TABANA KADAR İNEREK ÇALIŞMA YAPTIK

Ellibeş sözlerinin sonunda, “Bu yapının bu şekilde olmasında siz değerli istişare kurulu üyelerimizin elbette büyük bir payı vardır. Her ilçede teşkilatlarımızın canlı ve hareketli yapısına şahit oldunuz. Biz çalışmalarımızı hiçbir zaman kesmedik. Milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, tüm kademedeki arkadaşlarımız istişarelerde bulunarak en tabana kadar inerek mahallelerin sorunlarını not alarak tespitlerde bulunduk” dedi.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Ellibeş’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Gerçek liderler fırtınalı denizlerde olur. Hamdolsun öyle güçlü bir liderimiz var ki bunca kurt sofrasının arasında bizi her zaman güvenli limanlara yanaştırdı. Biz de büyükşehir belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışıyoruz. Gebze Darıca arasındaki metro çalışmaları dün attığımız imzayla netleşmiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica ettik ve kendileri Kocaelimize böyle bir yatırımda bulundu” şeklinde konuştu.

GEBZE’DEKİ ASKERİ ALANA MİLLET BAHÇESİ

Büyükakın sözlerini, “Önümüzdeki süreçte bizde kendi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tramvay çalışmalarımız bir yandan devam ediyor. Kuruçeşme’ye kadar çalışmalar sürüyor. Diğer bir amacımız da şehir hastanelerinin bitişini tramvay çalışmalarıyla birleştirmektir. Ayrıca millet bahçeleri için Sayın Çevre Bakanımızla görüştük. Gebze’deki askeri alanda millet bahçesinin yapılacağı müjdesini bugüne kadar sakladım” şeklinde sürdürdü.

DİLOVASI KÖMÜRCÜLER OSB KALDIRILACAK

“Ayrıca Gölcük için de bir millet bahçesi sözü aldık” diyen Büyükakın, “Yine burada fuar içerisinde bir alan kamusal hizmete açılacak ve yeşil alan olması için kamulaştırılması yapılacak. Bir müjde de, Dilovası’ndaki kömürcüler OSB alanının kaldırılması konusunda da çalışmalar başlatıldı. Dilovası’ndaki kardeşlerimiz için önemli bir adım olacak” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE KURMANIN ADRESİ

Ardından konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Kocaeli teşkilatımız deyince hep coşkulu, aldığı görevi yerine başarıyla getiren bir teşkilat olarak görüyoruz. Bir büyük davayı bugünlere kadar olgun bir şekilde taşıma gururuna nail olduk. Burası 18 yıldır iktidarda olmanın ötesinde bir davadır, bir misyondur ve yeniden güçlü bir Türkiye kurmanın adresidir” sözlerini kullandı.

BİRBİRİNDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTEDİLER

Kurtulmuş sözlerini, “Pınarı Harekatı’na bir günde gelmedik. Askeri ve istihbarat hazırlıklarını iğne oyası yapar gibi hassas bir şekilde yaparak bugünlere gelinde. Öncelikle şunu sormak lazımdır. Bölgede bu terör örgütlerinin ne işi var? Yüz yıl önce Osmanlı cihan devletinin yıkılmasından sonra cetvellerle sınırları çizdiler. Bugün televizyonlarda gördüğümüz gibi Akçakale karşısında Tel Abyad var. Tel Abyad zaten Akçakale demektir. Bunlar sınırları bölünerek bu halkları birbirinden uzaklaştırmak istediler” şeklinde sürdürdü.

BUNLARA BU SİLAHLARI KİM VERDİ

“Ancak aradan yüz yıl geçmesine rağmen bu halklar birbirinden kopmadı”diyen Kurtulmuş, “1991’de Irak işgali başladığında ikinci kez bu coğrafyayı parçalamak için çalıştılar. Bu coğrafyada terör örgütlerini azdıran hep aynı ellerdir. DEAŞ dediğiniz örgüt dünyanın dört bir yanından getirilerek sözüm ona sosyal medya üzerinden örgütlenen bir örgüttür. Bir haftada Suriye’nin batısından doğusuna işgal ettiler. Peki, bunlara bu silahları kim verdi? Amaçları bölgedeki halkları tedirgin ederek birbirine düşman etmek istediler” ifadelerini kullandı.

BÖLGE SINIRLARININ DEĞİŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Kurtulmuş konuşmasının devamında, “Bu oyunu bozmak isteyen tek ülke Türkiye’dir ve bu oyunu bozmak için uğraşan tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Buradaki oyunu anlayabilmek için öncelikle büyük resmi görmemiz gerekiyor. Biz buradaki bölgelerin sınırlarının yeniden onların istekleri doğrultusunda değiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye içerisindeki birçok oyun oynandı. Güçlü bir Türkiye oluşmasını engellemek için yaptıkları hiçbir oyuna gelmedik ve o oyunları bozmak için çok çalıştık” diye belirtti.

OPERASYON KÜRT KARDEŞLERİMİZE KARŞI YAPILMIYOR

Kurtulmuş sözlerini, “Fırat’ın batısında Ruslarla, doğusunda ABD’liler ile her zaman diyalog yolunu açık tuttuk. Türkiye’nin gücünü her alanda dünyaya gösterdik. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye’nin sahada ne kadar kararlı olduğu anlaşıldı. Peki, bizim müttefikimiz olan devletler, bu terör örgütlerine neden bu kadar silah veriyor? Bugün sahada terör örgütlerinin birbirinden hiçbir farkı olmadığı görülüyor. Barış Pınarı Operasyonu asla Kürt kardeşlerimize karşı yapılmıyor. Türkiye Kürtlerle değil, onlara da hayatı zindan eden teröristlere karşı operasyon yapıyor” şeklinde sürdürdü.

ARTIK BİZİM BAŞIMIZA BELA OLAMAYACAKLAR

Kurtulmuş konuşmasının devamında, “Şuanda Cumhurbaşkanımızı dinlediniz. 120 saatin ardından bir dakika bile beklemeyiz. İnşallah sözlerini tutarlar. Şimdi PYD/YPG bizim 32 kilometrelik alanın ötesine gidecekler. Artık bizim başımıza bela olamayacaklar. Ayrıca bunlara verilen silahların tahribi konusunda da söz verilmiştir. Hep diyoruz. Sahada güçlü olmayanın masada güçlü olma ihtimali yoktur. Türkiye sahada güçlüdür ve bu gücünün sonuçlarını masada da almıştır. Eskiden olduğu gibi, bugün Türkiye mektup diplomasisiyle yönlendirilecek bir ülke değil” sözlerini kullandı.

Kurtulmuş, “Partimize gelecek olursak. Bundan sonraki süreçte ilçe kongrelerimiz, il kongrelerimiz olacak. Bundan sonra yaşanan süreçte hiçbir ilçede hiçbir ilde artık ahbap çavuş ilişkisiyle görevlendirmeler yapılmayacaktır. Artık o devirler kapanmıştır. Bizim hiç kimseyi sırtımızda taşıyacak gücümüz kalmamıştır. Hep birlikte çalışarak yolumuza devam edeceğiz. Tüm görevlerde işi en iyi kim yapacaksa ona görevler verilecektir. AK Parti bu ülke içerisinde yaşayan tüm etnik unsurlar, mezhebi ne olursa olsun herkesin partisidir. Bu özelliklerimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı. Kerim ÇELİK

19 Eki 2019 - 13:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.