Atay, ‘Gençleri sahiplenmemiz lazım’

Atay, ‘Gençleri sahiplenmemiz lazım’

Atay, ‘Gençleri sahiplenmemiz lazım’
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz günlerde Değirmendere’de meydana gelen olayda öldürülen Çağatay Atay’ın amcası, Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi ve İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İZSANDER) Başkanı Halil Atay, dün (cuma) evlerinin önünde bir basın açıklaması yaptı. Halil Atay, “Gençleri sahiplenmemiz lazım” dedi

Geçtiğimiz hafta Değirmendere sahilinde meydana gelen olayda öldürülen Çağatay Atay’ın amcası Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi ve İZSANDER Başkanı Halil Atay, dün evlerinin önünde basın açıklamasında bulundu. Amca Atay’ın açıklamasında Yüzbaşılar Mahalle Muhtarı Haydar Akgüngör, Çağatay Atay’ın babası Hasan Atay, kardeşleri ve arkadaşları hazır bulundu. Sözü alan Amca Halil Atay, “Geçmiş birkaç gün önce canımız, ciğerimiz, yeğenimiz Çağatay Atay, bize göre hunharca, bir şahıs tarafından öldürüldü. Bu amaçla toplumsal bir hassasiyet ve duyarlılık belirtmek için gençlerimizle; Çağatay’ımızla gezen, arkadaşlığını yapan kardeşlerimizle burada buluştuk. Başka Çağatay’ların canı yanmasın, ailelerin canı yanmasın diye böyle bir açıklama ihtiyacı duyduk. Her zaman gençlerimizi eleştiriyoruz. ‘Bizim zamanımızdaki gibi değiller’ diyoruz ama hiçbir zaman yetişkinler olarak nerede yanlış yapıyoruz, nerede hata yapıyoruz, nerede eksiğimiz var diye eleştirilerden kendimize pay çıkarmıyoruz. Geleceğimiz dediğimiz gençlerimizin maruz kaldığı eleştirileri, suçlamaları, kızgınlıkları azaltmak amaçlı olarak onları da davet ettik. Onlar da o günden bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadılar. Onlara da Çağatay’a ve arkadaşlıklarına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Sözün bittiği yere de geliyoruz” dedi.

‘ORTAK HAREKET ETMEMİZ LAZIM’

Sözlerine devam eden Halil Atay, “Benim özellikle parmak basmak istediğim şey şu: Bu gençler bizim gençlerimiz; kötü gençler değiller. Kazanılması gereken gençlerdir. Onlar bizim geleceğimizse onlar için neler yapabiliriz, neler hayata geçirebiliriz, topluma faydalı bireyler olması için ne gibi çalışmalar yapabiliriz; bütün derdimiz bu olmalı. Acımızı içimize gömerek bununla ilgili olarak neler yapılabilir; kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarla irtibata geçerek çalışma içerisine gireceğiz. Ben amcasıyım. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapıyorum. Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanlığı ve İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği Başkanlığı’nı yapıyorum. Bu sebeple hem sivil toplum kuruluşlarına görev yapan arkadaşları harekete geçirerek bundan sonra Değirmendere gibi güzel bir beldenin daha da güzelliklerle anılması için gençlerle elimizden ne geliyorsa yapacağız. Acımızla yaşayacağız. Gençlerle acımızı paylaşıyoruz ama asıl canı yanan, her ne kadar ben amcasıysam da asıl acıyı yaşayan anne ve baba. Biz bir süre sonra evimize gidiyoruz. Kendi çocuklarımızla avunabiliyoruz. Onlar her adım attıkları yerde çocuklarının anısıyla karşılaşıyorlar. O metanet ve sabrı dolayısıyla kardeşime ve eşine de teşekkür ediyorum. Karşı taraf nedir ne değildir bilmiyorum. Ama sokağa bıçakla çıkıyorsa o kişi iyi, masum değildir. Elinde, cebinde, insanlara zarar verecek bir aletle geziyorsa o insan, insanlık düşmanıdır. Bana göre bu böyledir. O yüzden bu insanlık düşmanı olan insanlardan kurtulabilmemiz için elbirliği ile ortak hareket etmemiz lazım” dedi.

‘BİZİM ZAMANIMIZDAKİ GENÇLİK BAŞKA, ŞİMDİKİ GENÇLİK BAŞKA’

Atay, “Gençlerin dışarıda eğlenme hakları var. Onları evde tutamıyoruz, tutmamamız da lazım. Dışarının havasını teneffüs etmeleri lazım. Bu acıyı yaşadık. Yaşarken hem kamuoyundan hem de yerel yönetimler, milletvekilleri, emniyet görevlilerimiz hep yanımızda oldu. Benim istirhamım; burada görev yapan çok değerli emniyet görevlilerimiz var. Çocuklarla ilgili olarak onlara yardımcı olmalarını istiyoruz. Onlara yardımcı olursak emin olun birçok şeyi önlemiş oluruz. Onlar görevlerini yapıyor. Aileler olarak onların görevlerine engel olmayalım. Bizim çocuklarımız da görsün. O endişeyi anlasınlar. Aileler çocuklarının tabii ki karakola çekilmesi, götürülmesiyle endişe duyuyor. Amaç şu olmalı: Oraya getirmeden evvel aileler, çocukları üzerinde bir şeyler yapabilmeli. Yapabiliyorsa güvenlik güçlerine fazla ihtiyacımız olmayacak. İnsan olarak birbirimize yardımcı olmamız lazım. Hepimiz birbirimize yardım edersek çok güzel bir kent, belde yaşamı sağlamış oluruz. Özellikle ailelerden şu sözü söylememelerini istiyorum: Bizim zamanımızdaki gençlik, bu gençlik değil diyerek gençleri ötekileştirmeyelim. Bu sloganı aileler lütfen kullanmasın. Bizim zamanımızdaki gençlik başka, şimdiki gençlik başka. Ama gençlik bizim. Onları sahiplenmemiz lazım. Eksiklerini, yanlışlarını anlatırsak ancak o şekilde yanlışlarını anlayabilirler. Lütfen bu söylemden, yaklaşımdan vazgeçilsin” dedi.

Çağatay Atay’ın evinin önünde, amcası Halil Atay tarafından basın açıklaması yapıldı.

10 Ağu 2019 - 16:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sinan Soyer - Çok haklısın Halil kardeşim. Şimdiki gençlik deyip geçmek işin kandırmacası . O gençleri bizler yetiştirdik. Onlar bir suçluysa bizler bin suçluyuz. Gençlerimize sahip çıkmalıyız.Çok haklısın Halil kardeşim. Şimdiki gençlik deyip geçmek işin kandırmacası . O gençleri bizler yetiştirdik. Onlar bir suçluysa bizler bin suçluyuz. Gençlerimize sahip çıkmalıyız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 16:42